Dit tijdperk is voorbij ondanks alle pogingen om het nieuw leven in te blazen en tot elke prijs vast te houden, merkte de Russische leider op, aldus Tass.

Op het podium tijdens de plenaire sessie van het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) op vrijdag, zei de Russische president Vladimir Poetin dat het tijdperk van een unipolaire wereldorde tot een einde is gekomen ondanks pogingen om het koste wat kost te behouden.

“Anderhalf jaar geleden, tijdens een toespraak op het forum van Davos, werd nogmaals benadrukt dat het tijdperk van de unipolaire wereldorde voorbij is,” zei het Russische staatshoofd, waarbij hij opmerkte dat hij nu ook zijn toespraak hiermee zou willen beginnen, “daar kan men niet omheen.”

“[Dit tijdperk] is voorbij ondanks alle pogingen om het nieuw leven in te blazen en het tegen elke prijs vast te houden. Dit is een natuurlijk proces, deze veranderingen zijn een natuurlijk verloop van de geschiedenis omdat het moeilijk is om de beschavingsdiversiteit van de planeet, de rijkdom aan culturen te combineren met politieke, economische en andere modellen. Deze modellen werken hier niet, de modellen die botweg, zonder enig alternatief, vanuit één centrum worden opgelegd,” voegde de Russische leider eraan toe.

Volgens hem “schuilt de fout in het idee zelf waarbij er één enkele, zij het sterke mogendheid is met een beperkte kring van nabije staten, of, zoals men ook zegt, van toegelaten staten, terwijl alle regels van het zakenleven en de internationale betrekkingen, indien nodig, uitsluitend in het belang van deze mogendheid worden geïnterpreteerd, dat wil zeggen, het is een eenrichtingsverkeer.”

“Het is een eenzijdig spel. Een wereld die op dergelijke dogma’s is gebaseerd, is beslist instabiel,” besloot de president.

Sombere voorspellingen voor Russische economie zijn niet uitgekomen, zegt Poetin

Het is duidelijk waarom deze propagandacampagne werd opgeblazen, waar al die spreuken over “een dollar voor 200 roebel” en over de ineenstorting van onze economie als geheel vandaan komen, dit alles was en blijft een wapen van informatie-oorlogvoering,” merkte de Russische president op.

“Stap voor stap zijn we de economische situatie aan het normaliseren. Eerst hebben we de financiële markten, het banksysteem en het handelsnetwerk gestabiliseerd, daarna zijn we begonnen de economie te vullen met liquiditeit en werkkapitaal om de stabiliteit van bedrijven, werkgelegenheid en banen te behouden. De sombere voorspellingen over de vooruitzichten voor de Russische economie, die in het voorjaar klonken, zijn niet uitgekomen.

Poetin wijst op het onverantwoordelijke langetermijnbeleid van de G7-landen

De Russische president Vladimir Poetin heeft gewezen op het onverantwoordelijke macro-economische beleid van de G7-landen op lange termijn, met inbegrip van de ongecontroleerde uitstoot en de accumulatie van ongedekte schulden.

“De sterke groei van de inflatie op de markten voor grondstoffen en basisproducten vond lang voor de gebeurtenissen van dit jaar plaats. De wereld werd consequent in deze situatie gedreven door vele jaren van onverantwoord macro-economisch beleid van de landen van de zogenaamde G7, met inbegrip van ongecontroleerde emissie en accumulatie van ongedekte schulden,” zei hij op het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF).

Wereldwijde migratie zal toenemen tenzij Westen stopt alleen aan zichzelf te denken – Poetin

“Als ‘s werelds grootste economieën zich zo gedragen en alle goederen van de wereldmarkt, inclusief voedsel, naar hun eigen huis ‘opzuigen’, zullen de problemen toenemen”, zei het staatshoofd vrijdag in antwoord op vragen tijdens een plenaire zitting van het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg (SPIEF).

Volgens hem zal dit “niet alleen leiden tot hongersnood, maar ook tot nieuwe golven van emigratie en migratiestromen, die de Verenigde Staten nu al overspoelen, of ze nu een muur willen bouwen aan de grens met Mexico of niet, maar de stromen komen eraan en ze nemen niet af”. “Binnenlands kunnen voormalige en huidige presidenten met elkaar redetwisten wat ze willen, maar de migrantengolven komen eraan,” voegde hij eraan toe.

“Als er, God verhoede het, een hongersnood in Afrika komt, zal de economische migratie naar Europa toenemen. En wat moeten we daaraan doen? De oplossing is simpel: we moeten dan stoppen met deze houding in mondiale zaken, waarbij ze alleen aan zichzelf denken en dat is alles,” wees de Russische president. Volgens hem “zal dit, als het zo doorgaat, leiden tot moeilijke, ernstige problemen.” “Daarom is het noodzakelijk om over te gaan op een ander model van management en regulering, maar dit is een complex proces,” merkte Poetin op, eraan toevoegend dat, volgens hem, “de wereldgemeenschap hier onvermijdelijk toe zal komen.”

“De oude modellen van het kapitalistische systeem raken achterhaald, wanneer het alleen nog maar gaat om winst maken, de wereld gaat een ontwikkelingsfase in waarin iedereen gedwongen wordt om over meer na te denken dan alleen dat,” zei de Russische president. “Als we zo doorgaan, raakt de wereld in hoge mate uit evenwicht en zullen de bedreigingen toenemen, dit is de uitdaging van deze tijd, dus om het evenwicht te bewaren, moeten we anders handelen, een evenwicht vinden en aandacht schenken aan alle componenten die leiden tot de schending van het evenwicht,” meent Poetin.

Sprekend over de taak voor Rusland, zei het staatshoofd: “In de eerste plaats moeten wij aandacht schenken aan de vraagstukken van economische groei op basis van de technologische ontwikkeling, nieuwe modellen van economisch beheer en op sociaal en politiek gebied”. “Dan zullen we in staat zijn om leiderschap te bieden op de gebieden waar we onze competenties hebben”, specificeerde hij.

De komende wereldwijde breuk, terwijl economische systemen botsen

RWApodcast deed verslag op twitter:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Kremlin over de ineenstorting van het globalisme en de toekomstige wereldorde

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
7 maanden geleden

Onbeperkt geld persen is zeker eenrichtingsverkeer.

Hagar
Hagar
7 maanden geleden

President Putin heeft gelukkig begrepen dat hij aleen met bruut geweld de Navo kan stoppen om altijd maar te knabbelen aan de Russische invloedssfeer.

Maar spijtig genoeg kan hij het niet laten om de globalistische lulkoek na te praten.

Nee, President Putin, een hongersnood in Afrika gaat geen migratiestroom naar Europa uitlokken.

Integendeel, hoe meer we hen voederen, vetmesten en verzorgen, des te sneller kweken ze, en des te sneller komen ze naar hier gespurt, want hier is het land van melk en honing, luxe zonder te moeten werken, en blanke vrouwen.

Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Er is trouwens een ijzeren wet, die zowel in Afrika als in de USA geldt:

“Het eerste wat een zwarte doet als hij geld heeft, is maken dat hij zo ver mogelijk weggeraakt van de andere zwarten.”

P. Snot
P. Snot
7 maanden geleden

Zo ver zit hij er toch niet naast?