Amerika begraaft ze, en ook Europa zal tegen 2025 een afvalberg hebben van niet minder dan 100.000 ton niet-recycleerbare windmolenwieken. Op de sociale media circuleren de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken, meldt Free West Media.

“Het is dringend tijd voor een oplossing”, zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen de eerste wieken in Europa aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat zal nog 20 jaar duren, maar nu is het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die hebben we nog niet.”

Bioloog Richard Steenvoorden reageerde: “Stop met het bouwen van windmolens en begin nu met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen we voor een energiezekere toekomst. Stop vervuiling door het sprookje van ‘duurzame energie’ en bespaar op afval en landgebruik.”

Burgemeester en Tweede Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit onderstreepte de schaduwzijde van groen gaan: “Net als zonnepanelen zorgen windmolens uiteindelijk voor een grote afvalberg. Dat heet groene energie.” Haar collega Tomas Roggeman vulde aan: “Wat was de meerwaarde van windmolens ten opzichte van kernenergie?”

“Tegen kernenergie zijn, vanwege kernafval, maar vervolgens niet-afbreekbare delen van windmolens begraven. We zijn gek geworden,” twitterde Leon Baten van Café Weltschmerz.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Internationaal Energie Agentschap eist wereldwijde lockdowns om klimaatdoelen te halen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties