In China werd een demonstratie voorkomen door autoriteiten die de Covid-app op rood zetten. Nu is het mensen verboden om naar de demo te reizen. Het is een dystopisch uitzicht, meldt Thomas Oysmuller.

Een verhaal dat de dystopische richting van de huidige wereld aangeeft, vertelt Reuters dinsdag . Honderden bankinvesteerders planden een protest in centraal China om weer toegang te krijgen tot hun bevroren tegoeden. Maar het protest werd gedwarsboomd toen de autoriteiten hun Covid-app (Reuters spreekt van “gezondheidsapp”) op rood zetten.

Rode Covid-app in China

Beleggers waren van plan deze week vanuit heel China naar de provincie Henan in het centrum van China te reizen. Daar wilden ze protesteren tegen een bijna twee maanden durende blokkade van hun bankdeposito’s, die naar verluidt minstens $ 178 miljoen bedragen.

Maar toen gebruikten de autoriteiten de “Covid-surveillance-infrastructuur” (Reuters) tegen burgers om het protest in de kiem te smoren. De Covid QR-code op de smartphones van ontevreden burgers gloeide ineens rood op, waardoor burgers onder meer hun recht om door het land te reizen kwijtraakten. “Rechtengroepen” hebben al gewaarschuwd dat “Covid-surveillance-infrastructuur kan worden gebruikt om afwijkende meningen te onderdrukken”, schrijft Reuters uiterst vriendelijk.

“Ze doen ons digitale handboeien om”, zegt een investeerder uit de provincie Sichuan, Chen genaamd, die weigerde zijn volledige naam te geven uit angst voor represailles van de overheid.

Sinds de “recente Covid-uitbraken” worden mensen in China al enige tijd aangemoedigd om individuele reisplannen online te registreren. “Een man genaamd Liu” ontdekte dat zijn Covid QR-code plotseling rood werd nadat hij zich zondag had geregistreerd voor een reis naar Henan.

Quarantaine in plaats van demo

Liu was van plan om over een paar dagen naar de hoofdstad van Henan, Zhengzhou, te reizen om daar deel te nemen aan de geplande demonstratie. Hij had gehoopt zijn geld terug te krijgen. Het zou niet het eerste protest tegen de bankblokkade zijn geweest.

In een WeChat-groep, China’s grootste social media-app, melden meer dan 200 investeerders dat ook hun Covid-code plots op rood stond. “Reuters” blijft voorzichtig in zijn rapport: er kon niet worden vastgesteld of de wijziging is aangebracht om de demonstranten te blokkeren. Maar drie investeerders lieten het persbureau weten dat ze mensen kenden “die zich hadden aangemeld voor een reis naar Henan die geen familie waren van de bevroren fondsen en van wie de codes niet rood werden.”

“Ik kan niets doen, ik kan nergens heen. Je wordt behandeld alsof je een crimineel bent. Het schendt mijn mensenrechten “, zei Liu. Blijft de code rood, dan kan zijn kind niet meer naar school, zegt de man.

Wang Qiong, uit Wuhan, ontdekte dat haar gezondheidscode rood was geworden nadat ze zich had ingeschreven voor een reis naar Henan op 11 juni. “De politie had mijn identiteitsgegevens van de laatste keer dat ik in april ging protesteren”, zegt Wang, die zegt dat ze de toegang tot 2,3 miljoen yuan (341.550 dollar) verloor.

Blijkbaar konden andere investeerders Zhengzhou nog bereiken, maar hun QR-code werd rood zodra hun app daar voor het eerst werd gescand.

Yu Zhou Xin Min Sheng Village Bank, Shangcai Huimin Country Bank en Zhecheng Huanghuai Community Bank hebben deposito’s op 18 april bevroren. Alle drie de banken hadden hun klanten laten weten dat ze hun interne systemen moesten upgraden.

Trouwens: iets soortgelijks, zonder digitale dystopie, zou in Oostenrijk bedreigend kunnen zijn vanwege de recente wetswijziging door de minister van Volksgezondheid. Dit maakt zogenaamde “verkeersbeperkingen” mogelijk voor mensen die worden verdacht van ziek zijn en worden verdacht van besmetting. U kunt ook “verdacht zijn van ziekte en infectie” als u de door de overheid gevraagde vaccinatie niet heeft genomen. Dan zou reizen naar een demo alleen mogelijk zijn door de wet te overtreden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bill Gates vertelt over de “elektronische tatoeage” die binnenkort realiteit zal worden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
9 maanden geleden

Weeral een “samenzweringstheorie” die waarheid blijkt te zijn.

Boycot alle activiteiten, organisaties en personen die vanaf de herfst weer de corona-app of een PCR-test zullen vragen!!!!

Hagar
Hagar
9 maanden geleden

Iedereen die zich laat “vaccineren” tegen de Coronasnotneus of de Homopokken is mede-schuldig!