Nog twee politieke bewegingen, de Linkse Oppositie en de Partij van Shariy, zijn door een Oekraïense rechtbank verboden. Beide kwamen voor op een lijst van elf politieke groeperingen die in maart door de Oekraïense Veiligheidsraad waren geschorst. De bekendmaking van donderdag brengt het totale aantal verboden partijen op negen, meldt RT.

Het regime van Volodomyr Zelensky heeft de grootste oppositiegroepering van het land, Oppositieplatform – Voor het Leven, al buiten de wet gesteld.

Volgens vonnissen van het Achtste Administratieve Hof van Beroep in de westelijke stad Lviv zijn alle activiteiten van de Linkse Oppositie en de Partij van Shariy verboden, en zullen “fondsen en andere activa” worden genationaliseerd.

Zoals minister van Justitie Denis Malyuska verklaarde, voegen de twee zich bij andere verboden “pro-Russische” partijen, waarvan de activiteiten gericht zouden zijn op “ondermijning van de soevereiniteit” van Oekraïne.

De man die Oekraïne verkocht

In zijn toelichting op de beslissing van de rechtbank verwees de minister naar de wet “betreffende politieke partijen” en wijzigingen daarop, die in de nasleep van het Russische militaire offensief zijn aangenomen, en vereenvoudigde procedures om een politieke partij voor de duur van de staat van beleg te verbieden.

“Materiaal over de onwettigheid van politieke partijen wordt door wetshandhavingsinstanties aan het ministerie van Justitie verstrekt, en met dit materiaal dient het ministerie een administratieve rechtszaak in om de politieke partij te verbieden. Tegelijkertijd kan de activiteit van een politieke partij alleen door een rechterlijke beslissing worden verboden”, aldus het ministerie in een verklaring.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Zelensky verbiedt oppositiepartijen nadat VS miljarden dollars sturen om “democratie te redden”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
5 maanden geleden

Een grotere schoft als Zelensky bestaat daar niet!