Het is duidelijk dat Rusland zich eindelijk afkeert van het politieke Europa. Nu heeft Poetin ook duidelijke woorden gevonden en de EU en haar lidstaten omschreven als “kolonies” van de VS.

Het is fijn dat Poetin eindelijk zegt wat ik al jaren roep. Net als de Warschau-pact staten na WW2 Sovjet-vazalstaten waren, zijn de EU-staten Amerikaanse vazalstaten. Het verschil is dat het Warschau-pact uiteengevallen is en de EU niet, en de Amerikaanse bezetting van Europa nog steeds voortduurt.

Mijn hoop is dat deze oorlog daar een eind aan maakt. Ik ben geen Rusland of Poetin-fan, maar ik haat het VS-Imperium vanuit mijn tenen. Het is de VS die al een eeuw een zelfstandig internationaal opererend Europa, en ik bedoel niet de EU, onmogelijk maakt. Zonder de VS, of wie daar de macht heeft, waren de twee wereldoorlogen op Europese bodem, en de dood van tientallen miljoenen blanken, niet mogelijk geweest.

De Russische president is tot dusver beslist diplomatiek geweest – althans tegenover de Europese staten, schrijft Thomas Röper:

Ik heb hier talloze toespraken, optredens en openbare discussies met Poetin vertaald, en minstens de helft van mijn boek over Poetin bestaat uit uitgebreide citaten van Poetin, zodat lezers zonder enige kennis van het Russisch het boek gemakkelijk kunnen nalezen. Poetin heeft zich na zijn beroemde toespraak op de Veiligheidsconferentie van München in 2007 veel openhartiger opgesteld tegenover de VS, terwijl hij zich terughoudend heeft opgesteld tegenover de Europeanen.

De reden was dat Rusland heel goed wist dat de EU en haar lidstaten niet soeverein zijn, maar vazallen van de VS. In Rusland echter hoopten zij waarschijnlijk tot het einde toe dat de Europese regeringen, wanneer het een kwestie is van zijn of niet zijn, zich de werkelijke belangen van hun landen en volkeren zouden herinneren en de VS zouden afzweren wanneer het om hun eigen voortbestaan gaat.

Het Oekraïense leger staat op instorten - Het Westen ook

De teleurgestelde hoop van Rusland

In het afgelopen jaar is het steeds voorspelbaarder geworden dat dit niet zal gebeuren, dat de EU en de regeringen van haar lidstaten ten onder zullen gaan met een wapperende vlag in plaats van zich te los te maken van de VS. En zo is in het afgelopen jaar ook de Russische retoriek tegenover Europese regeringen veranderd. Reeds in oktober 2021 vroeg het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken in de richting van Brussel: “Waar kun je met zulke mensen over praten?” Deze ontwikkeling komt nu in een stroomversnelling, zoals de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov enkele dagen geleden tijdens een persconferentie duidelijk heeft gemaakt.

Nu heeft ook de Russische president zijn eerdere terughoudendheid laten varen, althans een beetje. Op 9 juni beantwoordde Poetin vragen van jonge Russische ondernemers en wetenschappers. Het was een bijzonder interessante discussie, maar helaas kan ik ze niet volledig vertalen omdat ze bijna twee uur duurde.

In zijn inleiding sprak Poetin over de geopolitieke omstandigheden die momenteel heersen. Ik heb dit gedeelte vertaald, omdat Poetin daarin duidelijker was voor de Europeanen dan misschien ooit tevoren. Hij sprak over waarom de soevereiniteit van een staat belangrijk is en legde ook uit wat soevereiniteit eigenlijk betekent en hoe je die kunt erkennen.

En daarmee was hij heel duidelijk tegenover de EU en haar lidstaten, want ook al zei hij dat hij geen voorbeelden zou geven, iedereen begrijpt wat hij bedoelde toen hij het had over “een land of een groep landen” die geen eigen soevereine beslissingen kunnen nemen, en dus per definitie kolonies zijn.

De Russische leiders nemen geen blad voor de mond meer

Rusland laat momenteel overduidelijk blijken dat het de EU en haar leden heeft afgeschreven en hen niet langer serieus neemt als discussie- of zelfs onderhandelingspartners, omdat ze toch niet hun eigen beslissingen kunnen nemen en afspraken breken die onder druk van hun overzeese koloniale meester zijn gemaakt, zie Nord Stream 2 en een lange lijst van andere kwesties.

In dit verband is het de moeite waard eraan te herinneren hoe de Russische minister van Buitenlandse Zaken het nog maar drie dagen eerder in zijn persconferentie formuleerde:

“Het is niet langer mogelijk om met Europa iets overeen te komen en er zeker van te zijn dat Europa het zal uitvoeren”. Wanneer deze “duivelse” puinhoop voorbij is en Europa tot bezinning komt, zullen we zien hoe het onze verdere betrekkingen ziet. We zullen ons niet opdringen. Wat zij ons zullen aanbieden, zullen wij uiteraard afwegen en overwegen. Als het niet tegen onze belangen ingaat, zijn wij bereid de contacten te hervatten.”

Een diplomaat kan andere staten niet duidelijker de middelvinger opsteken. Rusland heeft de EU en haar leden afgeschreven en wendt zich tot Azië.

Laten we het nu hebben over de verklaringen van Poetin van 9 juni. Ik heb het deel van Poetins inleiding over de soevereiniteitskwestie vertaald en als je het zorgvuldig leest, vind je in bijna elke zin een sneer naar het beleid van de EU en haar lidstaten, die de suïcidale koers van de EU-Commissie gretig steunen en er in meegaan.

