De nieuwe Britse legerleider heeft zijn troepen gewaarschuwd dat zij bereid moeten zijn het Russische leger te bestrijden en te verslaan in een Europese landoorlog.

Generaal Sir Patrick Sanders, die deze week de algemene leiding van het Britse leger op zich nam, zei tegen de soldaten dat “wij de generatie zijn die het leger moet voorbereiden om opnieuw in Europa te vechten”, nu de invasie van Poetin in Oekraïne de stabiliteit in de wereld in gevaar brengt.

The Mail Online meldt dat hij in een bericht aan de Britse troepen schreef:

“Ik ben de eerste chef van de generale staf sinds 1941 die het bevel over het leger voert in de schaduw van een landoorlog in Europa waarbij een continentale mogendheid betrokken is… De omvang van de blijvende dreiging vanuit Rusland toont aan dat we een nieuw tijdperk van onveiligheid zijn binnengetreden.

Het is mijn plicht om ons leger zo dodelijk en effectief mogelijk te maken. De tijd is nu en de kans is aan ons om die te grijpen.”

Boris Johnson heeft er bij de wereldleiders op aangedrongen hun zenuwen te bedwingen voor een lange oorlog in Oekraïne, of het risico te lopen op de “grootste overwinning voor agressie in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog”.

In een nauwelijks verholen weerwoord op de pleidooien van Emmanuel Macron om ‘het goed te maken’ met Poetin, heeft de premier gezegd dat een Russische overwinning in Oekraïne ‘catastrofaal’ zou zijn en heeft hij de internationale gemeenschap opgeroepen om haar macht te gebruiken om de invasielegers van Moskou te verjagen.

We moeten duidelijk maken dat we de Oekraïners steunen in hun ambities… om de Russen te verdrijven, de legers van Poetin te verdrijven van alles wat hij sinds 24 februari heeft verkregen, en ervoor te zorgen dat de Oekraïners niet worden aangemoedigd om voor een slechte vrede te gaan, iets wat gewoon niet zou standhouden’.

De heer Johnson schreef in The Sunday Times: “Tijd is nu de cruciale factor. Alles zal afhangen van de vraag of Oekraïne zijn vermogen om zijn grondgebied te verdedigen sneller kan versterken dan Rusland zijn vermogen om aan te vallen kan vernieuwen. Het is onze taak om de tijd aan Oekraïnes kant te krijgen.

De Tory-leider, die zelf te kampen heeft met inflatoire binnenlandse brandstofprijzen, vertelde zijn bondgenoten dat economische zorgen niet mogen leiden tot een overhaaste regeling in het door oorlog verscheurde Oekraïne.

Terwijl Volodymyr Zelensky de vriendschapsdaden van Johnson heeft geprezen, heeft de Oekraïense president Macrons excuses voor Poetin afgekeurd – wat leidde tot een nu beruchte PR-blunder waarbij Zelensky naar de grond zat te kijken terwijl de Franse leider hem omhelsde.

Na zijn tweede bezoek aan Kiev zei Johnson: “Het zou een catastrofe zijn als Poetin zou winnen. Hij zou niets liever willen dan zeggen: “Laten we dit conflict bevriezen, laten we een staakt-het-vuren houden zoals we in 2014 hadden. Voor hem zou dat een enorme overwinning zijn. Je zou een situatie hebben waarin Poetin zijn winsten kon consolideren en vervolgens een nieuwe aanval kon lanceren.

Het bezoek van de heer Johnson aan Kiev werd warm onthaald door de Oekraïners, met televisiebeelden van de heer Zelensky die de premier de wrakstukken van uitgebrande Russische tanks en andere voertuigen toonde die op het Sint-Michielsplein in Kiev werden tentoongesteld.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oorlog Oekraïne: We moeten ons “voorbereiden” op een lang conflict, waarschuwt de Britse premier, terwijl de NAVO-leider zegt dat het jaren kan duren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Steph
Steph
7 maanden geleden

Terwijl hij in zijn bunker zit en zich veilig waant!

Peter
Peter
7 maanden geleden

Na de verkiezingsuitslag in Frankrijk is het debakel van de EU in werking getreden Macron heeft niks meer te zeggen ,de media hoor je niet,maar de grote omhelsing met Duitsland is afgelopen ,en Schwab met zijn kliek krijgen zand in de raderen .

sjef
7 maanden geleden

Oorlog is een spel waarbij jonge mannen die elkaar niet kennen, die elkaar niet haten, elkaar vermoorden op bevel van oude mannen die elkaar wel kennen, die elkaar wel haten, maar elkaar niet vermoorden.

Mooie zin die ik laatst doorgestuurd kreeg