Kijk naar deze kaart van Oekraïne.

Kun je zien wat er aan de hand is? De Russen zijn een bufferzone aan het creëren langs hun westelijke perimeter, schrijft Mike Whitney.

Waarom doen ze dat? Wat voor voordeel hebben ze van een bufferzone?

Wel, een bufferzone schept een afstand tussen Rusland en Oekraïne die Poetin nodig acht omdat Oekraïne dreigt lid te worden van de NAVO. Dus, hij creëert zijn eigen gedemilitariseerde zone op zijn westflank.

Maar wat bewijst dat?

Het bewijst dat we vanaf het begin zijn voorgelogen. Poetin was niet van plan om het Sovjet Rijk te herbouwen zoals de media ons vertelde. Hij wilde niet de hoofdstad, Kiev, innemen, en hij wilde niet de hele Oekraïense landmassa veroveren. Dat was allemaal onzin.

Wat hij wilde doen, is wat hij gedaan heeft.

Geloof me niet op mijn woord, kijk naar de kaart. Je hebt CNN of Rachel Maddow niet nodig om je te vertellen wat je met je eigen ogen kunt zien. Dit is de realiteit ‘op de grond’.

Dit is een bufferzone. Het schept een afstand tussen Rusland en Oekraïne, het beschermt de etnische Russen in de Donbass-regio, en het creëert een landbrug naar de Krim, waar Ruslands vitale diepzeehaven Sevastopol is gelegen. Met andere woorden, er wordt bereikt wat Poetin vanaf het allereerste begin wilde bereiken, namelijk meer veiligheid langs zijn westgrens.

Wat we hier zien zijn de basisparameters van Ruslands “Speciale Militaire Operatie”. Ja, veel mensen zullen het liever een “oorlog” noemen, maar die term is lang niet zo precies als “Speciale Militaire Operatie”.

Waarom?

Want “Speciale Militaire Operatie” geeft aan dat het hoofddoel is het redden van de levens van de etnische Russen die de laatste 8 jaar voortdurend gebombardeerd werden en ook het creëren van een veiligheidszone die voorkomt dat een vijandig NAVO-leger en zijn raketsysteem naar de grens van Rusland worden gestuurd. Dit zijn de doelstellingen van de “Speciale Militaire Operatie”; het “demilitariseren” en “denazificeren” van het gebied dat onder Russische controle staat. Snap je het?

Zal de “Speciale Militaire Operatie” verder gaan dan de Donbass naar Kiev en steden in het westen?

Waarschijnlijk niet. Verder gaan dan de Donbass zou waarschijnlijk een volledige mobilisatie van manschappen en middelen vergen, die in Rusland nog niet heeft plaatsgevonden. Door niet te mobiliseren, geeft Poetin aan het westen te kennen dat hij zijn operatie zal beperken tot het gebied op de kaart. (Met een kleine uitbreiding) Poetin geeft daarmee aan dat zijn grootste zorg veiligheid is, en aangezien zijn zorgen door Biden en Zelensky terloops terzijde werden geschoven, heeft hij de zaken in eigen hand genomen. Met andere woorden, hij heeft zijn eigen regeling opgelegd.

Oké, maar als dit de parameters zijn van de Speciale Militaire Operatie, wat zijn dan de kansen op een grotere oorlog?

Dat hangt van Biden af. Als Washington doorgaat op de weg van escalatie – door wapensystemen te sturen die doelen in Rusland kunnen treffen – dan zal Poetin reageren. Dat zouden we nu toch wel moeten weten. Poetin zal zich hoe dan ook niet terugtrekken. Als Washington wil escaleren, dan moeten ze zich voorbereiden op een gelijkwaardige reactie. Dat is de manier waarop het gaat werken. Voorlopig is de “Speciale Militaire Operatie” gewoon een “Speciale Militaire Operatie”. Maar als het een oorlog wordt, dan zijn alle kansen verkeken. Dan zullen we een volledige mobilisatie zien, een volledige breuk in de betrekkingen tussen de VS en Rusland, en een stopzetting van alle koolwaterstofstromen van oost naar west.

Denkt u dat Europa en de Verenigde Staten daarop voorbereid zijn ? Denkt u dat de EU de 25% van de olie en 40% van al het aardgas dat zij momenteel uit Rusland importeert, kan vervangen? Heeft u een door wind aangedreven auto die u op tijd op uw werk brengt of een fabriek die op zonne-energie draait? Heeft u een plan om uw huis te verwarmen met waterstof of misschien met een accu uit een oude Prius?

Nee, dat heeft u niet, en Europa ook niet. Europa loopt op fossiele brandstoffen. Amerika loopt op fossiele brandstoffen. En hoe meer fossiele brandstof er wordt verbruikt, hoe meer de economie groeit. Hoe minder fossiele brandstoffen er worden verbruikt, hoe meer de economie krimpt. Bent u voorbereid op een leven in een krimpende economie met hoge werkloosheid, torenhoge inflatie, eindeloze recessie, en een steeds dieper wordende sociale malaise, veroorzaakt door de misplaatste wens van uw regering om “Poetin de duimschroeven aan te draaien”?

Dat is een slechte keuze, nietwaar? Vooral als er op elk moment een gezichtsreddende deal gemaakt kan worden. Biden zou de gevechten morgen kunnen stoppen als hij Poetin de hand reikte en verklaarde dat Oekraïne tot het einde der tijden neutraal zal blijven en dat de NAVO-expansie zo snel mogelijk zal stoppen.

Dat is alles wat nodig is. Gewoon de olijftak uitsteken en Poetin zal ‘de honden terugroepen’. Gegarandeerd.

Dat is wat deze man zou hebben gedaan. Herinner je je hem nog? Weet je nog hoe slecht het ging toen Trump aan het bewind was en de benzine 2 dollar per gallon kostte, en iedereen een baan had, en er geen inflatie was, en de gewelddadige misdaad onder controle was?

Luister naar wat Trump te zeggen had over Rusland:

“Nou, ik hoop dat we goede betrekkingen met Rusland hebben. Ik zeg het luid en duidelijk en ik zeg het al jaren. Ik denk dat het een goede zaak is als we een goede relatie met Rusland hebben. Dat is heel belangrijk. En ik geloof dat dat op een dag zal gebeuren. Het is een groot land, het is een nucleair land, het is een land waar we mee moeten opschieten, en ik denk dat we uiteindelijk met Rusland zullen opschieten.”

Hij heeft gelijk, of niet? We moeten opschieten met Rusland en een eind maken aan de gevechten voordat de demonen ons meeslepen in de derde wereldoorlog.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland is klaar om de Verenigde Staten aan te vallen – onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties