Op een ogenblik dat het Kremlin waarschuwt dat het steden in het Westen kan aanvallen en de oorlog buiten Oekraïne kan uitbreiden indien door de VS geleverde raketten Russisch grondgebied aanvallen, werd de Oekraïense hoofdstad Kiev zondag voor het eerst in een maand door raketten bestookt.

Een Russische militaire verklaring zei dat het met een volley van vijf raketten een wapendepot had bestookt waar in het buitenland geleverde wapens waren ondergebracht. Op dezelfde dag beloofde president Vladimir Poetin “harder” te zullen toeslaan als Washington langeafstandsraketten overdraagt aan de Oekraïense regering. “We zullen toeslaan op de doelen die we nog niet hebben geraakt”, zei hij in een interview op de staatstelevisie.

De zeldzame aanval op Kiev lijkt een boodschap en een waarschuwing te zijn tegen het leveren van meer, of vooral langere afstandssystemen. Rusland heeft zijn aanvallen op vermeende wapenoverdrachten, onder meer tegen de spoorweginfrastructuur van Oekraïne, de afgelopen weken opgevoerd, meldt Zero Hedge.

Poetin beweerde zondag in een commentaar op de televisiezender Rossiya-1 dat het Westen het conflict wil verlengen door de wapenleveranties op te voeren: “Naar mijn mening heeft al dit gedoe over extra wapenleveranties in het algemeen als enig doel het gewapende conflict zo lang mogelijk te rekken,” zei hij. Hij suggereerde verder dat nieuwe raketsystemen voor Kiev het gevolg zijn van aanzienlijke Oekraïense verliezen.

The Gateway Pundit bericht:

Voor het eerst sinds de Russische inval in Oekraïne doet de Russische leiding veel meer dan een versluierde dreiging met vergelding.

“Een van de naaste bondgenoten van president Poetin heeft gewaarschuwd dat Moskou westerse steden kan aanvallen als Oekraïne raketsystemen gebruikt die door de Verenigde Staten zijn geleverd om aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied,” meldde de UK Times.

Top bondgenoot van Poetin en voormalig president Dmitry Medvedev sprak de onheilspellende waarschuwing uit.

“Als, God verhoede het, deze wapens worden gebruikt tegen Russisch grondgebied, dan zullen onze strijdkrachten geen andere keuze hebben dan de beslissingscentra aan te vallen,” waarschuwde Medvedev.

“Natuurlijk moet men begrijpen dat de uiteindelijke beslissingscentra in dit geval helaas niet op het grondgebied van Kiev liggen,” vervolgde Medvedev.

Zijn verklaring impliceert rechtstreeks dat Westerse hoofdsteden die de geavanceerde wapens leveren, als reactie hierop zouden kunnen worden aangevallen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Russische parlementsleden zeggen op tv: “Vier Sarmat-raketten kunnen heel de VS wegvagen”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
8 maanden geleden

België moet onmiddellijk de EU, de Nato en alle aanverwante organisaties uit het land verbannen, hun gebouwen sluiten, en alle personeel en leden over de grens zetten.

Want deze organisaties gedragen zich zo agressief en oorlogszuchtig, vroeg of laat gaan ze Russische atoombommen op hun kop krijgen.

Ze vragen er gewoon om.

Het is beter dat ze dan gevestigd zijn in Parijs of Londen.