Kiev heeft zijn materiële verliezen bekend gemaakt sinds het begin van de oorlog, meldt RT.de. Volgens een militaire functionaris is Oekraïne tot de helft van zijn zware wapens kwijt. Westerse leveranties zijn niet in staat om het tekort aan te vullen, vervolgt de verklaring.

Oekraïne is tot 50% van zijn voorraad zware wapens, waaronder 400 tanks, kwijtgeraakt, zei Vladimir Karpenko, de Oekraïense onderminister van Defensie, eerder deze week te midden van het aanhoudende Russische militaire offensief in zijn land. Karpenko, die belast is met de logistiek van de landstrijdkrachten van Oekraïne, zei in een interview met het Amerikaanse tijdschrift National Defense dat de verliezen aan uitrusting “als gevolg van actieve gevechten” 30 tot 40, soms zelfs 50 procent bedroegen. De brigadier generaal zei:

“Dus we verloren ongeveer 50 procent. Naar schatting 1.300 infanterie gevechtsvoertuigen gingen verloren, 400 tanks, 700 artillerie systemen.”

De Oekraïense onderminister van Defensie, Denis Sharapov, zei in hetzelfde interview dat de westerse leveringen niet zouden voldoen aan de behoeften van Oekraïne. Sharapov zei:

“Wij hebben een groot aantal wapensystemen ontvangen, maar helaas dekt dit slechts 10 tot 15 procent van onze behoeften.”

Sharapov specificeerde niet het exacte aantal zware wapens dat Kiev nodig heeft, maar hij onderstreepte dat “de behoefte aan zware artilleriesystemen in de honderden loopt”. Hij voegde eraan toe:

“We hebben artillerie nodig, we hebben artilleriegranaten nodig, infanterie gevechtsvoertuigen, tanks. We hebben echt luchtverdedigingssystemen en het meervoudige raketsysteem nodig.”

De levering van precisiewapensystemen is ook belangrijk, voegde Sharapov eraan toe, omdat het Oekraïense leger gelooft dat dergelijke systemen het land “een voordeel ten opzichte van de vijand, superioriteit in deze oorlog” zouden geven.

De onderminister van Defensie erkende dat westerse landen problemen ondervinden bij het organiseren van wapentransfers naar Oekraïne, zoals het verkrijgen van toestemming voor technologieoverdracht van alle eigenaren van de subsystemen in kwestie. Maar Sharapov benadrukte dat “niet alle politici de ernst van de situatie in Oekraïne begrijpen”. Hij voegde eraan toe:

“Daarom willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om nogmaals de aandacht van de hele wereld te vestigen op het feit dat deze oorlog niet alleen in Oekraïne plaatsvindt, maar de hele wereld aangaat”.

Brigadegeneraal Karpenko werd iets specifieker en gaf een schatting van de behoeften van Oekraïne.

“Denk er eens over na: één brigade neemt ongeveer 40 kilometer van de frontlinie in beslag. Dit betekent dat we 40 brigades nodig hebben om het actieve gevechtsconflict te dekken. Elke brigade bestaat uit 100 infanteriegevechtsvoertuigen, 30 tanks, 54 artilleriesystemen – alleen al voor één brigade, en wij hebben er 40.”

Ondertussen heeft Rusland het Westen herhaaldelijk gewaarschuwd tegen het “volpompen van Oekraïne met wapens”, zeggende dat dit het conflict zou verlengen en een hele reeks langdurige problemen zou veroorzaken. Moskou maakte ook duidelijk dat zijn strijdkrachten elk buitenlands wapen in Oekraïne als een legitiem doelwit zouden beschouwen.

De bekendmaking van de cijfers over het verlies van uitrusting kwam minder dan een week nadat de adviseur van de Oekraïense president, Alexei Arestovich, had gezegd dat de strijdkrachten van zijn land ongeveer 10.000 man hadden verloren sinds het Russische offensief eind februari begon. Tegelijkertijd beweerde Arestovich echter dat de verliezen van Moskou vele malen hoger waren.

De door het Russische Ministerie van Defensie gepubliceerde cijfers over de verliezen van het Oekraïense leger zijn op hun beurt aanzienlijk hoger dan de door Arestovich genoemde cijfers. Op 18 april bedroeg het verlies 23.367.

Rusland heeft tot dusver zijn eigen verliezen niet bekendgemaakt – noch in materieel, noch in soldaten. Eerder deze maand beweerde de voorzitter van de defensiecommissie van de Russische Doema, Andrei Kartapolov, dat het Russische leger “praktisch geen mensen meer verliest” als gevolg van wijzigingen in de militaire strategie. Daarom heeft het ministerie van Defensie geen bijgewerkte informatie verstrekt over het aantal gesneuvelden sinds maart, toen het melding maakte van 1.351 gesneuvelde militairen, zei hij.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne verliest tot 1.000 soldaten per dag in Donbas, zegt topambtenaar

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Over wapens gesproken, in de VS heeft men in de grondwet vastgelegd dat goede burgers over wapens mogen beschikken.

Het zou fantastisch zijn als we dit ook hier in onze grondwet zouden hebben, want wapenbezit door goede burgers doet de criminaliteit sterk dalen.

In de VS is het recht op wapenbezit een heel belangrijk politiek twistpunt, maar hier hoor je er geen piep over.

Welke politicus durft dit op de politieke agenda te zetten?

Vroeger was er een heel vrije wapenhandel, veel mensen hadden allerlei jacht- en verdedigingswapens, maar dit recht is langzaamaan en heel geniepig door de samenzweerders weggeknabbeld.

Hoog tijd om dit recht te herstellen!

Harm
Harm
3 maanden geleden

Goed te lezen 50% opgeruimd. Top