Luisa Neubauer, een verwend rijkeluis kind en “klimaatactiviste”, wil zich blijkbaar bij de eco-terroristen aansluiten en een pijpleiding in Tanzania “opblazen”. Fridays for Future als een toekomstige internationale terroristische organisatie?

In Oost-Afrika, tussen Tanzania en Oeganda, zal een nieuwe oliepijpleiding worden aangelegd. Doel van het project is olie goedkoper naar het binnenland van het continent te brengen. Maar de zogenaamde “klimaatactiviste” Luisa Neubauer zou dit liever voorkomen. Zelfs met geweld? Tenminste, dat is waar ze naar hint in een video op Instragram, meldt Report24.

In de aanloop naar een zogenaamde democratietop in de Deense hoofdstad Kopenhagen, zegt ze in de clip: “We hebben Kopenhagen gehaald. Er is hier een bijeenkomst met veel geweldige mensen uit de landen van Europa. We werken aan verschillende zaken: Rechtvaardigheid, gelijkheid, de klimaatcrisis. En op dit moment zijn we aan het plannen hoe we … ” De activist van Friday For Future zei het niet volledig (hoewel het woord “blow” nog te horen is in het oorspronkelijke Engels), maar de tekst in de video zegt dat ze “natuurlijk” nadenken over hoe ze de pijplijn kunnen opblazen. En blijkbaar degene die Oeganda van olie moet voorzien via Tanzania.

De 26-jarige uit een welgestelde familie veroorzaakte prompt een shitstorm op Twitter. Zij werd onder meer beschuldigd van neokolonialisme.

Dus, oké. Laten we voor één keer duidelijk zijn. Het is een enorm probleem dat wereldwijd gigantische oliepijpleidingen, nieuwe gasvelden enz. worden gepland en dat bijna niemand daarover spreekt. Ook het feit dat banken en verzekeraars uit landen als Duitsland er vaak achter zitten, wordt zelden in twijfel getrokken, meldde Neubauer.

Waarop twitteraar ‘Shame on you’ reageerde met: “Die stomme Afrikanen willen leven zoals wij. Hoe durven ze economische ontwikkelingen in hun landen te plannen zonder mevrouw Neubauer te raadplegen. Zij zou de inwoners van Oeganda en Tanzania kunnen uitleggen dat geld niet gelukkig maakt. Ze heeft genoeg.”

Zij krijgt echter ook steun uit haar eigen gelederen. De mensensmokkelaarster Carola Rackete, kapitein van de Sea-Watch die op smerige diesel vaart, bijvoorbeeld, roept op tot een algemene stopzetting van nieuwe “fossiele infrastructuren”.

Verwijzing naar radicale klimaatfanaat: alleen misdaden “helpen”

De “volksmenner”, die door critici als links-extremist wordt geclassificeerd, verdedigt ook de uitspraak van Neubauer en sust dat Neubauer alleen de titel van een boek heeft geciteerd: “Hoe blaas ik een pijpleiding op“. Het is jammer dat dit boek juist gaat over het saboteren van de infrastructuur voor fossiele brandstoffen – en ook over het opblazen van pijpleidingen. De auteur, Andreas Malm, is een bekende radicale klimaatfanaticus die in het tijdschrift “Spiegel” reeds heeft opgeroepen tot criminele daden, met als argument dat deze “gerechtvaardigd” zijn door de toestand van de aarde en dat niets anders “helpt”:

Dus hoe je het ook wendt of keert: Neubauer lijkt de radicalisering van de klimaatbeweging goed te keuren (anderen noemen het gewoon eco-terrorisme). Anders zou men nauwelijks verwijzen naar het boek van zo’n dubieuze figuur, die daarin RAF-terrorist Ulrike Meinhof als voorbeeld neemt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Earth Day Feit: medeoprichter vermoordde zijn vriendin, stopte haar in een kofferbak en composteerde haar lichaam

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
linda
linda
7 maanden geleden

Jouw land is volledig kapot en dat is te bedanken aan de rijkdom van jouw ouders en jezelf, plunderen van alles landen in ontwikkeling met niet betalen van een erlijke prijs van zijn basis producten. Vraag jouw ouders de rijkdom aan afrika te geven begint voor jezelf!

marta
marta
7 maanden geleden
Antwoord aan  linda

begint voor jezelf geen chocola eten!

Qvic
Qvic
7 maanden geleden

Al die zogenaamde milieu activisten die zo extreem tegen olie en gas e.d. zijn. Zouden van de nuts voorzieningen bij hen thuis afgesloten moeten worden. Dan kunnen ze al vast wennen, wat zij met hun eigen daden te weeg willen brengen. Met het motto van verbeter de wereld, begin bij je zelf.