De Nederlandse premier Mark Rutte heeft opgeroepen om de Oekraïense strijdkrachten uit te rusten met voldoende wapens en uitrusting om het Russische leger te verslaan, met als argument dat Kiev de klappen moet opvangen omdat een “directe confrontatie” tussen de NAVO en Moskou nog steeds niet aan de orde is, schrijft Will Porter.

In een toespraak met verslaggevers na een ontmoeting met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en verschillende Europese leiders op dinsdag, zei Rutte dat een Oekraïense overwinning nog steeds haalbaar is, als het door de VS geleide militaire blok maar voldoende “dodelijke hulp” biedt.

“Wat wapens betreft, zijn we het erover eens dat het van cruciaal belang is dat Rusland de oorlog verliest”, zei hij, suggererend dat Oekraïne als doorgeefluik voor westerse wapens moet dienen om Moskou zoveel mogelijk pijn te berokkenen.

En aangezien we geen directe confrontatie tussen NAVO-troepen en Rusland kunnen hebben, moeten we ervoor zorgen dat Oekraïne die oorlog kan uitvechten, dat het toegang heeft tot al het nodige wapentuig.

De opmerkingen volgden op soortgelijke opmerkingen van Stoltenberg, die zei dat de alliantie “haar inspanningen opvoert” om meer wapens te leveren aan Kiev en dat “Oekraïne meer zware wapens zou moeten hebben”. Tijdens een NAVO-top in Madrid eind juni, zei hij dat de lidstaten “zullen instemmen met een belangrijke versterking van onze positie”, maar hij ging niet in op wat dat zou kunnen inhouden.

De VS heeft zoveel wapens naar Oekraïne gestuurd dat het zichzelf bijna ontwapend heeft

En dit is wat Oekraïne met die wapens van Mark Rutte gaat doen. Omdat het de oorlog niet kan winnen, schiet het nu uit frustratie en wraak op lukrake burgerdoelen. Mark Rutte weet dat en is dus een oorlogsmisdadiger als hij pleit voor nog meer wapens. Nou was hij natuurlijk al een oorlogsmisdadiger na de half miljard Nederlandse steun aan de koppensnellende Syrische jihadi’s, maar hij is kennelijk verslaafd aan oorlogsmisdaden en kan er geen genoeg van krijgen.

Eerder op dinsdag vertelde een hoge ambtenaar van het Pentagon aan CNN dat Washington deze week al nieuwe wapentransporten zou kunnen aankondigen. Hij zei dat dit zou kunnen gebeuren wanneer 50 landen van de ‘Oekraïne Contact Groep’ woensdag in Brussel bijeenkomen. Hoewel ze geen details gaven over welke wapens zouden worden geleverd, hebben recente overdrachten van de VS zware artillerie, meervoudige lanceerraketsystemen (MLRS), duizenden antitankraketten en verscheidene helikopters omvat.

Sinds de Russische invasie eind februari begon, hebben de Verenigde Staten tientallen miljarden dollars verstrekt in de vorm van 11 afzonderlijke hulppakketten aan de Oekraïense regering, waarbij ze een chaotisch slagveld overspoelden met Amerikaanse wapens ondanks “bijna geen” mogelijkheid om te traceren waar ze terechtkomen.

Tijdens een evenement op maandag verklaarde onderminister van Defensie Kathleen Hicks dat Washington bereid is om Kiev nog jaren te steunen, waarbij ze zelfs suggereerde dat de steun indien nodig tot twee decennia zou kunnen voortduren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dit is de meest vernederende nederlaag voor de NAVO ooit, en de snelste: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
9 maanden geleden

De volgende Taghi of extremmistische baardaap zal waarschijnlijk heel veel gevaarlijker zijn.

Dirk
Dirk
9 maanden geleden

De Oekraïense bevolking is slachtoffer gemaakt door westerse inmenging. De proeftuin voor wapens en het vullen van de bodemloze geldzakken varen er wel bij. De westerse bevolking is door hun leiders een parallelle oorlog ingebracht. Na het liegen en bedriegen zal die zelfde bevolking de lasten moeten dragen. Het wachten is op het moment dat soldaten geleverd moeten worden. We zullen dan zien hoe erop gereageerd wordt. Wim Lex en diens familie en de rest van de regering zullen best al een veilige plek hebben uitgekozen. Ratten verlaten immers altijd als eerste een zinkend schip. En het westelijk Avondland is echt zinkende.

Anna
Anna
9 maanden geleden

Rutte laat uzelf eens echt informeren.
Op deze manier napraten bent u ook schuldig aan de oorlogsmisdaden die in de Ukraine tussen bevolkings groepen onderling gebeuren.

Rutte U heeft hierin uw eigen verantwoordelijkheid❗️
U vertegenwoordigt mij als Nederlands burger met deze woorden in ieder geval niet.

Kijk ook eens naar de YouTube filmpjes van PATRICK Lancaster.
hij filmt AAN HET FRONT ( wordt zo nu en dan zelf beschoten ) EN LAAT DE MENSEN TER PLAATSE PRATEN.

Meneer Rutte DOE WAT RECHT IS ❗️EN NIET WAT MAKKELIJK LIJKT.