We hebben berichten nu al maanden over de opkomende voedselcrisis. We hebben gedetailleerd beschreven hoe de economie opzettelijk werd gesaboteerd om de kosten van levensonderhoud, vooral voedsel, op te drijven via lockdowns en sancties, schrijft Kit Knightly.

Maar propaganda-oorlogen zijn als gewone oorlogen: Ze hebben theaters, fronten en openlijke zowel als heimelijke campagnes.

Ja, het grote verhaal over voedsel is dat we moeten veranderen om “de planeet te redden”, maar er is meer aan de hand in kleinere sferen. Een constante toevoer van verhalen, artikelen en studies die het vertrouwen van het publiek in het voedsel dat we eten moeten ondermijnen.

Hier zijn vier voorbeelden, allemaal van de laatste tien dagen.

1. RUNDVLEES VEROORZAAKT KANKER

Op 3 juni berichtte MedicalXpress over een nieuwe studie die – naar verluidt – (we zullen dat woord nog vaak gebruiken) vaststelde dat rood vlees bij bepaalde mensen het risico op kanker verhoogt.

De “studie”, uitgevoerd aan de Boston University School of Medicine en oorspronkelijk gepubliceerd in het Journal of Nutrition, beweert te hebben gevonden dat “onbewerkt” rood vlees het risico op colorectale kanker {CRC} verhoogt – bij zwarte vrouwen:

Onbewerkt rood vlees inname werd geassocieerd met een verhoogd CRC risico in de huidige studie, het eerste positieve bewijs dat rood vlees een rol speelt in de etiologie van CRC bij zwarte vrouwen.

2. VAN VIS KRIJG JE OOK KANKER

Op 9 juni berichtte Sky News over een andere studie waaruit bleek dat het regelmatig eten van vis ook je risico verhoogt, ditmaal op huidkanker.

Deze “studie”, uitgevoerd door de Brown University en gepubliceerd in het tijdschrift Cancers Causes and Control, beweert dat degenen die meer dan 40g vis per dag eten een 22% verhoogd risico op huidkanker hebben:

We vonden dat een hogere totale visinname, tonijninname en niet-gebakken visinname positief geassocieerd waren met het risico op zowel kwaadaardig melanoom als melanoom in situ. Toekomstige studies zijn nodig om de mogelijke biologische mechanismen die aan deze associaties ten grondslag liggen te onderzoeken.

3. …NOG MEER KANKER, DEZE KEER DOOR ZUIVEL

Een derde studie, opnieuw in MedicalXpress en deze keer van 9 juni, vond een verhoogd risico op prostaatkanker bij mannen die veel melk drinken.

De “studie”, gedaan aan de Loma Linda University Health en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, concludeert:

Mannen met een hogere inname van zuivelproducten, maar niet van niet-zuivelproducten met calcium, hadden een hoger risico op prostaatkanker in vergelijking met mannen met een lagere inname. De associaties waren niet-lineair, wat wijst op de grootste risicoverhoging bij relatief lage doses.

Dit komt overeen met een studie van vorig jaar, uitgevoerd door dezelfde onderzoekers, waaruit bleek dat het drinken van melk het risico op borstkanker verhoogde.

4. OH, EN VAN JE EIGEN KIPPEN HOUDEN KRIJG JE VOEDSELVERGIFTIGING

Dit keer geen studie – en technisch gezien ook niet alleen over voedsel – maar op 10 juni meldde CBSNews dat het Amerikaanse CDC een “onderzoek” startte naar een toename van gevallen van voedselvergiftiging die verband zouden houden met mensen die hun eigen kippen houden:

Federale gezondheidsambtenaren onderzoeken verschillende uitbraken in verschillende staten van salmonella-infecties die verband houden met kippen in de achtertuin, en zeggen dat tot nu toe dit jaar meer dan 200 Amerikanen zijn getroffen, en dat één dode is gerapporteerd.

De aardse hobby van het houden van pluimvee in de achtertuin, die in sommige delen van de VS al in zwang was, is tijdens de pandemie nog populairder geworden, omdat thuisblijvende Amerikanen hokken hebben opgezet met het oog op verse eieren en dierlijk gezelschap. Maar dergelijke pogingen tot kleinschalige landbouw kunnen een prijs hebben.

Dit komt natuurlijk direct na de uitbraak van de vogelgriep, waardoor tientallen miljoenen kippen zijn geruimd en de prijzen van eieren en kippen de pan uitrijzen.

Interessant is dat biologische kippen en scharrelkippen naar verluidt al het meest te lijden hebben onder de vogelgriep, waardoor sommigen zich afvragen of de vogelgriep “het einde van scharrelkippen” zou kunnen betekenen.

Geen scharrelkippen, geen eigen kippen houden…hmmm…het lijkt erop dat binnenkort de enige manier om aan kippen (en eieren) te komen via de grote voedselconcerns zal lopen.

DE OPLOSSING

Dus, volgens De Wetenschap – is al het natuurlijke voedsel dat mensen (en de meeste andere dieren) al letterlijk duizenden en duizenden generaties lang eten, op de een of andere manier plotseling bezig ons allemaal kanker te bezorgen.

Persoonlijk word ik er gek van.

Maar maak je geen zorgen, want er zijn een paar kant-en-klare oplossingen voor dit probleem: Als je jezelf wilt redden van al die smerige kip, eieren en melk, probeer dan “alternatieve vormen van proteïne”.

Dat is media-praat voor het eten van insecten.

Dat begon al jaren geleden, met artikelen als deze uit maart 2021: “Als we de planeet willen redden, is de toekomst van voedsel aan insecten”

Er was veel tegenwerking, waarbij “Eat Ze Bugs” een ironische slogan werd voor degenen die zich verzetten tegen het nieuwe normaal. Die reactie zorgde ervoor dat de “laten we insecten eten” verhalen een tijdje uit het nieuws verdwenen. Maar nu zijn ze er weer.

Op 22 mei meldde Forbes weer een nieuwe “studie” waaruit zou blijken dat “het eten van insecten uw milieu-impact met meer dan 80% kan verminderen”.

Op 28 mei beweerde The Sun dat het eten van (onder andere) insecten “voedseltekorten zou kunnen oplossen”.

Op 6 juni vroeg het op kinderen gerichte programma Newsround van de BBC aan kinderen de (nogal leidende) vraag “Insecten eten: Moeten we er meer eten? Waarom zijn ze zo goed?”

En op 11 juni vroeg de Toronto Star eenvoudigweg:

“Waarom eten we nog niet allemaal insecten?”

Dus, ja, er is een hernieuwde energie achter de pro-insecten-eten media. Maar de grote stap die wordt aangeprezen is ongetwijfeld de verschuiving naar lab-gekweekt vlees en zuivel. De propaganda is groeit snel.

Eind mei berichtte het wetenschappelijke tijdschrift FreeThink dat een nieuw bedrijf, Formo genaamd, onderzoek doet naar in het lab gekweekte zuivelproducten – “echte kaas zonder de koe. Terwijl TechCrunch het had over YoEgg’s plantaardige eivervangers.

Op 6 juni meldde Forbes: Cell-Cultured Seafood Isn’t just An Idea; It’s A Reality”.

Slechts drie dagen geleden werd bekend dat het Israëlische bedrijf ReMilk toestemming had gekregen om zijn “met precisie gefermenteerde zuivelproducten zonder koe” in de VS te gaan verkopen.

Dus, terwijl de nieuwscyclus overstroomt met verhalen dat rundvlees, vis en melk kanker of voedselvergiftiging veroorzaken, staan de mainstream media vol met verhalen over de voordelen van gekweekte eiwitten.

Medische tijdschriften publiceren artikelen als deze, waarin wordt gesuggereerd dat in het lab gekweekt vlees “gezonder” is dan natuurlijk vlees.

Een door de Schmidt Foundation gesponsord artikel in de Guardian, op 4 juni, vertelt ons dat lab-gekweekt vlees de planeet zou kunnen redden als mensen kunnen worden “overtuigd om rationele voedselkeuzes te maken”.

Op 6 juni, kopte CNN:

Hoe ‘lab-grown’ vlees de planeet en onze gezondheid zou kunnen helpen

…en gaat verder met te suggereren dat nep-vlees “toekomstige pandemieën” zou voorkomen door het risico van zoönotische virusoverdracht weg te nemen.

De boodschap kon niet duidelijker zijn.

CUI BONO?

Stel dat in het komende jaar steeds meer natuurlijke vlees-, vis- en zuivelproducten op de markt worden vervangen door in het laboratorium geteelde of plantaardige alternatieven. Wie heeft daar baat bij?

Het antwoord daarop is helaas voorspelbaar: Het zijn dezelfde mensen die er altijd baat bij hebben.

De problemen zijn talrijk, de reacties divers, maar de oplossing is altijd vrijwel dezelfde – de elite meer geld en meer macht geven.

Bill Gates heeft zwaar geïnvesteerd in bedrijven die vlees in laboratoria kweken, en in bedrijven die plantaardige “eieren” maken. Jeff Bezos heeft hetzelfde gedaan.

Het is interessant om te zien dat, gisteren nog, de CEO van een van de grootste pluimvee leveranciers in de wereld de EU heeft opgeroepen om de verkoop van kweekvlees toe te staan.

Waarom?

Want net zoals grote oliemaatschappijen op de klimaatveranderingshysterie hebben gereageerd door zwaar te investeren in hernieuwbare energiebronnen, zijn de vleesproducenten druk bezig met het opkopen van alternatieve “vlees”-bedrijven.

Naarmate “marktkrachten” en “klimaatvriendelijk beleid” hun intrede doen, zullen regeringen maatregelen nemen zoals de voorgestelde “vleesbelastingen“, waardoor het goedkoper wordt om nepvlees te kopen dan echt vlees.

Uiteindelijk profiteren dezelfde mensen, ongeacht waar je je elektriciteit vandaan haalt, en – naarmate de oorlog tegen voedsel voortduurt – zullen dezelfde mensen profiteren, of je nu echt vlees, in het laboratorium gekweekt vlees of “alternatieve vormen van eiwitten” koopt.

De mensen die hier het meest onder te lijden zullen hebben, zijn familieboerderijen, kleine plaatselijke bedrijven en producenten van biologisch en ethisch verantwoord vlees en zuivel. Velen van hen zullen uit de markt worden gedrukt.

Ondertussen zal het publiek worden achtergelaten met een “keuze” tussen peperduur massa-geproduceerd vlees dat verstopt zit met hormonen en antibiotica, of nep-lab-gekweekt vlees gemaakt van god-weet-wat.

En omdat dezelfde grote bedrijven beide opties maken, vult u hoe dan ook uw zakken.

Eet smakelijk.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De ECHTE agenda achter de gecreëerde voedselcrisis

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel
Marcel
7 maanden geleden

Terwijl koeien de meest rendabele manier zijn om het verder nutteloze gras om te zetten in de zeer nuttige melk. Daar kan niets tegenop.
Met die debiele klimaatakkoorden bereikt men alleen maar dat Nederland terug gaat naar de tijd voor de kloosterlingen, die de eerste dijken bouwden, en een nutteloos moeras wordt.

Matt
7 maanden geleden

Gekweekt ‘voedsel’. Wie garandeert dat dit ook veilig en voedzaam is?
Als ze in een lab al kunnen knoeien met virussen om ze dodelijk voor de mens te maken kunnen ze ook met dat eten knoeien en er van alles instoppen.
Nu zegt men steeds dat ‘bewerkt’ voedsel ongezond is en straks mogen we enkel nog die rotzooi eten?
Ik denk dat een tegen campagne wel op zijn plaats is en veel kans op slagen heeft gezien bovenstaande argumenten want die onzin over insecten zal dan niet zo snel massaal ingevoerd kunnen worden.