De onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn overeengekomen om het kader voor het digitale COVID-certificaat van de EU met nog een jaar te verlengen, tot juni 2023.

Maandagavond hebben de onderhandelingsteams van het Europees Parlement en de Raad van de EU een akkoord bereikt om de regeling voor het digitale EU-certificaat voor COVID (EUDCC) – die op 30 juni afloopt – met nog eens 12 maanden te verlengen. Door het rechtskader met een jaar te verlengen, willen de EU-wetgevers ervoor zorgen dat EU-burgers het recht op vrij verkeer hebben als er een nieuwe zorgwekkende variant opduikt.

Evaluatie na zes maanden

De onderhandelaars zijn overeengekomen dat de lidstaten moeten afzien van het opleggen van bijkomende beperkingen op het vrije verkeer aan houders van een EUDCC. De lidstaten mogen dit alleen doen als dergelijke beperkingen noodzakelijk, evenredig en niet-discriminerend zijn met het oog op de bescherming van de volksgezondheid.

De EP-leden hebben er ook voor gezorgd dat een clausule werd toegevoegd waarin de Commissie wordt gevraagd om na zes maanden – eind 2022 – te beoordelen of de EUDCC-regeling nog steeds nodig is, op basis van het laatste wetenschappelijke advies van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) en het Gezondheidsbeveiligingscomité. Op dat moment zal de Commissie ook een overzicht moeten uitbrengen waarin alle ontwikkelingen van het EUDCC op nationaal en internationaal niveau worden beschreven. De regeling moet dan worden ingetrokken zodra de epidemiologische situatie dat toelaat.

Volgende stappen

De informele overeenkomst zal nu formeel moeten worden goedgekeurd door zowel het Parlement als de Raad, zodat zij op 30 juni, wanneer de huidige regels aflopen, in werking kan treden. De stemming in de plenaire vergadering is gepland voor de zitting van 22-23 juni in Brussel.

Bron


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Digitaal EU-COVID-certificaat wordt in de hele EU ingevoerd per 1 juli

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De economische instorting die nu door steeds meer economen wordt voorspeld, is het rechtstreekse gevolg van de coronacomedie, de absurde lockdowns, de nog meer absurde stimulus maatregelen, de torenhoge overheidsschulden, het ondermijnen van alle maatschappelijke activiteit door de zinloze corona-app, enz…

En wat doen de vetbetaalde eurocraten?

Ze doen gewoon verder met nog meer van hetzelfde.

Hermi
5 maanden geleden

Maar de bevolking word niets gevraagd maar verordeneerd door ongekozen lijders(of leiders)