De strijdkrachten van Kiev zitten bijna zonder munitie en kunnen in de strijd tegen Rusland alleen nog vertrouwen op wapens die door het Westen worden geleverd, heeft een topfunctionaris van de Oekraïense inlichtingendienst gezegd, meldt RT.

“Dit is nu een artillerieoorlog,” vertelde Vadim Skibitsky, het plaatsvervangend hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, vrijdag aan The Guardian.

De gevechten tussen de twee landen zullen de uitkomst van het conflict bepalen, “en we verliezen op het gebied van artillerie,” erkende hij.

Oekraïense troepen vuren momenteel 5.000 tot 6.000 artillerie kogels per dag af, en hun voorraden raken snel op, zei de inlichtingenofficial. “We hebben bijna al onze [artillerie] munitie opgebruikt en gebruiken nu 155-kaliber NATO standaardgranaten,” zei hij.

Kiev is ook zwaar onderbewapend in de Donbass, omdat de door Sovjet- en Rusland ontworpen artilleriestukken die het had aan het begin van de militaire operatie in Moskou bijna op zijn, aldus Skibitsky. “Oekraïne heeft één artilleriestuk tot 10 tot 15 Russische artilleriestukken”, merkte hij op.

“Alles hangt nu af van wat [het Westen] ons geeft,” zei de inlichtingenambtenaar. “Onze westerse partners hebben ons ongeveer 10% gegeven van wat zij hebben.

Amerika heeft geen militaire munitie meer en kan die niet meer vervangen door industriële achteruitgang en ineenstorting van de bevoorradingsketen

Skibitsky riep de buitenlandse geldschieters van Kiev ook op om lange-afstandsraketsystemen te leveren die Russische artilleriestukken van veraf kunnen vernietigen.

De VS en hun bondgenoten hebben zich terughoudend opgesteld bij het leveren van dit soort wapens aan Oekraïne, omdat ze vrezen dat dit een direct conflict tussen Rusland en de NAVO zou kunnen veroorzaken.

De Russische president Vladimir Poetin heeft gewaarschuwd dat als Kiev uiteindelijk de beschikking krijgt over lange-afstandsraketten, “wij de juiste conclusies zullen trekken en onze wapens, waarvan we er genoeg hebben, zullen gebruiken om die objecten aan te vallen die wij nog niet hebben getroffen”.

Oekraïne heeft het Westen nodig om maar liefst 300 meervoudige raketlanceersystemen te leveren om het speelveld in de Donbass gelijk te trekken, benadrukte Mikhail Podolyak, een adjudant van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, op donderdag.

Eerder deze week zei het Russische ministerie van Defensie dat 3.443 Oekraïense tanks en andere pantservoertuigen, 1.807 veldartilleriestukken en mortieren, 1.139 drones, 478 meervoudige raketlanceerinrichtingen, 190 vliegtuigen en 129 helikopters zijn vernietigd sinds de start van de militaire operatie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland dreigt met rechtstreekse aanvallen op westerse steden wegens levering van langeafstandsraketten aan Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Emphyrio
Emphyrio
7 maanden geleden

Laat dat corrupte nep land de zultkoppekoorts krijgen, niks te zoeken of te brengen daar.

En dan produceren al dat vernietigde materiaal ook geen CO2 en fijnstof meer! Putin de vergroener zal hij voortaan heten 😁

Hagar
Hagar
7 maanden geleden

Niets van dit alles is te horen in onze goeie ouwe Leugenpers natuurlijk.

Daar schrijven de leugentrutten nog altijd dat er elke dag minstens 2000 Russische generaals sneuvelen in Oekieland, en dat iedereen daar bezig is met het voorbereiden van het songfestival

Peter
Peter
7 maanden geleden

Dat wordt straks voor veel manipulators in Brussel functie elders .

Pipo
Pipo
7 maanden geleden

De VS heeft door dat je Rusland niet moet uitdagen, als de Russen echt willen lopen er in het zogenaamde Amerika terug Indianen. De VS heeft dan wel meegewerkt in WO 2 1945, maar is zelf nog nooit aangevallen, behalve Pearl Harbor, en dat waren enkel militairen die daar waren, als represaille hebben ze 300.000 burgers gedood in Hirochima en Nagasaki. Trouwens Rusland heeft Adolf Hitler gestopt. VS heeft maar 1 exportproduct nl. OORLOG overal waar ze kunnen.