Weet u nog, nog maar een paar maanden geleden, dat de MSM ons vertelde dat er een zeer reële mogelijkheid was dat Oekraïne Rusland zou verslaan? Voor het geval u het vergeten bent, hier zijn wat krantenkoppen van maart en begin april:

In feite fungeerden de Westerse MSM als cheerleaders voor de campagne van Oekraïne tegen Rusland, meldt Truthseeker. Ze werden geholpen door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken, die de BBC vertelde dat hij “ervan overtuigd was dat Oekraïne de oorlog met Rusland kan winnen.” Hij herhaalde zijn overtuiging nog maar enkele dagen geleden.

Eind maart verklaarde het in de Golfregio gevestigde Al Jazeera zelfs dat Rusland “effectief zijn nederlaag had toegegeven”.

Dat was nog maar drie maanden geleden en de zaken zien er nu heel anders uit. In plaats van zijn nederlaag toe te geven, heeft Rusland zijn greep op Oost-Oekraïne gestaag verstevigd en verwoestende lucht-, raket- en artillerie-aanvallen uitgevoerd op de Oekraïense strijdkrachten.

Als gevolg daarvan vallen er in Oekraïne alarmerend veel slachtoffers. Iets meer dan een week geleden gaf de Oekraïense presidentiële adjudant Mykhaylo Podolyak toe dat elke dag tussen de 100 en 200 Oekraïense troepen sneuvelden.

Nu is het aantal Oekraïense slachtoffers opgelopen tot naar schatting 200 à 500 doden per dag, zoals blijkt uit het volgende artikel.

Bovendien zullen de wapens die het Westen heeft toegezegd aan president Zelensky te zullen leveren, Rusland niet snel verslaan. Ze zullen de lijdensweg alleen maar verlengen, terwijl meer jonge Oekraïners nodeloos sterven in wat in wezen de proxy-oorlog van het Westen met Rusland is.

Laten we duidelijk zijn, de westerse leiders hebben bloed aan hun handen. Zij waren in eerste instantie verantwoordelijk voor het bewapenen van Oekraïne en het voorbereiden van het land op een campagne om “Rusland te laten bloeden“. Als reactie daarop lanceerde Poetin zijn speciale militaire operatie en het Westen reageerde door meer wapens naar Oekraïne te sturen. Ongetwijfeld in de hoop het conflict te verlengen en zo Rusland nog verder te verzwakken.

De echte misdadigers in deze hele droevige saga zijn de Westerse leiders die dit conflict hebben aangewakkerd in een poging om Rusland te ondermijnen.

Oekraïne erkent dat het de artillerieoorlog met Rusland verliest

Oekraïne lijdt tot 1.000 slachtoffers per dag in Donbas, zegt topambtenaar

Tot 1.000 Oekraïense soldaten worden dagelijks gedood of gewond in de Donbas-regio in Oost-Oekraïne, met gemiddeld 200 tot 500 doden en veel meer gewonden, zei een Oekraïense topambtenaar op woensdag, aldus Axios.

Het grote plaatje: President Volodymyr Zelensky zei op 1 juni dat dagelijks 60 tot 100 Oekraïense troepen werden gedood toen Rusland zijn Donbas-offensief opvoerde. In de afgelopen twee weken is dat aantal aanzienlijk gestegen volgens David Arakhamia, die de Oekraïense onderhandelingen met Rusland leidt en een van Zelenski’s naaste adviseurs is.

 • Oekraïne heeft een miljoen mensen gerekruteerd in het leger en heeft de capaciteit om er nog eens twee miljoen te rekruteren, zei Arakhamia, dus het heeft de aantallen om de strijd voort te zetten in Donbas, waar Rusland geleidelijk aan grondgebied wint.
 • Mark Milley, voorzitter van de Joint Chiefs, werd woensdag gevraagd naar het aantal Oekraïense slachtoffers. Hij zei dat het moeilijk te schatten was, maar dat eerdere berichten in de media over ongeveer 100 doden en tot 300 gewonden per dag “in de buurt van onze schattingen lagen”. Hij reageerde niet op de laatste Oekraïense schatting.
 • Milley zei ook dat Rusland “enorme” verliezen had geleden en dat Oekraïne effectief vocht.

Wat Oekraïne ontbeert, aldus Arakhamia, is het wapentuig en de munitie om Rusland te evenaren in “een van de grootste gevechten van de 21e eeuw”. Hij zei: “We hebben mensen die getraind zijn om aan te vallen en in de tegenaanval te gaan, maar daar hebben we wapens voor nodig.

 • “Onze onderhandelingspositie is eigenlijk heel zwak, dus we willen niet aan tafel zitten als we ons in deze positie bevinden. We moeten het op de een of andere manier omkeren,” zei Arakhamia, die benadrukte dat er een tegenoperatie nodig is om verloren gebied terug te winnen.

Het nieuws: Arakhamia leidt deze week een Oekraïense delegatie in Washington om bij de regering-Biden en het Congres te lobbyen om het tempo van de wapentransporten op te voeren en Rusland te erkennen als staatsponsor van terrorisme – een onderwerp waarvan hij zei dat ze van plan zijn het aan te kaarten bij House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.).

 • President Biden sprak woensdag met Zelensky en informeerde hem over extra militaire en humanitaire hulp, aldus het Witte Huis. De 1 miljard dollar aan wapens die naar Oekraïne zullen worden verscheept, omvatten raketten en artillerie munitie.
 • Tijdens een rondetafelgesprek woensdag in het German Marshall Fund merkten Arakhamia en andere leden van de delegatie op dat Biden in mei weliswaar een pakket van 40 miljard dollar had ondertekend om Oekraïne te helpen, maar dat dit zich slechts zeer geleidelijk vertaalde in daadwerkelijke wapentransporten.
 • Ondertussen beginnen de partners van Oekraïne – vooral in Europa – zich te concentreren op het aanvullen van hun eigen voorraden in plaats van op het bewapenen van Oekraïne, aldus Arakhamia. Hij merkte op dat de Duitse regering nog steeds zeer terughoudend is met het goedkeuren van exportvergunningen voor de bewapening van Oekraïne, misschien vanwege “interne angst” voor Rusland.

Hoewel de formele onderhandelingen zijn bevroren, zei Arakhamia dat hij en zijn team “een of twee keer per week” telefonisch contact hebben met hun Russische tegenhangers, ook al “beseffen beide partijen duidelijk dat er op dit moment geen plaats is voor onderhandelingen.”

 • Hij zei dat er in het land weerstand was tegen het idee om überhaupt met Rusland te onderhandelen na de vermeende oorlogsmisdaden in steden als Bucha en MariOEpol, maar merkte ook op dat de oorlog zou moeten eindigen door “compromissen” te sluiten.

Meer van het rondetafel gesprek:

 • Arakhamia zei dat Rusland buurland Georgië gebruikt om sancties te omzeilen, met de instemming van de “duidelijk pro-Russische” regering, wat Georgië ontkent.
 • Arakhamia zei dat “onze militaire mensen” sterk gekant zijn tegen het idee om de Zwarte Zee-havens van Oekraïne te ontmijnen in ruil voor het toelaten van graanexport door Rusland, omdat er “geen garantie” zou zijn dat Rusland die corridors niet zou gebruiken om via zee aan te vallen.
 • De Oekraïense onderhandelaar zei dat Rusland door de hoge olieprijzen grotendeels van de sancties was gevrijwaard, maar dat het over drie of vier jaar de gevolgen ervan ten volle zou voelen. “De vraag is of wij (Oekraïne) er over drie of vier jaar nog zijn om van de show te genieten.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland dreigt met rechtstreekse aanvallen op westerse steden wegens levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Goja
Goja
9 maanden geleden

Een dissident is een individu dat zich, al dan niet samen met gelijkdenkenden, verzet tegen de overheersende opvattingen of beleidslijnen op politiek, religieus of sociaal gebied.
De verwante Engelse term dissenter werd gebruikt als verzamelnaam voor mensen die in hun religieuze opvattingen afweken van de officiële kerk in hun land en om die reden vaak werden achtergesteld en gediscrimineerd.
De term werd echter vooral bekend tijdens de 20e eeuw, om mensen aan te duiden die zich verzetten tegen de in het algemeen harde politieke lijn in communistisch geregeerde landen, met name het voormalige Oostblok (de Sovjet-Unie en haar satellietstaten), zoals Andrej Sacharov, Andrej Amalrik, Aleksandr Solzjenitsyn en Václav Havel. Dissidenten konden daar te maken krijgen met langdurige straffen, verbanning of opname in een ‘psychiatrische’ inrichting, zoals in het Serbski-instituut, waar ze vaak gediagnoseerd werden met sluipende schizofrenie.

Hagar
Hagar
9 maanden geleden

En in onze Haat en Leugenpers lezen we dat er elke dag minstens 2000 Russische generaals sneuvelen in Oekieland.