Er zijn een hele reeks ziekten waargenomen als bijwerkingen van de genetisch gemanipuleerde spike-medicijnen. Pfizer had al in februari 2021 1290 verschillende waargenomen bijwerkingen aan de FDA gemeld, volgens openbaarmakingen die door een gerechtelijk bevel werden afgedwongen.

Tot de meest voorkomende bijwerkingen behoort de klasse van auto-immuunziekten. Het probleem is dat ze niet weggaan omdat ze de reactie van het lichaam zelf zijn. Iedereen die hier last van heeft zal dit bevestigen, schrijft Dr. Peter F. Mayer.

Over de hele wereld worden vaccinatieprogramma’s opgezet, maar de meeste van deze vaccins zijn goedgekeurd zonder dat uitvoerig onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen en de werkzaamheid ervan. Zelfs de anders verplichte studies naar de toxiciteit zijn niet uitgevoerd. Aangezien de regelgevende instanties afzagen van vele documenten en gedetailleerde studies wegens de vermeende “medische noodsituatie”, maakten vele farmaceutische bedrijven van de gelegenheid gebruik en gebruikten zij voorheen niet geteste en niet goedgekeurde stoffen, zoals de ALC lipiden of sommige effectversterkers.

Recentelijk zijn er meer meldingen van opkomende auto-immuunverschijnselen na COVID-19 vaccinatie (bv. immunotrombotische trombocytopenie, auto-immuunleverziekte, Guillain-Barré-syndroom, IgA-nefropathie, reumatoïde artritis en systemische lupus erythematosus). Moleculaire mimicry, de produktie van bepaalde auto-antilichamen en de rol van bepaalde inentingshulpstoffen lijken in belangrijke mate bij te dragen tot de auto-immuunverschijnselen. Dit wordt gemeld in een nieuwe studie getiteld “New-onset auto-immune phenomena post-COVID-19 vaccination”. Zoals gebruikelijk staat er aan het begin een zin over hoe vaccinatie beschermt, maar niet tegen de auto-immuunziekten die hieronder worden opgesomd en beschreven. Zulke zinnen moeten wel in het huidige onwetenschappelijke klimaat, anders is er geen kans op publicatie. Dat is op zich al belangrijk genoeg.

De studie geeft een overzicht van de nieuwe bevindingen inzake auto-immuunverschijnselen die zich voordoen als reactie op bepaalde COVID-19-vaccins. Hieronder volgt een lijst met een korte karakterisering van de meest voorkomende letsels en voorbeelden van elk letsel.

Vaccin-geïnduceerde trombotische trombocytopenie

Vaccin-geïnduceerde trombotische trombocytopenie (VITT), ook bekend als trombose met trombocytopeniesyndroom, lijkt klinisch op de kenmerken van auto-immuun heparine-geïnduceerde trombocytopenie (HIT) zonder voorafgaande blootstelling aan heparine of bekende risicofactoren voor trombofilie. De getroffen patiënten zijn allen jong en voorheen gezond, en zij hebben wijdverspreide trombi, voornamelijk op atypische plaatsen, waaronder cerebrale veneuze sinustrombose (CVST), veneuze trombo-embolie (SVT) en longembolie in combinatie met trombocytopenie na toediening van het vaccin. Er zijn steeds meer aanwijzingen van ongewenste voorvallen na vaccinatie met COVID-19 naarmate vaccinatieprogramma’s wereldwijd worden uitgerold.

Immuun trombocytopenische purpura

Immuun trombocytopenische purpura (ITP) is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door een verlaagd gehalte aan bloedplaatjes, wat leidt tot slijmvliesbloedingen en andere bloedingen die zich manifesteren als paarse of rode vlekken. Recentelijk zijn er steeds meer aanwijzingen dat nieuw ontstane ITP optrad na COVID-19 vaccinatie. Het eerste geval van ITP was een 28-jarige vrouw die zich presenteerde met koorts, vermoeidheid en hoofdpijn, alsmede purpura op de romp en extremiteiten en bloedende laesies in de mondholte na toediening van AZD1222. De tweede patiënte was een 72-jarige vrouw met een verlaagd aantal bloedplaatjes, huiduitslag, spontane orale bloedingen, hoofdpijn en diffuse petechiën op de armen, benen en buik, en laesies op het gingivale slijmvlies één dag na toediening van het Moderna COVID-19-vaccin. Een 26-jarige vrouw met petechiale huiduitslag (vlekken ter grootte van een speld op de huid) die gepaard ging met trombocytopenie, 2 weken na vaccinatie. Haar leverfunctie testen toonden ITP en acute leverschade.

Auto-immuunziekten van de lever

Auto-immuunziekten van de lever vertegenwoordigen een groep chronische inflammatoire hepatobiliaire ziekten die drie verschillende klinische verschijningsvormen omvatten, namelijk auto-immuunhepatitis (AIH), primaire biliaire cholangitis (PBC) en PSC. Omgevingsfactoren (bv. virussen, geneesmiddelen en kruidenproducten) kunnen leiden tot een verlies van zelftolerantie voor auto-antigenen in de lever. Eerdere studies hebben aangetoond dat griep- en hepatitis A-vaccins AIH kunnen uitlokken. Recentelijk zijn echter enkele gevallen gemeld waarin auto-immuun leverziekte optrad na COVID-19 vaccinatie.

Het eerste geval betrof een 35-jarige Kaukasische vrouw in de derde maand na de bevalling. Zij ontwikkelde gegeneraliseerde pruritus, cholurie en geelzucht geassocieerd met positieve antinucleaire antilichamen en dubbelstrengs DNA-antilichamen 13 dagen na COVID-19 vaccinatie.

Guillain-Barré syndroom

Het syndroom van Guillain-Barré (GBS) is een zeldzame neurologische auto-immuunziekte die de perifere zenuwen en zenuwwortels aantast en wordt uitgelokt door bepaalde infecties, zoals het cytomegalovirus, het Epstein-Barr-virus en het Zika-virus. Eerdere studies hebben aangetoond dat GBS in verband wordt gebracht met vaccins tegen rabiës, hepatitis A en B, en influenza. Nieuw bewijs suggereert dat GBS voorkomt na COVID-19 vaccinatie.

Een 62-jarige vrouw kreeg last van geleidelijke zwakte van beide onderste ledematen 11 dagen na de eerste dosis COVID-19 vaccin, voorafgegaan door paresthesieën en gevoelloosheid, geassocieerd met duidelijke demyeliniserende sensorimotorische polyneuropathie.

IgA nefropathie

IgA-nefropathie leidt tot nierfalen bij 20-40% van de patiënten binnen 20 jaar na de diagnose. Recentelijk is in verschillende case reports gesuggereerd dat COVID-19 vaccinatie een trigger is voor IgA nefropathie. Zo kreeg een 30-jarige man zonder bekende nierziekte in zijn familie een dag na de vaccinatie koorts, hoofdpijn en bruingekleurde urine, die gepaard ging met nieuwe hematurie en proteïnurie, en bij wie uiteindelijk IgA-nefropathie werd vastgesteld.

Ontstekingsartritis

Artralgie is gemeld bij 30% van de mensen na COVID-19 vaccinatie met Sputnik V in Iran. Uit een dwarsdoorsnede-onderzoek bij 724 patiënten met reumatische en musculoskeletale aandoeningen bleek dat vier van hen artritis-episoden meldden na vaccinatie met ChAdOx1 of BBV152. Het eerste geval was een bevestigd geval van artritis bij een patiënt zonder chronische gewrichtsaandoening en een voorgeschiedenis van SARS-CoV-2-infectie, die zich presenteerde met matige effusie en synovitis van de kleine gewrichten in de linker elleboogfossa en de schouder-elleboogregio na vaccinatie met Sputnik V. Het tweede geval was een vrouw met een voorgeschiedenis van SARS-CoV-2-infectie. Het tweede geval was een 23-jarige vrouw die na de CoronaVac-vaccinatie een gezwollen en pijnlijk linkerkniegewricht ontwikkelde, bij wie reactieve artritis werd vastgesteld en die goed reageerde op behandeling met betamethason.

Andere auto-immuun manifestaties

Naast de hierboven beschreven complicaties zijn in sommige gevallen ook andere auto-immuun manifestaties zoals SLE, lupus nefritis en de ziekte van Graves gemeld. Een 22-jarige vrouw had pijn in haar rechterknie en koorts gedurende 15 dagen na de COVID-19 vaccinatie en ontwikkelde vervolgens polyartralgie, bilateraal oedeem, vingertopuitslag en petechiën in de onderste ledematen die gepaard gingen met positieve antinucleaire antilichamen en verhoogde immunoglobulinespiegels na 10 dagen.

Plausibele mechanismen waardoor COVID-19 vaccins tot auto-immuun manifestaties leiden zijn onder meer moleculaire mimicry, productie van bepaalde auto-antilichamen en de rol van bepaalde adjuvantia van het vaccin.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Vertrouwelijke Pfizer documenten onthullen dat Covid-19 vaccinatie zal leiden tot ontvolking

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties