Oekraïne moet de brug over de Straat van Kertsj, die de Krim met het Russische vasteland verbindt, als doelwit nemen zodra het van het Westen de wapens krijgt die het daarvoor nodig heeft, zei generaal-majoor Dmitry Marchenko woensdag in een interview, meldt RT.

“De Kertsjbrug is absoluut ons nummer één doelwit,” vertelde Marchenko aan Crimea Realities (Krym.Realii), sprekend over de langste brug van Europa, geopend in 2018. De outlet is een project van Radio Free Europe/Radio Liberty, onderdeel van het door de overheid gefinancierde US Agency for Global Media.

“Als de belangrijkste manier om reserves binnen te sturen, moeten we die gewoon afsnijden. Zodra die weg is afgesneden, zullen ze in paniek raken. En geloof me, degenen die in Simferopol met Russische vlaggen wapperden, zullen snel Oekraïense vlaggen krijgen en in plaats daarvan daarmee gaan wapperen,” zei hij.

Marchenko’s opmerkingen maakten deel uit van een interview dat woensdag werd gepubliceerd, waarin hij een Oekraïens “tegenoffensief” aankondigde dat volgens hem Kiev aan het eind van de zomer als overwinnaar zou hebben – mits er voldoende wapens en munitie van de VS en zijn NAVO-bondgenoten komen.

Rusland dreigt met rechtstreekse aanvallen op westerse steden wegens levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne

Eerder op de dag kondigde de Amerikaanse president Joe Biden voor 1 miljard dollar militaire steun aan, onder meer in de vorm van anti-scheepsraketten, langeafstandsraketten en meer artillerie. Hoewel Washington slechts vier HIMARS-raketwerpers stuurt – die Oekraïne nog niet hebben bereikt – hebben andere NAVO-bondgenoten compatibel materieel toegezegd. De beleidschef van het Pentagon onthulde dinsdag dat de VS geleide raketten met een bereik van 70 kilometer zullen leveren.

Oekraïne heeft Washington “de verzekering gegeven dat zij deze systemen niet zullen gebruiken tegen doelen op Russisch grondgebied”, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken eerder deze maand. De VS weigert echter de Krim te erkennen als Russisch grondgebied en noemt het schiereiland, dat in maart 2014 met een overweldigende meerderheid en vreedzaam stemde om zich weer bij Rusland aan te sluiten, “illegaal geannexeerd”.

Het was onduidelijk welke wapens Marchenko hoopte te gebruiken tegen de brug, die de regering in Kiev al eerder heeft gedreigd aan te vallen. Hoewel de brug inderdaad enkele jaren de enige manier was om de Krim vanaf het Russische vasteland te bereiken, is momenteel de hele Zwarte Zeekust van Kherson tot Marioepol onder controle van Russische en geallieerde troepen van de Donbass-republieken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Zelenski kondigt aan dat hij Donbass en de Krim terugneemt nadat zijn troepen 300 raketten op burgerdoelen in Donetsk afgevuurd hebben

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pipo
Pipo
7 maanden geleden

Biden en Zilenski en ook Rutte horen thuis in een gekkenhuis, zodat de rest van de wereld gewoon verder kan leven, en ook zonder zinloze vaccins.

Anna
Anna
7 maanden geleden

IK WALG VAN DE KINDERACHTIGE HAAT VAN DE UKRAINERS ❗️😡
Wat een kinderachtige rancune’s .
Kunnen ze nog iets echt constructiefs bedenken..

Raakt het eens tijd om te gaan praten. ❗️
Alle wapens van de westerse wereld zijn Straks op.
En dan moeten de Ukrainers het met hun blote handen doen.
China produceert zelfs onderdelen voor Amerikaanse wapens zodra dat stopt is “ Amerika uitgeleverd “En hebben ze niets meer.
Ik hoop en bid dat die tijd snel zal komen eerder stoppen deze DWAZEN NIET 😡😡