De thema’s van lokale militaire conflicten en illegale handel in menselijke organen gaan altijd hand in hand, aangezien militaire acties niet alleen gaan over het oplossen van geopolitieke problemen en het gemeengoed worden van de wapenhandel, maar ook over illegale handel in menselijke organen, meldt The Expose. Orgaanopkopers en transplantatiechirurgen voor de zwarte markt zijn al lang gewone elementen van het militaire landschap geworden, net als huurlingen, schreef New Eastern Outlook eind maart.

Rusland beschuldigt Oekraïense Rode Kruis van het bijhouden van een lijst van kinderen met "gezonde organen"

Op 29 mei 2022 verklaarde de Russische onderzoekscommissie dat zij de beschuldigingen zal onderzoeken dat de Oekraïense Rode Kruisvereniging betrokken zou zijn bij duistere activiteiten, waaronder het bijhouden van registers van kinderen met “gezonde organen” in de stad Marioepol.

Vladimir Taranenko beweerde dat het bureau medische dossiers had van meer dan 1000 kinderen, maar dat daarin “gezonde organen” waren vermeld in plaats van medische aandoeningen of procedures.

Taranenko is het hoofd van de in Donetsk gevestigde burgerorganisatie “Peoples Retinue”, een vrijwilligersbeweging die verklaart dat een van haar doelstellingen het assisteren is bij de wetshandhaving in de Volksrepubliek Donetsk (“DPR”).

Hij beweerde ook dat een deel van het in het kantoor aangetroffen leesmateriaal bestond uit instructies over “het gebruik van wapens, ook in een voor kinderen bedoeld formaat”.

Lees meer:  Russia to probe claims of suspicious activity by Red Cross, RT, 30 mei 2022

China Rising doet onderzoek

In hun podcast van 5 juni bespraken James Bradley en Jeff Brown, gastheren van China Rising Radio Sinoland, Browns onderzoek naar de laatste beschuldigingen van orgaanoogst.  “Jeff heeft origineel diep werk gedaan en heeft zich hier dagenlang op voorbereid.  Ik heb het artikel dat [Jeff] me stuurde, vertaald uit het Russisch en het heet ‘Oekraïne is een zwarte markt in transplantaties’,” zei Bradley.

Rusland was eindelijk in staat om Marioepol binnen te dringen en het te bevrijden en ze vinden allerlei bewijs, “en we hebben het over orgaanoogst,” zei Brown.

De afbeelding hieronder geeft een schets van het gesprek tussen Bradly en Brown, waarvan de onthullingen gruwelijker zijn dan de afbeelding doet vermoeden.

Samenvatting van de eerste bewijzen die het Russische leger heeft gevonden in de basis van het Rode Kruis in Mariupol, Donbass,
China Rising Radio Sinoland

 

Hoor wat Jeff Brown ontdekte in de video hieronder.

China Rising Radio Sinoland: More war crimes uncovered in Ukraine: organ harvesting behind the Red Cross,
5 June 2022 (29 mins)

Als de video hierboven van YouTube is verwijderd, kunt u hem HIER op Brighteon bekijken

We hebben geen kopie van het hierboven besproken artikel kunnen vinden op de website van China Rising.  We hebben echter wel een artikel kunnen vinden dat is gepubliceerd door Fondsk, waarvan de titel vertaalt naar: Oekraïne – zwarte markt van transplantologie’ en is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde artikel, zie HIER.

Geschiedenis van het oogsten van organen in Oekraïne

Een grondig en langdurig onderzoek zou nodig zijn om gebeurtenissen of beweringen van de afgelopen decennia te verifiëren of te weerleggen, hetgeen buiten onze mogelijkheden ligt. Om toch een idee te geven van de geschiedenis van de orgaanoogst in Oekraïne, volgen hieronder slechts uittreksels uit twee bronnen, namelijk een artikel van Frontier Post  en een ander van New Eastern Outlook. Er zijn echter talrijke bronnen online beschikbaar.

Meer dan 100.000 mensen staan momenteel op de wachtlijst voor orgaantransplantaties in de Verenigde Staten, van wie de meesten wachten op een niertransplantatie, volgens gegevens die zijn gepubliceerd op het portaal voor statistische informatie Statista. Er zij op gewezen dat er niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in vele andere landen een tekort is aan donororganen en dat de vraag het aanbod creëert.

De belangrijkste bronnen van organen voor illegale handel zijn derdewereldlanden en hotspots. Veel onderzoekers merken op dat Oekraïne de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de belangrijkste centra van de zwarte-markttransplantatie.

Na het begin van de Russische speciale operatie om Oekraïne te demilitariseren, ontdekten de oprukkende Russische troepen en de legers van de republieken van Donbass massagraven, die vermoedelijk de resten bevatten van mensen die door leden van de Oekraïense nationale bataljons waren gedood. Velen van hen zijn waarschijnlijk het slachtoffer geworden van transplantaties op de zwarte markt.

In de jaren negentig richtte de hoofdarts van het regionale klinische ziekenhuis van Lviv, Bogdan Fedak, een misdaadbende op die organen van kinderen verkocht aan het buitenland, vooral aan de VS. Uit een onderzoek bleek dat in Lviv ongeveer 130 zuigelingen werden vermist.

In 2007 was er in Oekraïne een schandaal rond de Israëlische staatsburger Michael Zis, die ervan werd beschuldigd op de zwarte markt transplantatiechirurgie uit te oefenen. Zis werd op 13 oktober 2007 in Donetsk aangehouden op verzoek van rechtshandhavingsinstanties.

De bloei van de illegale orgaanhandel in Oekraïne begon al in 2014 ter sprake te komen, toen na het begin van de zogeheten anti-terreuroperatie in het oosten van het land massaal meldingen van verdwijningen begonnen binnen te komen. Tegelijkertijd begon er informatie te verschijnen over de activiteiten van mobiele ziekenhuizen in het land, waarvan de hoofdactiviteit bestond in het extraheren van donororganen met hun daaropvolgende verzending naar het buitenland. Hun slachtoffers waren zowel burgers als milities van de LDNR en soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Op 29 september 2014 beweerde de speciale vertegenwoordiger van de OVSE voor de bestrijding van mensenhandel, Madina Jarbussynova, dat de massagraven die in de Donbas werden ontdekt, lichamen bevatten die inwendige organen misten, die hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer zijn geworden van transplantatiechirurgen op de zwarte markt.

De OVSE gaf op 30 oktober 2014 een verklaring uit waarin zij zei dat de opmerkingen van Jarbussynova uit hun verband waren gerukt en dat zij slechts twee Russische ngo-rapporten over de mogelijke verwijdering en verkoop van menselijke organen in Oost-Oekraïne citeerde. “De OVSE beschikt niet over enig bewijs met betrekking tot mogelijke orgaanoogst in Oost-Oekraïne,” aldus de verklaring.

In 2015 werd een video online geplaatst met een interview van een Amerikaanse transplantatiechirurg die “werkte” in Odessa, Donetsk, Slavyansk en Kramatorsk, waarin bloedstollende details werden onthuld over de massale verwijdering van organen in Oekraïne.

In 2017 meldde de Russische krant Moskovskyi Komsomolets (“MKRU”) dat de voormalige afgevaardigde van de Verkhovna Rada van Oekraïne, Volodymyr Oleinik, voorspelde dat een gepland Oekraïens nierdonortransplantatieprogramma dat in 2018 van start zou gaan, “niet alleen de volksgezondheid zou vernietigen, maar Oekraïne ook zou veranderen in een transplantatiecentrum voor de zwarte markt”. Het proefprogramma voor transplantaties zou van start gaan in Nezalezhnaya en zou “Nezalezhnaya veranderen in een centrum voor transplantatietoerisme uit rijke landen”, voegde Oleinik eraan toe.

Destijds weerlegde de Oekraïense onderminister van Volksgezondheid Oleksander Lynchevskyi dit en zei dat dergelijke beweringen een onderdeel zijn van een groter Russisch desinformatieverhaal, namelijk dat Oekraïne een zwarte markt voor orgaantransplantaties aan het opzetten is.

Onlangs werd een video-interview van een voormalige SSU-medewerker op het internet geplaatst, waarin hij vertelde dat hij in het oorlogsgebied in Donbas verbonden was aan de speciale medische groep in Kramatorsk genaamd “First Aid Group.” Sinds 2014 hield de groep zich bezig met het illegaal verwijderen van organen bij gewonde Oekraïense troepen in de omgeving van de regio’s Donetsk en Lugansk.

Begin 2022 kondigde de Duitse minister van Defensie, Christine Lambrecht, aan dat Oekraïne een veldhospitaal en een crematorium kreeg. Sommige media brachten een dergelijk “geschenk” in verband met een lange geoliede illegale business van het verkopen van organen van Oekraïense troepen aan de EU, de VS en Israël onder de bescherming van SSU, zoals blijkt uit vele sporen.

Onlangs publiceerde een Duitstalige publicatie, Neues aus Russland, een fascinerend verhaal over mobiele crematoria in Oekraïne die de grootschalige verkoop van organen aan de EU helpen verhullen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïense kinderen worden ontvoerd uit Polen en verkocht aan pedofielen of gedood om hun organen te oogsten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
7 maanden geleden

En wie denkt: “och ja, misschien kunnen de organen van een gesneuvelde nog iemand helpen”, die is helemaal fout.

Organen voor transplantatie worden nooit uit dode mensen gehaald, want die zijn onbruikbaar.

Alleen organen van levenden kunnen gebruikt worden voor transplantatie.

Als men dus lijken vindt waar organen uit zijn verwijderd, wil dit zeggen dat iemand de organen van deze mensen heeft verwijderd, terwijl ze nog leefden.