In een gisteren gepubliceerde video stelt Gonzalo Lira, momenteel onder huisarrest in Karkov, een zeer interessante vraag:

Wat gebeurt er met Europa als Rusland wint? (vid)

Lira stelt, en ik ben het met hem eens, dat Rusland de oorlog in de Oekraïne zal winnen, het zuiden en oosten zal innemen om waarschijnlijk een nieuw land te stichten en de rest van het kadaver zal overlaten aan Polen, Hongarije, Roemenië, Litouwen en anderen om van te smullen, schrijft Moon of Alabama.

De door de VS gecontroleerde NAVO zal er nog steeds zijn. Het is vrijwel zeker dat de VS deze zal gebruiken om wraak te nemen voor het verlies van Oekraïne. Dit zal gebeuren door een gestage opbouw van troepen en lange-afstandsraketcapaciteiten langs de Noordse en Baltische grenzen van Rusland en door extra marinedreigingen in het noordelijke Noordpoolgebied en in de zuidelijke Zwarte Zee. Over een jaar of tien zouden de VS opnieuw kunnen proberen een grote (proxy-)oorlog tegen Rusland te voeren. Dan met een behoorlijke kans om te winnen.

Geen onderhandelingen of vredesakkoorden zullen dat verhinderen. De VS staat erom bekend dat zij niet in staat zijn overeenkomsten te sluiten (недоговороспособны). Zij heeft ALLE beloften en afspraken die zij ooit met Rusland heeft gemaakt, gebroken.

Tientallen Amerikaanse en Europese hoogwaardigheidsbekleders hadden Rusland beloofd dat de NAVO “geen duimbreed” zou uitbreiden in de richting van Rusland. Kijk waar de grenzen nu liggen. De VS en de EU hebben enorme hoeveelheden Russisch overheidsgeld in beslag genomen. Ze hebben zelfs, in strijd met hun eigen grondwet, de bezittingen van particuliere Russische burgers in beslag genomen, alleen maar omdat die personen toevallig Russisch zijn.

In 2014 hebben Duitsland en Frankrijk hun handtekening gezet onder het garanderen van verkiezingen voor een vreedzame regimewisseling in Kiev. Een dag later bestormden de fascisten het Oekraïense parlement en bleken die garanties totaal waardeloos. De VS zei simpelweg fuck de EU. Het geeft geen moer om Europese belangen. Duitsland en Frankrijk onderhandelden later en ondertekenden de Minsk-1 en Minsk-2 akkoorden. Ze bleven miljarden EU-geld in Oekraïne pompen, zelfs toen de Oekraïense regering, gecontroleerd door de VS, niets deed om ze na te komen. Ja, zo dom waren ze.

De VS hebben in Polen en Roemenië “raketafweersystemen” geïnstalleerd die in feite zijn ontworpen om ballistische raketten voor de middellange afstand (IRBM) op Moskou af te vuren. Deze zijn een ernstig gevaar voor Rusland.

Zelfs nadat Oekraïne is afgelopen, zullen de NAVO en haar EU-proxies een gevaar voor Rusland blijven vormen. Beide zijn niet in staat gebleken hun beloften na te komen. Rusland zal ze bijgevolg moeten herschikken.

Rusland zou dat met geweld kunnen doen. Maar er zal geen opmars zijn naar Riga, Warschau, Berlijn of Parijs. (Vergeet niet dat Rusland daar is geweest en dat heeft gedaan, wat elke keer tot grote veranderingen in Europa heeft geleid).

Rusland heeft zijn strategische doelstellingen bekendgemaakt. In december 2021 heeft Rusland twee overeenkomsten gesloten met de VS en de NAVO. Zij bevatten eisen voor een toekomstige regeling in Europa die een ondeelbare veiligheid voor allen zou garanderen. Op 21 januari 2022 zou de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in Genève minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken ontmoeten om over de Russische voorstellen te spreken. Enkele minuten voor die ontmoeting hield het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een persconferentie om vragen van de media te beantwoorden:

Vraag: Wat zal de eis van Rusland dat de NAVO terugkeert naar het kader van 1997 betekenen voor Bulgarije en Roemenië? Moeten zij de NAVO verlaten, Amerikaanse bases van hun grondgebied verwijderen, of iets anders?

Antwoord: U noemde een van de hoekstenen van Ruslands initiatieven. Het is opzettelijk met de grootste duidelijkheid uiteengezet om elke dubbelzinnigheid te vermijden. Het gaat om de terugtrekking van buitenlandse strijdkrachten, uitrusting en wapens, en om andere stappen om in niet-NAVO-landen terug te keren naar de situatie van 1997. Hieronder vallen ook Bulgarije en Roemenië.

Reuters meldde:

MOSKOU (Reuters) – De veiligheidsgaranties die Rusland van het Westen verlangt, omvatten bepalingen die de NAVO-troepen verplichten Roemenië en Bulgarije te verlaten, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op vrijdag.
Moskou heeft juridisch bindende garanties van de NAVO geëist dat het blok stopt met zijn expansie en terugkeert naar zijn grenzen van 1997.

In antwoord op een vraag over wat dat zou betekenen voor Bulgarije en Roemenië, die na 1997 tot de NAVO zijn toegetreden, zei het ministerie dat Rusland wil dat alle buitenlandse troepen, wapens en andere militaire hardware uit die landen worden teruggetrokken.

Na meer dan 20 jaar Lavrov en Poetin te hebben gevolgd, zou iedereen moeten weten dat zij niet in het openbaar doelen stellen als zij geen manier hebben om die te bereiken. Zij hebben altijd goed doordachte plannen voordat zij hun doelen bekendmaken.

Dus hoe kan Rusland een terugtrekking van de NAVO naar de grenzen van 1997 bereiken?

Sancties. De VS heeft haar economische en militaire macht gebruikt om sancties op te leggen aan elk land dat niet deed wat Washington hem opdroeg te doen. Tenzij uitgevaardigd door de VN-Veiligheidsraad hebben dergelijke sancties geen basis in het internationaal recht. Desondanks hebben de VS zelfs secundaire sancties toegepast. Ze dreigden met sancties tegen Europa, en alle anderen, omdat ze hen opdroegen geen zaken te doen met Iran of Venezuela.

Alan MacLeod @AlanRMacLeod – 22:45 UTC – 5 jun, 2022

De VS denkt erover om Europa en Venezuela “toe te staan” om samen handel te drijven. Bedenk eens wat dit verhaal ons vertelt over mondiale machtsverhoudingen en wie het voor het zeggen heeft.

Bloomberg @business – 12:13 UTC – 5 jun, 2022

De VS zouden Eni en Repsol al in juli kunnen toestaan Venezolaanse olie naar Europa te verschepen om Russische ruwe olie te compenseren, meldde Reuters  trib.al/fQ10QlX

Rusland kan hetzelfde doen. Maar omdat het altijd het internationale recht volgt, zal het het op een iets andere manier moeten doen.

Rusland is een supermacht in die zin dat het allerlei grondstoffen produceert die de wereld, en vooral het “westen”, nodig heeft. Europa, en vooral Duitsland, is afhankelijk van aardgas en olie uit Rusland. De energieprijzen in Duitsland zullen minstens verdrievoudigen als het volledig van de Russische leveranties wordt afgesloten.

Duitse industrieleiders hebben luidkeels aangekondigd dat zij hun bedrijf zullen moeten sluiten als het huidige Europese beleid van beperking van de Russische energieleveranties wordt voortgezet. De chemiereuzen BASF en Bayer zullen naar een ander land moeten verhuizen. Volkswagen, Mercedes, BMW zullen alle productie in Europa moeten stopzetten. De staalproductie zou tot nul dalen. Gebrek aan kunstmest zou leiden tot afhankelijkheid van buitenlandse landbouw.

Massale werkloosheid zou volgen. Miljoenen mensen zullen de straat op gaan om te protesteren tegen de stroomuitval, bevriezing van appartementen en hyperinflatie.

Rusland kan dit op elk moment bereiken. Het hoeft alleen maar te stoppen met het leveren van gas en olie aan Europa.

Ondanks zes Europese “sanctiepakketten” tegen Rusland heeft Rusland nog niet gereageerd. Het mag nog hopen dat de Europese leiders het dodelijke spel dat de VS met hen speelt, zullen inzien.

Helaas zijn de leiders van Europa dom en gecompromitteerd. De “olijfgroene” Duitse minister van Economische Vernietiging Robert Habeck droomt er nog steeds van om de Russische economie op de knieën te dwingen, zelfs nu de roebel stijgt en de Duitse economie uit elkaar valt. Bondskanselier Olaf Scholz was nooit de slimste van de klas. Hij is diep gecompromitteerd door zijn betrokkenheid bij het Wireguard-schandaal. Hij was de minister van Financiën toen de berichten over de miljardenfraude van het bedrijf door zijn ministerie werden onderdrukt. En dan heb ik het nog niet eens over Ursula van der Leyen, die al sinds haar eerste openbare ambt bewezen heeft corrupt en incompetent te zijn. De Amerikaanse geheime diensten zullen op de hoogte zijn van vele andere misdaden waarbij deze mensen betrokken zijn geweest.

De huidige ideologische leiders van Europa zullen moeten worden vervangen door schone leiders die de Duitse traditie van Realpolitik volgen:

Realpolitik (Duits: [ʁeˈaːlpoliˌtiːk]; van het Duitse real “realistisch, praktisch, feitelijk” en Politik “politiek”) verwijst naar het vaststellen of voeren van een diplomatiek of politiek beleid dat in de eerste plaats gebaseerd is op overwegingen van bepaalde omstandigheden en factoren, in plaats van zich strikt te binden aan expliciete ideologische noties of morele en ethische uitgangspunten. In dit opzicht deelt het aspecten van zijn filosofische benadering met die van het realisme en het pragmatisme. Het wordt in de politiek vaak gewoon “pragmatisme” genoemd, b.v. “pragmatisch beleid voeren” of “realistisch beleid”.

Alleen met nieuwe en fatsoenlijke leiders zal Europa tot bezinning komen.

Rusland kan daartoe bijdragen en tegelijkertijd zijn NAVO-probleem oplossen.

Het kan publiekelijk verklaren dat:

ER GEEN VERDERE RUSSISCHE LEVERINGEN VAN WELKE AARD DAN OOK AAN EUROPA ZULLEN ZIJN, TOTDAT HET BREEKT MET WASHINGTON.

Wat zou er volgen?

Miljoenen discussies bij kaarslicht zouden worden gehouden in bevroren en hongerige Europese huishoudens. Politieke meningen zouden veranderen. Regeringen zouden worden vervangen door meer pragmatische.

Frankrijk en Duitsland zouden ofwel de NAVO moeten verlaten ofwel verarmd en irrelevant worden. Amerikaanse troepen op Europese terreinen zouden worden gevraagd te vertrekken of zouden worden aangevallen en eruit gegooid door een woedend publiek. Duitsland zou het Amerikaanse leger verbieden zijn luchtruim te gebruiken. De V.S. zouden hun greep op het continent verliezen.

Dat kan niet gebeuren? Gonzalo Lira is het daar niet mee eens en ik ook niet. Begin februari, vóór de Russische interventie in Oekraïne, had ik al gewaarschuwd voor de gevolgen van het huidige ‘westerse’ beleid:

De Amerikaanse strategie om Rusland in Europa te ‘fixen’ door het land ‘verpletterende sancties’ op te leggen om vervolgens China aan te vallen, mislukt. Dat komt omdat die strategie volledig verkeerd was opgevat.

Rusland is het meest autarkische land ter wereld. Het produceert bijna alles wat het nodig heeft en heeft zeer gewilde producten waar wereldwijd vraag naar is en die vooral in Europa nodig zijn. Rusland heeft ook enorme financiële reserves. Een sanctiestrategie tegen Rusland kan niet werken.

De gevolgen voor Europa waren duidelijk:

De VS en hun handlangers in de EU en elders hebben zeer strenge sancties tegen Rusland ingesteld om de Russische economie schade toe te brengen.

De uiteindelijke bedoeling van deze economische oorlog is regimeverandering in Rusland.

Het waarschijnlijke gevolg zal verandering van regime in vele andere landen zijn.

Alle energieconsumptie in de VS en de EU zal nu tegen een hogere prijs plaatsvinden. Dit zal de EU en de VS in een recessie duwen. Aangezien Rusland de prijzen zal verhogen voor de export van goederen waarin het marktmacht heeft – gas, olie, tarwe, kalium, titanium, aluminium, palladium, neon, enz – zal de inflatie over de hele wereld aanzienlijk stijgen.

[Rusland en China] hebben meer hersentijd aan deze kwestie besteed dan de V.S. hebben gedaan.

De Europeanen hadden dat moeten erkennen in plaats van de V.S. te helpen hun zelfbeeld van een unipolaire macht hoog te houden.

Het zal enige tijd duren voordat de nieuwe economische realiteiten zijn doorgedrongen. Zij zullen waarschijnlijk de huidige kijk op de werkelijke strategische belangen van Europa veranderen.

Europa heeft het geluk dat Rusland, zelfs voordat het opnieuw de Oekraïne betrad, een zeer fatsoenlijk alternatief heeft geboden voor de hegemonie van de VS in Europa:

Een man die naar Poetin luistert, professor Sergej Karaganov, ere-voorzitter van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, heeft een opiniestuk geschreven dat op een alternatief wijst.

Het stuk was aangevraagd door en zou worden gepubliceerd in de Financial Times, wat betekent dat het gericht is aan het Europese leiderschap. Maar de FT heeft het nu om onuitgesproken redenen afgewezen. Het werd vervolgens gepubliceerd in het tijdschrift Russia in Global Affairs en is nu opnieuw gepubliceerd door RT.

[Karaganov] stelt:

Het veiligheidssysteem in Europa, dat na de jaren negentig grotendeels door het Westen is opgebouwd, zonder dat er na het einde van de vorige Koude Oorlog een vredesverdrag is ondertekend, is gevaarlijk onhoudbaar.

Er zijn een paar manieren om het enge Oekraïense probleem op te lossen, zoals de terugkeer naar permanente neutraliteit, of wettelijke garanties van verschillende belangrijke NAVO-landen om nooit voor verdere uitbreiding van het blok te stemmen. Diplomaten hebben, naar ik aanneem, nog een paar andere mogelijkheden. Wij willen Brussel niet vernederen door erop aan te dringen dat het zijn onjuiste pleidooi voor een onbeperkte uitbreiding van de NAVO afwijst. We kennen allemaal het einde van de Versailles-vernedering. En, natuurlijk, de uitvoering van de Minsk akkoorden.

Maar de taak is breder: een levensvatbaar systeem bouwen op de ruïnes van het heden. En zonder toevlucht te nemen tot wapens, natuurlijk. Waarschijnlijk in een groter Euraziatisch kader. Rusland heeft een veilige en bevriende westerse flank nodig in de concurrentiestrijd van de toekomst. Europa zonder Rusland of zelfs tegen Rusland is zijn internationale slagkracht snel aan het verliezen. Dat werd door velen voorspeld in de jaren negentig, toen Rusland aanbood te integreren met, en niet in, de systemen van het continent. Wij zijn te groot en te trots om te worden opgenomen. Ons aanbod werd toen afgewezen, maar er is altijd een kans dat het deze keer niet zo zal zijn.

Die laatste alinea is de kern van Ruslands werkelijke strategische doelen. Zij willen het huidige systeem van Amerikaanse hegemonie over Europa vernietigen. Europa zal van de NAVO moeten worden ontdaan. Regimewisselingen in de Europese landen zullen waarschijnlijk nodig zijn om dat te bewerkstelligen.

De Russische leiders hebben nu een kans, die zich maar eens in de eeuw voordoet, om deze doelstellingen te bereiken. Zij zullen door hun landgenoten worden veroordeeld als zij dit nalaten. De VS hebben geen manier om een Russische verkoopboycot en de gevolgen daarvan te voorkomen of tegen te gaan.

Wanneer zullen de Europese politici, of degenen die achter hen staan, eindelijk wakker worden voor deze feiten?

Update (11:45 UTC):

Een soundbite van een persconferentie die Lavrov momenteel houdt:

Russische Ambassade, UK @RussianEmbassy – 11:41 UTC – Jun 6, 2022

FM #Lavrov: Naar het zich laat aanzien, gaat niemand zelfs maar #NAVO hervormen. Ze gaan deze “defensieve alliantie” veranderen in een wereldwijde alliantie die wereldwijde militaire dominantie claimt. Dit is een gevaarlijk pad dat zeker gedoemd is te mislukken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Lavrov zegt dat het uiteindelijke doel van Rusland in Oekraïne is “een einde te maken aan de Amerikaanse wereldheerschappij”

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
daan
daan
7 maanden geleden

wat venezuelaanse crude in eur-opa ??

hahahahahaha , zwaar milieu vervuilende zwavelen mercaptanen houdende crude … zelfs de stook olie daarvan mag niet meer buiten de territoriale wateren worden gestookt door een schip ….

en..

venezuelaanse crude ken je niet door een gewone raffinaderij gooien… omdat deze crude 65 pct residu heeft … bitumen !!!! elke raff is op lichte crude gemaakt 2pct bitumen … zie je dat je geen fuck hebt aan venezuelaanse crude ?? die werd ook alleen maar voor de bitumen productie gebruikt … de l1/l6 die er af komt zijn onhanteerbaar en zwaar vervuilend van het milieu. !!

er is geen raff in europa die hier wat mee ken !!