Poetin in een interview over de soevereiniteit van de staat

Begin van de vertaling:

We leven in een tijdperk van verandering, dat is voor iedereen duidelijk, iedereen begrijpt dat. Er vinden geopolitieke veranderingen plaats, maar ook wetenschappelijke en technologische veranderingen. De wereld verandert, en snel ook. Om aanspraak te kunnen maken op een leidersrol – ik heb het niet eens over een mondiale leidersrol, maar een leidersrol in tenminste iets – moet een land, een volk, een etnische groep zijn soevereiniteit garanderen. Omdat er niets tussen zit, geen tussenstaat: Of een land is soeverein of het is een kolonie, hoe je de kolonie ook noemt.

Ik ga nu geen voorbeelden geven om niemand van streek te maken, maar als een land, of een groep landen, niet in staat is soevereine beslissingen te nemen, is het al een kolonie, zoals we weten. En een kolonie heeft geen historisch perspectief, geen kans om te overleven in zo’n zware geopolitieke strijd. Zo is het altijd geweest – ik wil alleen dat dat begrepen wordt – zodat we niet kijken naar wat er om ons heen en met ons gebeurt en dan met open mond zeggen: “Oh mijn god!” Zo is het altijd geweest, ziet u, en Rusland is altijd het speerpunt van de gebeurtenissen geweest.

Er waren tijden in de geschiedenis van ons land waarin we een stap terug moesten doen, maar alleen om onze krachten te verzamelen en vooruit te gaan, om ons te concentreren en vooruit te gaan.

En soevereiniteit in de moderne zin – in principe altijd al geweest, maar vandaag is zij bijzonder duidelijk – bestaat uit verschillende componenten.

Er is militaire soevereiniteit, en hier is het natuurlijk van belang om soevereine beslissingen te kunnen nemen in binnen- en buitenlands beleid om de veiligheid te waarborgen.

De tweede component is economische soevereiniteit: zich zodanig ontwikkelen dat de basisgebieden van ontwikkeling, in termen van kritieke technologieën en datgene wat de levensvatbaarheid van de samenleving en de staat waarborgt, van niemand afhankelijk zijn.

In de moderne wereld zijn technologische soevereiniteit en, uiteraard, sociale soevereiniteit uiterst belangrijk. Wat bedoel ik daarmee? Het is het vermogen van een samenleving om zich te consolideren voor het oplossen van nationale problemen, het is het respect voor de eigen geschiedenis, de eigen cultuur, de eigen taal, voor de mensen die op een gemeenschappelijk grondgebied wonen. Deze consolidatie van de samenleving is een van de belangrijkste en meest fundamentele voorwaarden voor ontwikkeling. Als die consolidatie er niet is, valt alles uit elkaar.

Ik heb deze componenten van soevereiniteit genoemd – u kunt er meer noemen, dit zijn de basisdingen – en het is duidelijk dat zij alle onderling samenhangen. Ik heb ze opgesomd: eerste, tweede, derde, vierde. U kunt ook de volgorde omkeren en beginnen met het laatste en dan verder gaan met een willekeurig punt. Waarom? Omdat je het ene niet kunt hebben zonder het andere. Hoe bereik je externe veiligheid zonder, zeg maar, technologische capaciteiten, technologische soevereiniteit? Dat is onmogelijk.

Zonder de mogelijkheden van onze wetenschap en industrie, zouden we nooit hypersonische wapens hebben gehad. Nooit! En weet je, het is pas als je ermee geconfronteerd wordt dat je het begrijpt. Toen we de hypersonische wapens kregen, vroeg ik om een lijst van ontwikkelaars om ze een prijs te geven – ik heb u dit al eerder publiekelijk verteld en ik vertel het u nu opnieuw – en ze brachten me een dikke map. Ik begon het door te bladeren en er stonden geen namen in, maar bedrijven, ontwerpbureaus en onderzoeksinstituten. Om eerlijk te zijn, zelfs ik was verrast. Ik vroeg, “Wat heb je voor me meegebracht?” Hij zei dat als ik er ook maar één zou doorstrepen, de raketten niet ontwikkeld zouden zijn. Duizenden mensen hebben er aan gewerkt, zie je? Duizenden! Toen realiseerde ik me de diepgang en het potentieel van onze defensie-industrie.

Hetzelfde geldt voor de economie in haar geheel. Als de economie hapert, niest en hoest, dan is dat het. Welke consolidatie van de samenleving kan er dan zijn? En als er geen consolidatie is, dan is er helemaal niets.

Om dit alles doeltreffend te gebruiken, om dit alles te hebben en te gebruiken, moeten we natuurlijk de basistaken oplossen – de demografische taak, dat is gezondheid, milieu, wetenschap, onderwijs, die zeer belangrijk is.

Weet u, ik sprak eens met de patriarch over onderwijs, en hij zei tegen mij: onderwijs is heel belangrijk, het is een sleutel, maar zonder onderwijs werkt niets, want je kunt een mens iets leren, maar hoe hij de vruchten van zijn kennis zal gebruiken – dat is de cruciale vraag.

Dit zijn uiterst belangrijke dingen: Wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg, want zonder deze kunnen de demografische problemen niet worden opgelost, enzovoort. En cultuur? Als wij ons niet baseren op de fundamentele waarden van de nationale culturen van de volkeren van Rusland, zal er geen consolidatie van de samenleving zijn. Als er geen consolidatie is, zal alles in de eerste plaats uit elkaar vallen. En het feit dat we ons zogezegd moeten verdedigen, ervoor moeten vechten – dat is duidelijk.

Einde vertaling


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetin: ‘Nieuwe Wereldorde’ laat economie bewust instorten als onderdeel van ‘Grote Reset’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties