De e-bus van Wiesbaden werd in 2019 met veel tamtam gelanceerd. Screenshot van YouTube

In Wiesbaden, Duitsland, is het tijdperk van de elektrische bus al voorbij voordat het echt begonnen is. De stad koopt nu weer conventionele bussen. Er waren gewoon te veel problemen met elektrisch vervoer, zeggen ze.

De stad had aanvankelijk 56 batterijbussen gekocht. Het federale ministerie van Milieu deed er 45 miljoen euro belastinggeld bij. De toenmalige minister Schulze verklaarde: “Wiesbaden geeft het goede voorbeeld en laat zien hoe milieuvriendelijk en aantrekkelijk openbaar vervoer mogelijk is.” Voor de burgemeester markeerden de eerste bussen het begin van het “officiële elektrische bus-tijdperk”. Volgens de oorspronkelijke plannen zouden er in totaal 220 nieuwe elektrische bussen worden aangeschaft, meldt Free West Media.

In de praktijk bleek het klimaatwonder – de elektrische bus – helaas niet te werken. Keer op keer gingen bussen stuk, moesten ze door de fabrikant worden teruggeroepen en moest het gemeentelijk vervoerbedrijf ESWE de passagiers om begrip vragen. En door het heuvelachtige terrein in de hoofdstad van de deelstaat Hessen haalden de elektrische bussen niet eens de helft van de actieradius van de bussen met dieselmotor.

Een acculading gaat naar verluidt slechts 150 kilometer mee, en bij ijzige temperaturen en met een volle bus zelfs tot 100 kilometer minder. Een openbare bus die op diesel rijdt, legt per dag 300 tot 400 kilometer af – bergop en bergaf – en kost bovendien tot drie keer minder dan een e-bus.

Ook de fotovoltaïsche installatie op het dak van het station moest worden ontmanteld “wegens bijgewerkte brandveiligheidsvoorschriften”.

Uiteindelijk werden de plannen voor een aparte elektriciteitscentrale in het depot, zodat de vele manke elektrische bussen konden worden opgeladen, geschrapt en zijn verdere dure groene vervoersuitgaven van de baan. Nu de e-bussen in verval zijn geraakt, is de centrale overbodig geworden. Voorlopig zoekt de vervoersautoriteit een goedkope plek om alle elektrische bussen die niet meer in gebruik zijn te stallen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Frans Timmermans: “You will own nothing”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Toen ze ontdekten dat elektriciteit niet gratis is, bleek dat die e-bussen toch maar een dure grap waren.

Ravian
Ravian
8 maanden geleden

800.000 Euro subsidie per bus, en drie jaar en een hoop ellende later op schroothoop.
Maar de accu’s gaan ook de achterkleinkinderen nog “plezier” van hebben.
Lekker “duurzaam” toch?

Pipo
Pipo
7 maanden geleden

Fake News