In een recent document geeft het Pentagon toe 46 biolabs in Oekraïne te exploiteren, maar zegt dat het gaat om vreedzame inspanningen om de nucleaire en radiologische veiligheid en beveiliging, het toezicht op ziekten, de chemische veiligheid en beveiliging, en de paraatheid om te reageren op epidemieën en pandemieën, zoals COVID-19, te verbeteren.

Volgens het Pentagon heeft de regering van de VS in de afgelopen 20 jaar 46 biologische onderzoeksfaciliteiten in Oekraïne gefinancierd, maar alleen als onderdeel van een vreedzaam volksgezondheidsstreven en niet met het oog op de ontwikkeling van wapens, meldt Great Game India. Rusland en China zijn door het Amerikaanse leger beschuldigd van het “verspreiden van desinformatie en het zaaien van wantrouwen” over de inspanningen van het leger om de wereld te bevrijden van massavernietigingswapens (MVW).

In een document getiteld “Fact Sheet on WMD Threat Reduction Efforts,” heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie voor het eerst het specifieke aantal van dergelijke faciliteiten onthuld dat zijn regering in Oekraïne heeft gesponsord.

Volgens het Pentagon hebben de VS “samengewerkt om de biologische veiligheid, beveiliging en het toezicht op ziekten voor zowel mensen als dieren in Oekraïne te verbeteren,” door steun te verlenen aan “46 vreedzame Oekraïense laboratoria, gezondheidsfaciliteiten en diagnoselocaties voor ziekten in de afgelopen twee decennia”. Deze programma’s waren gericht op “verbetering van de maatregelen voor de volksgezondheid en de veiligheid van de landbouw op het raakvlak van non-proliferatie”.

Het Pentagon benadrukte dat het werk van deze biolaboratoria “vaak” werd uitgevoerd in samenwerking met organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE), en dat het “in overeenstemming was met internationale beste praktijken en normen bij het publiceren van onderzoeksresultaten, het samenwerken met internationale collega’s en multilaterale organisaties, en het op grote schaal verspreiden van hun onderzoeks- en volksgezondheidsbevindingen”.

Amerikaans ministerie van Defensie kende een contract toe voor COVID-19 Research in Oekraïne, 3 maanden voordat bekend was dat Covid zelfs maar bestond

Slechts drie laboratoria in Oekraïne voldeden volgens het Russische leger vorige maand aan de vereiste veiligheidscriteria om het soort onderzoek te verrichten dat zij deden. Luitenant-generaal Igor Kirillov, het hoofd van de Radioactieve, Chemische en Biologische Beschermingsmacht, verwees naar Oekraïense regeringsbronnen om te wijzen op een reeks problemen op een van die locaties in Odessa, als voorbeeld.

Het Russische leger heeft bewijs geleverd voor de rol van het Pentagon bij de financiering van laboratoria in Oekraïne in een reeks briefings die in maart zijn begonnen. Kirillov beschuldigde Kiev van het uitvoeren van “onmenselijke experimenten” op Oekraïense patiënten en van het lanceren van een biologische aanval op het afgescheiden gebied van Lugansk begin mei. Uit ander bewijsmateriaal blijkt dat toen Rusland in februari militairen Oekraïne binnentrok, pogingen werden ondernomen om drones te bewapenen voor de verspreiding van ziekteverwekkers en voor de vernietiging van compromitterend materiaal.

Biolab Horrorshow: Rusland zegt dat Oekraïne Tuberculose op kinderen heeft losgelaten

Tussen 2005 en begin 2022 hebben de VS meer dan 224 miljoen dollar gestoken in biologisch onderzoek in Oekraïne, aldus de Russische onderzoekscommissie. Volgens Moskou waren bij de samenzwering Westerse farmaceutische reuzen, organisaties en zelfs de Democratische Partij van de Verenigde Staten betrokken.

Oekraïne Biolab Update: Rusland beschuldigt Pfizer, Moderna, Merck, Obama, Soros, Clintons, Bidens, Rockefellers en Anderen

De VS hebben “volledige goedkeuring” van de Russische regering om “tienduizenden voormalige Russische wetenschappers op het gebied van biologische wapens in te zetten om vreedzame biologische onderzoeksprojecten uit te voeren voor doeleinden van volksgezondheid,” aldus het Pentagon.

Het Amerikaanse leger verklaart elders in het document dat het probeert “duurzame civiele werkgelegenheid” te bieden aan wetenschappers met “wapengerelateerde kennis” om “prikkels weg te nemen om werk en financiering te zoeken of te accepteren van terroristen of andere staatsactoren”.

Het Pentagon verklaarde dat de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij biologische laboratoria in Oekraïne “vreedzame inspanningen blijven om de nucleaire en radiologische veiligheid en beveiliging, het toezicht op ziekten, de chemische veiligheid en beveiliging, en de paraatheid om te reageren op epidemieën en pandemieën zoals COVID-19 te verbeteren.”

Ondertussen beschuldigde het Rusland van pogingen om “dat werk te ondermijnen door desinformatie te verspreiden en wantrouwen te zaaien in de mensen en instellingen over de hele wereld die bijdragen aan de vermindering van de dreiging van massavernietigingswapens”, met de steun van China.

In antwoord op de Russische briefings heeft China geëist dat de VS hun acties op een “eerlijke, objectieve en professionele” manier toelichten.

Oekraïne “heeft geen nucleaire, chemische of biologische wapenprogramma’s”, aldus het Pentagon, en de beperkte hoeveelheid hoogverrijkt uranium (HEU) die nog aanwezig is in onderzoekscentra in Kiev en Kharkov “is veel kleiner dan de hoeveelheid die nodig is om een nucleair apparaat te produceren”.

Het militaire nucleaire programma van Oekraïne

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Pentagon wil niet dat u deze documenten ziet over biolaboratoria in Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties