Een seksloze stroman werd in de stad Bassersdorf in brand gestoken tijdens een oude lenteceremonie. Het politieke leiderschap van de stad wilde alleen “inclusief” en “eigentijds” zijn, maar is nu aangeklaagd voor haatmisdrijf.

Elk jaar, begin april, steken de inwoners van de Zwitserse stad Basserdorf een stropop aan om de lente te verwelkomen. Meestal vertegenwoordigt de stroman – bekend als “Böögg” – een sneeuwman of iets dat de winter vertegenwoordigt, maar soms hebben ze ook stromannen verbrand die lijken op politieke leiders die ze niet mogen.

Dit jaar waren ze echter wat creatiever en creëerden ze een “diversiteitspop” met een regenboogoverhemd, een rode stropdas en uitgerust met zowel penis als borsten. Om de “diversiteitspop” nog meer “inclusief” te maken, was de helft van het hoofd ook gekleed met lang blond haar, terwijl de andere helft kort, krullend, zwart haar had, schrijft de homolobbysite lgbtqnation.com.

De ceremoniemeester van de stad, Christian Weiss, heeft Züri Today enthousiast verteld dat niemand begreep wat er aan de hand was totdat het vuur de rok van de pop deed opvliegen en de “homo”-penis onthulde.

Op Facebook kun je nu het geslacht kiezen uit een groot aantal keuzes. Zo was het ook met onze Böögg dit jaar, hij had andere eigenschappen en er was voor ieder wat wils, zegt Weiss.

Weiss gaat verder met te zeggen dat ze vóór de ceremonie van dit jaar op het idee van een “pluralisme” kwamen toen ze iets wilden dat “de tijd weerspiegelde”, maar dat iets dat verband hield met Oekraïne of covid te triest zou zijn. Het verbranden van een transpop werd in vergelijking als ‘grappig en leuk’ beschouwd, zegt Weiss.

De meeste Basserdorfers zouden de stroman van dit jaar gewaardeerd hebben, maar een 82-jarige man in de stad raakte erg overstuur en ging naar de politie om het incident als een haatmisdaad aan te geven. De man noemt de ceremonie “onmenselijk” en beschuldigt de organisatoren van “transdiscriminatie” en “stigmatisering van een vervolgde minderheid”.

Weiss heeft de beschuldigingen afgedaan als “ongebreidelde narcistische overgevoeligheid en pathologische humorloosheid”, terwijl burgemeester Doris Meier zijn excuses heeft aangeboden aan iedereen die “gekwetst” is door de stroman, maar heeft uitgelegd dat het “verschillende reacties bij verschillende mensen op dit gevoelige onderwerp veroorzaakte”.

Op het moment van schrijven hebben de openbare aanklagers van de stad er nog niet voor gekozen om door te gaan met het politierapport van de 82-jarige.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Niemand vertelde me iets van wat ik je nu ga vertellen”: Getransitioneerde man deelt grimmige details van transoperaties

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties