Volgens een bericht in de krant “Welt am Sonntag” overweegt de Duitse regering een nieuwe, algemene verplichting om vanaf oktober een masker te dragen ter bescherming tegen de verspreiding van de Coronapandemie in de herfst. Er wordt gesproken over een zogenaamde “O-tot-O regel”, aldus het verslag, dat zich beroept op informatie uit regeringskringen. Deze “oktober tot Pasen-regel” was tot dusver vooral bekend als een aanbeveling om auto’s voor deze periode met winterbanden uit te rusten, aldus Arte.

Volgens het verslag zou de nieuwe maskerplicht kunnen blijven gelden in het openbaar vervoer, medische instellingen en bejaardentehuizen, maar ook in de detailhandel en de gastronomie. Een uitbreiding naar de scholen is nog open, zei het.

Volgens “WamS” heeft het Bureau van de rector-generaal gezegd dat een dergelijke uitbreiding van de maskerplicht wordt overwogen als een van de verschillende mogelijke regelingen voor de komende wijziging van de wet ter bescherming tegen infecties. Eerst moet echter, zoals in de coalitie is overeengekomen, worden gewacht op het deskundigenverslag over de doeltreffendheid en de risico’s van eerdere maatregelen ter bescherming van de corona, dat eind juni wordt verwacht.

Zwaarbewapende politie valt Zwitserse dokterspraktijk binnen over maskervrijstellingen

Het federale ministerie van Volksgezondheid wilde geen commentaar geven op de mogelijke plannen. Volgens “WamS” heeft een woordvoerder alleen gezegd dat er binnen de regering nog wordt onderhandeld over de nieuwe wet ter bescherming tegen infecties. De huidige regels van de Infectiewet op Corona verstrijken op 23 september. Zij bevatten slechts een paar zogenaamde basisbeschermingsmaatregelen.

Verschillende deelstaten dringen al geruime tijd aan op aanvullende beschermingsmaatregelen, evenals politici van de CDU/CSU, de Groenen en de SPD. Het verzet hiertegen komt van de FDP. Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de laatste tijd sterk toegenomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Plastics gebruikt in gezichtsmaskers zijn aangetroffen in longen van patiënten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dirk
dirk
7 maanden geleden

Duitsers zijn een gedwee volkje , deze verplichting zal door 90% vd bevolking met applaus ontvangen worden. De prikbereidheid wordt daar ook weer zeer gewaardeerd door de wef .

ieznogoedh
ieznogoedh
7 maanden geleden
Antwoord aan  dirk

Klopt helemaal.
Ik woon er nu meer dan 10 jaren en zo langzamerhand gaat de Duitse mentaliteit me heel erg tegenstaan.
Toch weten ze me elke keer weer te verbazen met hun Befehl ist Befehl.
Daarenboven is hier niets, maar dan ook echt helemaal niets eenvoudig.
De simpelste zaken krijg je niet voor elkaar zonder ik weet niet hoeveel controle regeltjes.
In Duitsland is vertrouwen mooi, maar controle is beter. Dat zit in hun genen.

Enfin, eind augustus is de ellende voorbij en verlaat ik dit land van kritiekloze volgers voorgoed.

Hagar
Hagar
7 maanden geleden

En wanneer gaan ze alle zwarten in Afrika volspuiten en twintigdubbel boosteren, maskeren, testen, downlocken en social distanceren?

Daar is een enorme achterstand op dat vlak!!

Zouden ze daar niet beter eerst al hun energie in steken?

Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Langs de ene kant doen ze alle moeite van de wereld om ons volk voor eeuwig uit te roeien, en langs de andere kant zijn ze zogezegd doodsbenauwd dat we een snotneus zouden kunnen krijgen.

Hier klopt iets niet.