De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa publiceerde op 15 april 2016, meer dan zes jaar geleden, een rapport over de martelingen van Russen uit de Donbass door het Oekraïense leger en de politie. Het rapport documenteert gruwelijke martelingen en het werd gedaan uit rassenhaat jegens Russen, meldt Paul Craig Roberts. U kunt het rapport hier lezen.

De Donbass-regio, die altijd deel heeft uitgemaakt van Rusland, werd door de Sovjetregering om administratieve of andere redenen bij de Oekraïense provincie van de Sovjet-Unie gevoegd, net als de Krim door Chroesjtsjov in de jaren vijftig. Toen de VS de Oekraïense regering omverwierpen en een anti-Russische regering installeerden, splitsten de inwoners van de Krim en de Donbass, die Russen zijn, zich af en stemden met een overweldigende meerderheid voor hereniging met Rusland. Het Kremlin aanvaardde de Krim, maar maakte de strategische blunder de Donbass af te wijzen, wat resulteerde in de extreme moord op en marteling van de Russen van de Donbass gedurende acht jaar, voordat het Kremlin gedwongen werd in te grijpen door de Russische publieke opinie en door het verschijnen van een 150.000 door de Amerikanen getraind Oekraïens leger en nazi-milities aan de grens van de Donbass. Het zijn dit leger en deze nazi-milities die het Russische leger de laatste maanden in Donbass heeft uitgeroeid. De westerse mediaberichten over Oekraïense overwinningen tonen het totale gebrek aan integriteit en respect voor de waarheid dat de westerse journalistiek teistert.

De extreme marteling van de Russische inwoners van Donbass is gesteund door drie Amerikaanse presidenten, alle Europese staten, en de hele hoerige Westerse media, een verzameling verachtelijk uitschot.

In plaats van de waarheid te melden, berichtten de schoremachtige westerse media over nepnieuws van verkrachtingen en plunderingen door Russische soldaten, het meest gedisciplineerde leger ter wereld. De Oekraïeners, of misschien de CIA, zijn betrapt op het filmen van valse gevechtsscènes waarin naar verluidt Russische troepen te zien zijn die uit de strijd wegvluchten. Het filmen is zo slordig dat de instructies van de regisseur voor de geënsceneerde act zijn opgenomen en de filmploeg zelf wordt gefilmd, waaruit blijkt dat het om een filmproductie gaat en dat er geen gevaar in de situatie schuilt.

Hoe afschuwelijk het ook is dat het “vrije Westen” foltering van Russen door Oekraïners onderschrijft en diplomatiek steunt, terwijl de verachtelijke Westerse media dit in de doofpot stoppen, deze afschuw verbleekt bij het buitengewone besluit van de Idioot in het Witte Huis om Oekraïne raketten in handen te geven die doelen op de Krim kunnen raken, de traditionele thuisbasis van Ruslands marinebasis in de Zwarte Zee.

Washington heeft gezegd dat het vertrouwt op de verzekering van Oekraïne dat ze niet zullen worden gebruikt om Russisch grondgebied aan te vallen. Maar Oekraïne beschouwt de Krim niet als Russisch grondgebied. En de “wereldgemeenschap” van Washington ook niet. De wereldgemeenschap erkent niet dat de Krim voor hereniging met Rusland heeft gestemd. Officieel is de Krim voor het Westen een deel van Oekraïne. Dus kan Oekraïne de raketten van Biden gebruiken om de Russische marinebasis op de Krim aan te vallen.

Zoals Eric Zuesse, een ongebruikelijke linkse rakker die over het algemeen de waarheid respecteert voor zover hij die kan zien, iets wat links zelden doet, opmerkt, hebben de Idioot Biden en zijn neoconservatieve controleurs de beslissing of er een Armageddon komt, overgelaten aan Zelensky, een Jood die geallieerd is met Nazi’s.

Hier is Zuesse, die voor zichzelf spreekt:

Oekraïne zegt dat het Amerikaanse wapens kan gebruiken om Rusland aan te vallen

Eric Zuesse

Om deze zaak te begrijpen, moet eerst kort wat fundamentele achtergrondinformatie worden gegeven; en dat is dit (het vervolg van deze paragraaf): De regering van Oekraïne heeft consequent beloofd dat zij de Krim zal heroveren, die in de periode 1783-1954 deel had uitgemaakt van Rusland, toen de Sovjetleider Chroesjtsjov het vervolgens overdroeg aan Oekraïne, en die zich vervolgens in 2014 heeft afgescheiden van Oekraïne om zich weer bij Rusland aan te sluiten. Rusland heeft er zijn soevereiniteit hersteld, nadat uit een referendum van 2014 op de Krim bleek dat meer dan 90% van de kiezers voorstander was van Rusland om dat te doen. Dat is de achtergrond.

Op 1 juni, toen het Witte Huis aankondigde dat het wapens naar Oekraïne zou sturen die gebruikt zouden kunnen worden om Rusland aan te vallen, zei Jonathan Finer, plaatsvervangend adviseur nationale veiligheid van het Witte Huis, dat Washington Oekraïne om garanties had gevraagd dat de raketten niet binnen Rusland zouden inslaan. Op 3 juni wees de Oekraïense regering dat verzoek af.

Op het moment dat Biden die aankondiging deed, op 1 juni, merkte Reuters op: “Biden kondigde het plan aan om Oekraïne precisie HIMARS raketsystemen te geven nadat hij van Kyiv de verzekering had gekregen dat het deze niet zou gebruiken om doelen binnen Russisch grondgebied te raken.”

Of de Amerikaanse regering liegt, of de Oekraïense regering liegt over deze zaak. Als Oekraïne Biden de “verzekering” heeft gegeven dat die wapens niet zullen worden gebruikt om Rusland aan te vallen, dan bewijst de aankondiging van Oekraïne op 3 juni dat Oekraïne loog toen het die “verzekering” gaf.

Als Oekraïne Biden dergelijke “verzekeringen” niet heeft gegeven, dan loog Biden.

Als Oekraïne op 3 juni loog door te zeggen dat het niet zal voldoen aan het verzoek van Biden, dan was dat een leugen van Oekraïne.

Hier is de manier waarop het Russische RT News op 3 juni verslag deed van de afwijzing door Oekraïne van Biden’s verzoek (ervan uitgaande dat Biden inderdaad zo’n verzoek deed; daar loog hij niet over):

“Ukraine dismisses its promise to US”

Kiev kan de Krim aanvallen, zegt een Oekraïense presidentiële adviseur, ondanks de verzekering dat Amerikaanse wapens niet zullen worden gebruikt om Russisch grondgebied te raken.

Oekraïne zal door de VS geleverde raketsystemen gebruiken om op Russisch grondgebied toe te slaan, mocht het dit nodig achten, zei de Oekraïense presidentiële adviseur Alexey Arestovich op donderdag. …

“De Krim is van ons. Het behoort toe aan Oekraïne. En zij [Rusland] weten dat.” …

Arestovich’s opmerking komt ondanks dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken woensdag zei dat Kiev Washington “garanties” heeft gegeven dat het geen Amerikaanse raketten zal gebruiken om doelen in Rusland aan te vallen. …

Arestovich’s verklaring is een echo van de bewering van een andere Oekraïense politicus. Egor Chernev, een Oekraïens parlementslid, zei woensdag dat Russische vliegtuigen en militairen die op Russisch grondgebied zijn gestationeerd “legitieme doelen” zijn.

Als Oekraïne Amerikaanse wapens gebruikt om Rusland aan te vallen, dan zijn de VS volgens het bestaande internationale recht een deelnemer aan die invasie. Rusland zou een goede reden hebben om aan te nemen (gezien de feiten die hier zojuist zijn gedocumenteerd) dat die deelname ofwel opzettelijk, ofwel uit onachtzaamheid zou zijn. Het zou niet onopzettelijk zijn geweest van de kant van Amerika. Rusland zou Amerika dan op zijn minst vragen of die deelname opzettelijk was, of juist nalatig. Als Amerika “nalatig” zegt, dan zou Rusland vragen wat Amerika zal doen om dat recht te zetten. Als Amerika daarentegen “opzettelijk” zegt, dan zal er vanaf dat moment een oorlog tussen Rusland en Amerika uitbreken. De verliezer in een hete oorlog tussen Rusland en Amerika zal het conflict laten escaleren tot een nucleaire oorlog om te voorkomen dat hij door de andere partij wordt veroverd. Dat zou niet alleen WO III zijn, maar een nucleaire WO III, en zou alle bondgenoten van beide partijen vernietigen, en zou zelfs neutrale landen ernstig besmetten, en wereldwijd eindigen in een nucleaire winter, die mogelijk een einde zou maken aan al het leven zoals het op deze planeet heeft bestaan.

Commentaar van Paul Craig Roberts:

Ik heb vanaf het begin gezegd dat het Kremlin reactief is, niet pro-actief, en slechts langzaam reactief. Het gevolg is dat de rode lijnen van het Kremlin niets betekenen voor het Westen. Zelfs onder extreme druk heeft het Kremlin zich slechts een beperkte militaire interventie veroorloofd in Oost-Oekraïne, waar de inwoners etnisch Russisch zijn. Voor de neoconservatieven die de westerse buitenlandse politiek beheersen, komt dit over als besluiteloosheid, dus gaat het Westen door. Rode lijn na rode lijn wordt overschreden, en het Kremlin doet niets. Het heeft ACHT JAAR geduurd voordat het Kremlin reageerde op de slachting onder de Russen in de Donbass, en dat deed het pas nadat het Westen de veiligheidszorgen van het Kremlin had uitgelachen en ze van de hand had gewezen. De manier waarop Rusland zijn buitenlands beleid voert, getuigt van besluiteloosheid, en dat nodigt uit tot meer provocaties. Het Kremlin geeft er blijk van niet in staat te zijn het dilemma te begrijpen dat het voor zichzelf creëert.

Moeten we aannemen dat de jarenlange onderdanigheid van het Kremlin aan het Westen onder Jeltsin en de jarenlange aarzeling van het Kremlin onder Poetin het Westen ervan hebben overtuigd dat Rusland geen kracht heeft en dat Washington kan doorgaan met de Wolfowitz-doctrine van Washington’s hegemonie? Misschien is dit een veilige veronderstelling. Washington heeft tenslotte drie decennia lang getolereerd dat door Washington gefinancierde NGO’s, media en subversieve organisaties in Rusland actief waren en de jeugd en de ontevredenen corrumpeerden. Elementen van dit soort organisaties zijn zelfs aanwezig in de Russische regering.

In het Westen is het Russische leger een lachertje. De media berichten dat de Russische strijdkrachten op het punt staan te worden opgerold door democratische Oekraïners met Amerikaanse wapens. De onwerkelijkheid van deze fantasie betekent dat er meer rode lijnen zullen worden overschreden.

Gaan de Atlanticistische Integrationisten Poetin afzetten? Krijgt Rusland een nieuwe leider die zijn excuses aanbiedt aan Oekraïne en herstelbetalingen doet?

Zo niet, wat gaat er dan gebeuren als die aan Oekraïne geschonken Amerikaanse raketten doelen op de Krim raken?

Poetins menselijkheid, zijn tolerantie tegenover provocaties, zijn terughoudendheid om geweld te gebruiken hebben het Westen aangemoedigd om harder aan te dringen. Vroeg of laat zal er een rode lijn worden overschreden waarvan geen herstel mogelijk is.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


In een verbazingwekkende draai geven Amerikaanse leugenmedia nu toe dat Oekraïne de oorlog aan het verliezen is

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties