Terwijl westerse media Rusland de schuld geven van het feit dat het geen graan over zee uit Oekraïne kan halen, zegt Oekraïne nu openlijk dat het dit verhindert. En het stelt voorwaarden aan de export van graan.

Terwijl westerse media en politici Rusland ervan beschuldigen de Oekraïense graanexport te verhinderen, verklaren Oekraïense functionarissen openlijk dat Oekraïne de graanexport verhindert. En ze maken verdere wapenleveringen een voorwaarde voor de export van graan, schrijft Thoma Röper.

Momenteel vinden in Turkije besprekingen plaats over de export van Oekraïens graan via Oekraïense Zwarte Zeehavens. In dit verband vertelde de ambassadeur van Oekraïne in Turkije aan CCN-Turk:

“Ik wil Turkije bedanken voor zijn inspanningen in dit verband [om een ​​veilige corridor te creëren voor de export van landbouwproducten uit Oekraïne over zee]. Tegelijkertijd wil ik benadrukken dat er nog steeds geen akkoord is tussen Oekraïne, Turkije en Rusland over deze kwestie. Voor de hervatting van het zeeverkeer zijn effectieve veiligheidsgaranties nodig. Deze garanties moeten worden geboden door de levering van geschikte wapens aan Oekraïne om zijn kusten te beschermen tegen bedreigingen vanuit de zee en door het gebruik van zeestrijdkrachten uit derde landen om het relevante deel van het Zwarte Zeegebied te beschermen.”

Hiermee zegt de Oekraïense ambassadeur openlijk dat het Oekraïne is en niet Rusland dat de export van graan uit Oekraïne verhindert. Niet alleen dat, hij eist westerse anti-scheepsraketten en zelfs het gebruik van zeestrijdkrachten tegen Rusland in ruil voor het deblokkeren van de graanexport. Zullen de Duitse “kwaliteitsmedia” hun lezers dat vertellen?

Wie belemmert de graanexport?

Hoewel westerse media en politici Rusland ervan hebben beschuldigd de graanexport vanuit Oekraïne over de Zwarte Zee te belemmeren, en zelfs Rusland ervan te beschuldigen honger als wapen te gebruiken, is het tegenovergestelde waar. Het enige dat de export van Oekraïens graan over de Zwarte Zee belemmert, is het feit dat Oekraïne zijn havens heeft ondermijn. En Oekraïne wil volgens zijn Turkse ambassadeur voorlopig niets veranderen.

In een interview heeft de Russische president Poetin   zojuist in detail gereageerd op het probleem en garandeert hij dat de Russische marine geen enkel burgerschip in de Zwarte Zee zal belemmeren, maar integendeel hun veilige doorgang door de Zwarte Zee zal garanderen wanneer Oekraïne eindelijk zijn poorten weer vrij. Dat dit geen loze Russische belofte is, blijkt uit het feit dat Rusland nog geen koopvaardijschip in de Zwarte Zee heeft tegengehouden. Als het anders was geweest, zouden de westerse media meteen zijn doorgerold met berichten erover.

Poetin heeft echter twee andere opties voorgesteld om Oekraïens graan over zee te exporteren. Hij heeft eerst aangeboden export toe te staan ​​via de door Rusland gecontroleerde haven van Mariupol, die sindsdien is ontdaan van mijnen en  de activiteiten heeft hervat . Maar Oekraïne is daar niet klaar voor.

Een andere mogelijkheid is om het graan via Wit-Rusland naar Litouwen te vervoeren, waar het ook direct op schepen kan worden geladen. Dit is momenteel echter onmogelijk vanwege de Europese sancties tegen Wit-Rusland. Westerse sancties verhinderen deze mogelijkheid om Oekraïens graan te exporteren.

Dit alles is objectief waar, maar wordt in het Westen verborgen of bestempeld als Russische propaganda. Daarom houden westerse media de laatste berichten voor hun lezers achter, omdat ze opnieuw bewijzen dat het Westen en Oekraïne zijn die de export van Oekraïens graan tegenhouden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nee, de oorlog in Oekraïne heeft niet geleid tot een wereldwijde voedselcrisis

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties