Samenvatting: De BA4/5-zustervarianten domineren momenteel twee landen: Zuid-Afrika en Portugal. Zuid-Afrika is nauwelijks gevaccineerd (slechts 35% is gevaccineerd, 5% heeft een booster gehad), terwijl in Portugal 95% is gevaccineerd en 70% een boost heeft gehad. De situatie in deze landen kan niet meer van elkaar verschillen: terwijl Ba.4 en Ba.5 in Zuid-Afrika slechts bliepjes op de radar waren, zorgen deze zelfde varianten voor een dodelijke golf van Covid in het zwaar gevaccineerde Portugal, waar het aantal sterfgevallen onder de Portugezen de piek van januari nadert en er weinig tekenen zijn dat dit zal afnemen.

Zuid-Afrika en Portugal vormen een gecontroleerd experiment met twee landen: vaccineer één land en vaccineer een ander land niet, en stel beide bloot aan Covid Ba4/5. Het verschil in resultaat is veelzeggend, meldt Igor Chudov.

Laten we eens kijken. Zuid-Afrika en Portugal bevinden zich aan de tegenovergestelde kanten van het vaccinatiespectrum: Zuid-Afrika wordt nauwelijks gevaccineerd, terwijl er in Portugal naar verluidt “niemand meer over is om te vaccineren” (lees dat verhaal, het is me wat).

klik voor groter

In 2021 beloofden Portugese “gezondheidsdeskundigen” en functionarissen de aanstaande “kudde-immuniteit”, waarvan Portugal zou genieten zodra de streng afgedwongen bijna volledige vaccinatie zou zijn voltooid. De meerderheid van de Portugese burgers “geloofde in de wetenschap” en had daarom een hoge dunk van zichzelf. De meeste Portugese “gezondheidsdeskundigen” en functionarissen verwierpen onwetende, wetenschap ontkennende demonstranten, hieronder afgebeeld, die bezwaar maakten tegen gedwongen vaccinatie.

Een jaar later verliep het niet helemaal zoals gepland. In plaats van kudde-immuniteit bevindt Portugal zich nu midden in een dodelijke golf van “Ba.4/5-varianten” die een nieuwe stijging van het aantal sterfgevallen veroorzaakt, zonder dat het einde in zicht is.

klik voor groter
klik voor groter

Het sterftecijfer in Portugal komt vrij dicht in de buurt van het niveau van de eerste Omicron golf en stijgt nog steeds, dus het is niet te zeggen hoe hoog het zal gaan. In Zuid-Afrika daarentegen is het sterftecijfer ongeveer 1/6 van het sterftecijfer in de winter en in het algemeen lijkt het erop dat de Ba4/5 golf daar een non-event was.

Let wel, Portugal heeft een fatsoenlijk westers medisch systeem en Zuid-Afrika is een armer land.

Dus,

  • Beide landen hebben te maken met een “BA4/5” golf.
  • Het was niet erg voor Zuid-Afrika.
  • Dezelfde golf is dodelijk voor de oververhitte Portugezen en het aantal sterfgevallen blijft stijgen.
  • Covid lijkt “grotendeels voorbij” te zijn voor het ongevaccineerde Zuid-Afrika en “begint pas” voor het totaal gevaccineerde en gebooste Portugal.

Hoewel geen twee landen gelijk zijn, is dit een zeer alarmerende bevinding. Let wel, bijna iedereen in Portugal had Covid aan het eind van de vorige winter. De huidige golf van infecties en sterfgevallen in Portugal is dus het gevolg van herinfecties.

Waarom vinden herinfecties plaats? Omdat gestimuleerde mensen niet in staat zijn de juiste immuniteit te verwerven na infectie. Zo worden zij gedwongen eindeloze herinfecties met Covid te doorstaan, die hun immuunsysteem verder aantasten en meer ziekte uitlokken.

Zelfs EMA waarschuwt nu: boostervaccinaties leiden tot VAIDS en verzwakken het immuunsysteem

Ik vind het heel erg voor de mensen in Portugal. Ik hoop dat iemand iets kan verzinnen om hen weer gezond te maken. Om dat te bereiken moet Portugal de schurken die het land in de huidige situatie hebben gebracht, ontslaan en vervolgen en zoeken naar echte oplossingen, waarbij de schurken van hun invloed worden ontheven.

Hoe zit het met andere landen?

Ba.5 was vroeg begonnen in Portugal, dus het had tijd om uit te spelen. In andere landen neemt Ba.5 (en Ba.4, die ik kortheidshalve zal overslaan) alarmerend snel toe in sterk gevaccineerde staten van de VS, alsook in Denemarken, het VK en Australië.

klik voor groter

Ba.5 groeit in de VS, verdubbelt elke week. Dit artikel is de moeite waard om te lezen.

Terwijl BA.2.12.1 een voordeel verkreeg doordat het beter overdraagbaar was dan BA.2 daarvoor, zouden de twee nieuwere varianten een opmars maken, althans gedeeltelijk, vanwege hun vermogen tot herinfectie.

“We rapporteren nu bevindingen van een systematische antigenische analyse van deze snelgroeiende Omicron subvarianten,” zegt een recent paper dat gepubliceerd werd op de BioRxiv preprint server. “BA.2.12.1 is slechts in bescheiden mate (1,8-voudig) resistenter tegen sera van gevaccineerde en geboosterde personen dan BA.2. Anderzijds is BA.4/5 aanzienlijk (4,2-voudig) resistenter en leidt dus eerder tot doorbraakinfecties van het vaccin.”

Wat het artikel natuurlijk niet zegt, is dat Covid-19 evolueert in de vaak opnieuw geïnfecteerde geboosterde mensen om niet alleen de immuniteit te omzeilen, maar om te profiteren van de niet langer werkzame antilichamen en gedeprogrammeerde immuunsystemen, terwijl het de lijders geen langdurige bescherming biedt na het bereiken van herinfectie.

CDC-variantentracker scheert Ba4 en Ba5 over één kam en laat zien dat ze elke week in incidentie verdubbelen:

Omicron wordt ernstiger

Het is mogelijk dat we binnenkort nog een “Covid-golf” zien in de VS en verscheidene andere landen. Als Zuid-Afrika een gids is, is het onwaarschijnlijk dat de niet-gevaccineerden er evenveel last van zullen hebben, omdat dit in Zuid-Afrika niet het geval was. Zwaar gevaccineerde en geboosterde steden en landen kunnen echter een nieuwe uitputtende golf van Covid meemaken.

Helaas is Ba.5 waarschijnlijk ernstiger dan Ba.2. Het is meer fusgeen en kan dus iets dodelijker zijn voor de mensen die het krijgen.

Samenvatting aan mijn lezers: Raak niet in paniek, krijg een gezond kleurtje, en blijf in goede conditie. Als je niet gevaccineerd bent en Covid al gehad hebt, zal het waarschijnlijk goed met je gaan, net als met de Zuid-Afrikanen. Er zullen de komende maanden en jaren nog vele varianten komen, dus er is geen reden om je over dit onderwerp druk te maken.

Veel geluk voor iedereen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Vaccinatieramp Australië: Overvolle ziekenhuizen, geen vrije bedden

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rudolf
Rudolf
7 maanden geleden

Wees maar niet bang dat wij hier in iets van paniek gaan raken, haha ! Ben niet gevaccineerd, met niets, en heb óók nog geen minuut covid gehad en al 22 jaar zelfs geen hóestje, verkoudheidje of griepje…!! Dus waar héb je het over ?? Maar ik ben netuurlijk niet rijk, naar onze begrippen mogelijk zelfs best arm….dat zal het zijn !! En Rudolf is natuurlijk een schuilnaam…mijn echte naam is Wappie ! Wappie Antivax, aangenaam ! En volgens Youp van ‘t Hek ligt heel mijn familie op de IC en ben ik allang dood !! Haha, hij is dan ook maar een liegende domme conferencier, net als die maffe Lubach e.a. , dus behoorlijk knettergek,net als het merendeel van onze tweedekamer en het hele kabinet voortdurend hun domheid uitventilerend !!! Tjaa, als je A gezegd hebt moet je natuurlijk om niet af te gaan ook B zeggen… En daar gaan ze dan in stikken..Wat dus zeer zuiverend en rechtvaardig zal zijn.. De natuur laat niet ongestraft met zich sollen… Amen !