Herinnert iemand zich nog dat het thuis warm en gezellig was? Wat was eigenlijk de reden om in de eerste plaats binnen de eigen vier muren te blijven? Over, over. De staat zet nu de kachel wat lager.

Naar aanleiding van de oproep van de voorzitter van de Bundesnetzagentur, Klaus Müller, om de verplichte minimumtemperatuur in woongebouwen voor verhuurders te verlagen om energie te besparen, pleit de federale vereniging van Duitse huisvestings- en vastgoedmaatschappijen GdW voor een verlaging met maximaal zes graden Celsius, meldt Jouwatch. “Mocht de gaslevering aan Duitsland ook in de toekomst aanzienlijk worden beperkt en een schaarstesituatie ontstaan, dan moet het wettelijk kader worden aangepast om verdere verlagingen van de minimumtemperatuur mogelijk te maken tot een maximale ondergrens van 18 graden overdag en 16 graden ’s nachts”, zei GdW-voorzitter Axel Gedaschko tegen de kranten van de Funke-mediagroep (vrijdagedities). Momenteel moet in de winter een minimumtemperatuur van 20 tot 22 graden Celsius worden bereikt.

“Alleen op deze manier, als alle mensen en economische sectoren consequent hun bijdrage leveren aan energiebesparing, kunnen kritieke knelpunten in de energievoorziening als een gezamenlijke maatschappelijke prestatie worden aangepakt”, aldus Gedaschko. De GdW staat in contact met de verantwoordelijke autoriteiten, en de centrale vereniging heeft de bij haar aangesloten bedrijven opgeroepen om woongebouwen die van gas worden voorzien te controleren op besparingsmogelijkheden. Lukas Siebenkotten, voorzitter van de Duitse huurdersvereniging (Deutscher Mieterbund), wijst dergelijke overwegingen van de hand: “Ik vind het voorstel om de verwarmingseisen voor een beperkte periode te verlagen te ongedifferentieerd”, aldus Siebenkotten tegenover de kranten van de Funke-Mediengruppe.

“Oudere mensen bevriezen bijvoorbeeld vaak sneller dan jongere mensen. Hen over de hele linie vertellen dat ze een extra wollen deken moeten meenemen, kan niet de oplossing zijn.” Siebenkotten waarschuwde dat mensen die in slecht gerenoveerde flats wonen, rekening zullen moeten houden met extra kosten als zij de minimumtemperatuur willen handhaven.

In plaats daarvan baseert hij zich op vrijwilligheid. “Met vrijwillige maatregelen zullen we op dit punt meer succes boeken dan sommigen denken.” Veel huurders zijn al bezig met energiebesparing, zei hij, en de Duitse huurdersvereniging zal in de komende weken en maanden besparingen blijven stimuleren.

Tegelijkertijd neemt Siebenkotten ook eigenaars op de korrel: “Het bewustzijn voor een zuinig gebruik van energie moet bij alle mensen worden aangewakkerd, ook bij degenen die in onroerend goed wonen,” aldus Siebenkotten.

Dit is natuurlijk nog maar het begin: één keer per week douchen, drie keer per week koken en één keer per maand autorijden.

Bizarre video van het Wereld Economisch Forum beveelt burgers te stoppen met het wassen van hun kleren om klimaatverandering tegen te gaan

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Brussel vreest volksopstanden in Europa door aardgascrisis

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liberté
Liberté
11 dagen geleden

Dussss om te beginnen:
Weiger/sloop alles dat “smart” is.

Smartphone, smartmeter, smart…,etc
Dit is hun sleutel tot “onze” gevangenis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pjotr
Pjotr
10 dagen geleden

Zal niet helpen om de onvermijdelijke rantsoeneringen tegen te houden. Ook dat is oorlog; slechts op bepaalde uren is er nog gas of elektriciteit. Straks ook (digitale) rantsoeneringsbonnen die afhankelijk van je gezinstoestand het recht geven voedingsmiddelen te kopen. Een florerende zwarte markt op komst!

Anna
Anna
6 dagen geleden

Hier is een vrij gemakkelijke oplossing voor: Ga met Putin praten en bestel gas bij hem!
Prima kwaliteit en leveringszeker als je maar betaald ❗️
In Roebels naruurlijk want dat is correct en zijn valuta❗️😀

Petra
6 dagen geleden

Waar bemoeien ze zich mee? Ik bepaal zelf hoe warm ik het wil hebben, hoe vaak ik douche en met de auto rijdt.

Daar hebben autoriteiten niets over te zeggen.