De Amerikaanse onderminister van Defensie Colin Kahl heeft dinsdag betrekkelijk duidelijk uiteengezet welke doelen de VS nastreven in het conflict in Oekraïne. Rusland moet een prijs betalen die verder gaat dan de voordelen die Poetin uit dit conflict hoopt te halen, aldus Kahl.

De VS proberen het conflict in Oekraïne duurder te laten uitvallen voor Moskou dan de Russische president Vladimir Poetin had gehoopt, zei de Amerikaanse onderminister van Defensie Colin Kahl dinsdag. Kahl benadrukte dat Rusland slechts “tactische” vooruitgang boekt in Oekraïne en zijn “grandioze doelstellingen” om het hele land over te nemen niet kan verwezenlijken, mede dankzij de massale militaire hulp van de VS, aldus RT.de.

“We zullen Oekraïne blijven voorzien van wat het nodig heeft om te vechten,” zei Kahl dinsdag bij de opening van een conferentie georganiseerd door het Center for a New American Security (CNAS), een aan de Democraten gelieerde denktank waar hij voorheen werkte.

De regering-Biden heeft alleen al meer dan 5,3 miljard dollar aan militaire hulp aan Oekraïne verstrekt, waarvan 4,6 miljard dollar sinds 24 februari, aldus Kahl. Het doel van de VS was “ervoor te zorgen dat Oekraïne zichzelf kan verdedigen, dat een soeverein, onafhankelijk, democratisch Oekraïne blijft bestaan, dat we Oekraïne de kans geven zijn positie aan de onderhandelingstafel te versterken”, legde Kahl uit, en “Rusland een prijs op te leggen die verder gaat dan de voordelen die Vladimir Poetin uit dit conflict hoopt te halen”.

Zelensky verbiedt oppositiepartijen nadat VS miljarden dollars sturen om democratie te redden

“Ons doel was niet het veranderen van het regime in Rusland,” voegde Kahl er op de CNAS-conferentie aan toe. President Joe Biden zei eind maart iets anders. Zijn adviseurs krabbelden echter snel terug en verklaarden dat er geen sprake was van een wijziging in het Amerikaanse beleid en dat Biden gewoon “emotioneel” was geweest. De Amerikaanse president herhaalde deze verklaring na zijn terugkeer uit Polen, maar benadrukte dat hij niets had teruggenomen.

Volgens Kahl is Poetin “naar deze oorlog gegaan om Oekraïne te pakken. Ik denk dat hij een soort aanval op Kiev voor ogen had om een verandering van regime te bewerkstelligen,” en toen werd het Russische leger “zwaar verslagen in de strijd” en teruggedrongen uit de Oekraïense hoofdstad.

De ambtenaar van het Pentagon beschuldigde Poetin ervan “imperiale ambities” te hebben en “gebieden te willen terugwinnen die volgens hem behoorden tot een glorieus verleden van het Russische Rijk”. Aangezien de Oekraïense troepen “standvastige verdedigers” waren en “hardnekkig stand hielden”, gelooft Kahl niet dat de Russen “de capaciteit hebben om deze grandioze doelen te bereiken”.

Russische troepen hadden in Oekraïne vorderingen gemaakt, maar dit waren “geen grote, ingrijpende doorbraken in de Oekraïense defensie”, vervolgde Kahl. Zowel de Oekraïners als de Russen hebben verliezen geleden en “de frontlinies verschuiven niet veel”. Een groot deel van de gevechten in Oekraïne vindt inderdaad plaats in steden waar de Oekraïense troepen versterkingen hebben gebouwd omdat ze geen zware artillerie hebben, zei presidentieel adviseur Michail Podoljak dinsdag in een interview.

Russische en geallieerde troepen staken vorige week de rivier de Seversky Donets over na de verovering van Svyatogorsk en rukten op naar Slavyansk. Ook de zwaar versterkte stad Severodonetsk werd grotendeels ingenomen, terwijl de resterende Oekraïense troepen zijn afgesneden van uitwijkposities in Lissichansk. De regering in Kiev heeft op 26 mei bevestigd dat zij de sleutelstad Krasny Liman heeft verloren, terwijl het verlies van Popasnaya begin mei het centrale deel van de Oekraïense linie in de Donbass aan het wankelen heeft gebracht.

Wat betreft het tijdstip en de manier waarop het conflict in Oekraïne zou kunnen eindigen, zei Kahl dat het standpunt van de VS is “dat wij niemand zullen dicteren wat en wanneer er moet worden onderhandeld”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne erkent dat het de artillerieoorlog met Rusland verliest

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Het hoofddoel is altijd geweest om Rusland een zware oorlogskost op te leggen, zodat de bevolking zich tegen Putin zou keren. De Oekiesoldaten en de EU-economie worden hiervoor opgeofferd.

Gelukkig mislukt deze doelstelling totaal, grotendeels omdat de Russische bevolking niet helemaal idioot is, en omdat Azië en Afrika niet meedoen aan de boycot.

Maar spijtig genoeg is er nog steeds een groot deel van de VS bevolking die de leugens en onzin van Colin Kahl en de neo-cons slikken als zoete koek, en deze verdoken regimechange blijven steunen.