De PERFECTE STORM waarmee de mensheid wordt geconfronteerd – de militaire en economische confrontatie van kernmachten, de hyperinflatoire ineenstorting van het op dollars gebaseerde financiële systeem, een aanhoudende pandemie en hongersnood, en een cultureel verval naar een nieuw duister tijdperk.

Dus de aandelenmarkt is de afgelopen dagen enorm gestegen. Dat betekent dat, de hongersnood in de wereld; de wereldcrisis een bonanza is voor Wall Street. De aandelen van de oliemaatschappijen gaan omhoog, de militaire, industriële aandelen. Dit is Amerika’s grote machtsgreep, en het realiseert zich dat het een crisis kan creëren en er van profiteren. Dit is hoe de meeste van de grote eigendomsveroveringen door de geschiedenis heen zijn gedaan, meldt Sam Parker.

Dit wil zeggen tegen de rest van de wereld, weet je, we hebben je helemaal te pakken, maar je hebt geen keus, je geld of je leven. “Als je ons gehoorzaamt, kunnen we je voeden”. We hebben je gevangen. En het Rockefeller-rijk maakt gebruik van alle mogelijke voordelen van deze chaos op de wereldmarkten – niet alleen om enorme winsten te maken op de aandelenmarkten, maar over het hele spectrum van hun verschillende defensie-, voedsel-, energie-, mijnbouw- en energie-industriële bedrijven. Terwijl dit allemaal gaande is, pushen ze constant het spelplan door een digitaal valutasysteem te introduceren.

Rockefeller Foundation voorzitter begint met aftellen tot de hel losbarst

De top van de piramide

BlackRock – een bedrijf binnen de Rockefeller Group wil de oorlog in Oekraïne gebruiken om de digitale valuta in te luiden. De CEO van BlackRock, Larry Fink, denkt dat de oorlog in Oekraïne en de gebeurtenissen eromheen kunnen worden gebruikt om de acceptatie van digitaal geld dat door centrale banken wordt gecontroleerd, te versnellen. Samen met nog twee andere Rockefeller Group-bedrijven – Vanguard en State Street, wordt Blackrock beschouwd als een van de “Big Three” indexfondsbeheerders die het Amerikaanse bedrijfsleven, en uiteindelijk de wereld, domineren.

In november 2020 beheerde de “Big Three” US $ 15 biljoen aan gecombineerd vermogen, wat overeenkomt met meer dan driekwart van de omvang van de Amerikaanse economie, en samen waren ze de grootste eigenaar in 88% van de S&P 500-bedrijven. In januari 2021 had de ‘Grote Drie’ bijna 18 biljoen dollar aan activa onder beheer. Slechts TWEE bedrijven, Vanguard en BlackRock, beheersen de planeet, terwijl de rijkste 1% ter wereld 82% van de rijkdom ter wereld bezit.

Nu schreef Larry Fink in een brief aan aandeelhouders die donderdag 24 maart werd verzonden, dat de invoering van digitaal geld gecontroleerd door centrale banken een van de gevolgen van de oorlog zou kunnen zijn die momenteel grotendeels onder de radar gebeuren. Met het uitbreken van de oorlog hebben de VS en hun bondgenoten de centrale bank van Rusland toegevoegd aan hun lijst van entiteiten die het doelwit zijn van sancties, wat leidde tot een toename van transacties op gecentraliseerde Bitcoin-beurzen in zowel Rusland als Oekraïne, en in beide valuta’s.

Waarom de Nieuwe Wereld Orde programmeerbare valuta wil

Het dreigende dieseltekort

De realiteit is dat het de westerse sancties zijn die verantwoordelijk zijn voor de oorzaak van de aanhoudende wereldwijde inflatiecrisis. Wat velen over het hoofd zien, is het feit dat ze een steeds grotere impact hebben op de economieën van het Westen, met name de EU en de VS. Een nadere beschouwing van de toestand van de wereldwijde voorraad dieselbrandstof is zorgwekkend. Maar westerse sanctieplanners bij het Amerikaanse ministerie van Financiën en de EU weten heel goed wat ze doen. En het belooft weinig goeds voor de wereldeconomie. Hoewel de meesten van ons zelden over dieselbrandstof denken als iets anders dan een vervuilende stof, is het in feite essentieel voor de hele wereldeconomie op een manier waarop weinig energiebronnen zijn. Er is een duidelijk verband tussen diesel en het BBP, omdat bijna alles wat in en uit een fabriek met diesel gaat.”

Bijna op de eerste dag van de Russische troepenacties in Oekraïne stopten twee van ‘s werelds grootste oliemaatschappijen, BP en Shell, beide Brits, de leveringen van dieselbrandstof aan Duitsland uit angst voor leveringstekorten. Rusland leverde vóór de oorlog in Oekraïne zo’n 60 tot 70% van alle diesel in de EU.

In 2020 was Rusland de op één na grootste exporteur van dieselbrandstof ter wereld, na de VS, met meer dan 1 miljoen vaten per dag. Het grootste deel, zo’n 70%, ging naar de EU en Turkije. Frankrijk was de grootste importeur, gevolgd door Duitsland en het VK.

Aan het begin van de Oekraïne-crisis waren de wereldwijde voorraden dieselbrandstof al de laagste sinds 2008 omdat de covid-lockdowns grote schade hadden toegebracht aan de vraag-aanbodsituatie van de olie- en gasproductie. Nu is het toneel klaar voor een ongekende crisis in diesel. De gevolgen zullen voor de wereldeconomie onthutsend zijn.

Vanwege hun grotere efficiëntie en meer kilometers per gallon, wordt bijna alle vrachtwagenmotoren door diesel aangedreven. Het voedt bijna alle landbouwmachines, van tractoren tot oogstmachines. Het wordt veel gebruikt in de EU, bijna 50% voor autobrandstof, omdat het veel zuiniger is dan benzinemotoren. Het wordt gebruikt in bijna alle zware mijnbouwmachines zoals Caterpillar grondverzetmachines. Het wordt gebruikt in bouwmachines. Dieselmotoren hebben stoommachines vervangen op alle niet-geëlektrificeerde spoorwegen in de wereld, vooral goederentreinen. Diesel wordt gebruikt in sommige elektrische energieopwekking en in bijna alle zware militaire voertuigen. Een wereldwijd tekort aan dieselbrandstof, tijdelijk of voor langere tijd, is daarom een ​​catastrofale gebeurtenis. Er kunnen geen goederen worden vervoerd van containerhavens naar bestemmingen in het binnenland. Zonder diesel kunnen vrachtwagens geen voedsel naar de supermarkt brengen, of iets anders wat dat betreft. De hele supply chain is bevroren. En er is geen mogelijkheid om benzine in een dieselmotor te vervangen zonder de motor te verpesten. Tussen januari 2021 en januari 2022 waren de dieselbrandstofprijzen in de EU bijna verdubbeld, en dat vóór de sancties nav. Oekraïne. Er waren verschillende redenen, maar de belangrijkste waren de stijgende prijs van ruwe olie en verstoringen van de bevoorrading als gevolg van wereldwijde covid-lockdowns en de daaropvolgende hervatting van de wereldhandelsstromen. Om het probleem nog groter te maken, legde de Chinese centrale regering begin maart een verbod op de export van dieselbrandstof op, om “energiezekerheid te waarborgen” te midden van westerse sancties tegen Rusland. De situatie in de VS is niet beter. Wat de zich ontvouwende wereldwijde dieselbrandstofcrisis zal betekenen, behoudens een grote ommekeer, is een dramatische impact op alle vormen van vrachtwagen- en autotransport, landbouw, mijnbouw en dergelijke. Het zal een ramp betekenen voor een toch al falende wereldeconomie. De echte industriële, onderling verbonden wereldeconomie is niet zoals een spelletje legospeelgoed. Het is zeer complex en nauwkeurig afgesteld. Die fijnafstemming wordt systematisch vernietigd, en alle bewijzen zijn dat het opzettelijk is. Welkom bij de Rockefeller Great Reset eugenetica-agenda.

De Wereldwijde Genoom Bank: Totale DNA controle van de wereldbevolking - Een initiatief van de Rockefeller Foundation

Staat het wereldwijde voedselsysteem op instorten?

Het centrale doel van de Wereldbank (een Rockefeller-entiteit) is te voorkomen dat andere landen hun eigen voedsel verbouwen. Dat is de belangrijkste richtlijn en dat is een deel van de hoek waar ze ze in hebben geschilderd en die deze zomer zo’n wereldhonger zal veroorzaken.

Zoals president Poetin en Lavrov hebben gezegd, gaan de gevechten in Oekraïne eigenlijk helemaal niet over Oekraïne. Het is een gevecht over welke vorm de wereld zal aannemen en of de wereld unipolair zal zijn of, zoals het nu lijkt, multipolair. De Amerikaanse oorlog in Oekraïne is dus echt een oorlog tegen Duitsland. Rusland is niet de vijand. Duitsland en Europa zijn de vijand en de Verenigde Staten hebben dat heel duidelijk gemaakt. Dit is een oorlog om onze bondgenoten op te sluiten, zodat ze geen handel met Rusland kunnen voeren. Ze kunnen geen Russische olie kopen. Ze moeten afhankelijk zijn van Amerikaanse olie waarvoor ze drie of vier keer zoveel zullen moeten betalen. Zij zullen voor kunstmest afhankelijk moeten zijn van Amerikaans vloeibaar aardgas. Als ze geen Amerikaans gas voor kunstmest kopen, en we laten ze niet kopen uit Rusland,

En dus is het effect van deze oorlog geweest dat de NAVO-landen afhankelijk zijn geworden van de Verenigde Staten, omdat de Verenigde Staten de afgelopen jaren grote angst hebben gehad dat, terwijl Amerika aan het de-industrialiseren is, deze landen op zoek zijn naar de rol van van de wereld die groeit, China, Centraal-Azië, Rusland, Zuid-Azië. En de Verenigde Staten waren bang de controle over hun satellieten te verliezen, voornamelijk in de NAVO, maar ook in Zuid-Amerika. Dus het bekrachtigde en blokkeerde hun vermogen om niet-Amerikaanse energie te kopen. Ze blokkeren hun vermogen om niet-Amerikaans voedsel te kopen, blokkeren hun vermogen om te investeren in of hun overschot te gebruiken om welvarend te worden door te investeren in China, Rusland of Eurazië. Dit is dus eigenlijk een oorlog van Amerika om zijn bondgenoten in te sluiten. De kunstmestbedrijven in Duitsland zijn al gesloten omdat ze zeggen, zonder Russisch gas, we maken onze mest van gas, en als we geen Russisch gas kunnen krijgen, kunnen we die mest niet produceren. De prijzen van kunstmest op de wereld gaan dus flink omhoog.

Rusland is de grootste graanexporteur. En nu de graanexport wordt geblokkeerd door de sancties, is de vraag: wat gaan Noord-Afrika en het Nabije Oosten doen dat grotendeels afhankelijk was van de Russische graanexport? Hun voedselprijzen gaan omhoog. Aangezien de tegensancties van Rusland een groot deel van de wereld hebben afgesneden van kunstmest, zal er waarschijnlijk overal een voedselcrisis zijn, het is belangrijk op te merken.

Erger nog, er is aardgas nodig in het productieproces voor de meeste stikstof-/mestproducten … dus de recente stijging van de Europese NatGas-prijzen tot recordhoogten zal de kosten van kunstmest alleen maar verergeren door een stop vanuit Rusland “En met tarweprijzen al helemaal- Als de tijd daar is, staat de hel op het punt los te breken, niet alleen onder voedselproducenten, maar spoedig in uw plaatselijke supermarkt zodra consumenten beseffen dat de voedselprijzen op het punt staan ​​te verdubbelen, verdrievoudigen en meer.

Dit is op zijn zachtst gezegd een ernstige situatie. Veel mensen, zo niet de meesten, erkennen niet hoe de globalisering van alles een onderlinge afhankelijkheid heeft gecreëerd waarbij als een onderdeel niet op zijn plaats valt, het hele ding instort.

Een handvol Oost-Europese landen levert, samen met Rusland, een groot deel van het graan, de energie en de kunstmest die de rest van de wereld nodig heeft om te overleven. En deze laatste “dans” in Oekraïne trekt in wezen de stekker uit de toeleveringsketen van al die dingen.

Twee jaar plandemie, dan oorlog, met hongersnood om de hoek, de plandemie wordt naadloos gevolgd door de oorlog en hongersnood waar we nu mee te maken hebben met het Rusland-Oekraïne debacle- – – Het is alsof ze een soort script volgen. Zulke buitengewone bewegingen van het Rockefeller-rijk tonen de wanhoop van David Jr en zijn bondgenoten. Hun wanhoop is ontstaan ​​vanwege het feit dat Amerika in terminale neergang verkeert. Om de wereldmacht te behouden, zullen deze machtsgekke heersers alles doen. In hun gedachten is dit de gedachte die hen elke nacht en ochtend overvalt: “Ik zal liever de wereld vernietigen, dan mijn rijk verliezen”. En dit denken van David Jr en de Rothschilds is waar we wereldwijd getuige van zijn op het gebied van voedsel en energie – waar de familie zich de afgelopen eeuw op heeft gefocust.

Sinistere Rockefeller voedselsysteem agenda - Zij creëerden het, en willen het nu vernietigen

Directe sabotage

Het begint erop te lijken dat de twee families bewust stappen ondernemen om een ​​komende wereldwijde voedselcrisis te garanderen. Elke maatregel die de strategen van de Biden-regering hebben genomen om “de energie-inflatie onder controle te houden” beschadigt het aanbod of verhoogt de prijs van aardgas, olie en steenkool voor de wereldeconomie. Dit heeft een enorme impact op de kunstmestprijzen en de voedselproductie. Dat begon ruim voor Oekraïne. Nu circuleren er berichten dat de mensen van Biden hebben ingegrepen om de vrachtvervoer per spoor van kunstmest te blokkeren op het meest kritieke moment voor het planten in de lente. Tegen dit najaar zullen de effecten explosief zijn. Nu de cruciale tijd voor het planten in de VS in de kritieke fase is, heeft CF Industries uit Deerfield, Illinois, de grootste Amerikaanse leverancier van stikstofmeststoffen en een essentieel additief voor dieselmotoren, een persbericht uitgegeven waarin staat: “Op vrijdag 8 april 2022 heeft Union Pacific CF Industries zonder voorafgaande kennisgeving geïnformeerd dat het bepaalde verladers opdroeg het aantal transporten op zijn spoorweg met onmiddellijke ingang te verminderen.”

Na annulering van graanvervoer door spoorwegvervoerders waarschuwt CF Industries dat het vervoer van meststoffen per spoor nu wordt stopgezet tijdens de voorjaarsaanplant

Union Pacific is een van de slechts vier grote spoorwegmaatschappijen die samen zo’n 80% van al het Amerikaanse landbouwgoederenvervoer per spoor vervoeren. De CEO van het CF-bedrijf, Tony Will, verklaarde: “De timing van deze actie door Union Pacific kon niet op een slechter moment komen voor boeren. Niet alleen zal kunstmest worden vertraagd door deze transportbeperkingen, maar extra kunstmest die nodig is om voorjaarstoepassingen te voltooien, kan de boeren mogelijk helemaal niet bereiken. Door deze willekeurige beperking op te leggen aan slechts een handvol verladers, brengt Union Pacific de oogst van boeren in gevaar en verhoogt het de voedselkosten voor de consument. CF Industries merkte op dat ze een van de slechts dertig bedrijven waren die onderworpen waren aan de strenge maatregel, die van onbepaalde duur is. Ze verzenden via Union Pacific-spoorlijnen naar belangrijke landbouwstaten, waaronder Iowa, Illinois, Kansas, Nebraska, Texas en Californië. Het verbod heeft gevolgen voor stikstofmeststoffen zoals ureum en ureumammoniumnitraat (UAN), evenals voor dieseluitlaatvloeistof DEF (in Europa AdBlue genoemd). DEF is een emissiebeheersingsproduct dat tegenwoordig vereist is voor dieselvrachtwagens. Zonder dat kunnen de motoren niet draaien. Het is gemaakt van ureum. CF Industries is de grootste producent van ureum, UAN en DEF in Noord-Amerika en het Donaldsonville Complex is de grootste afzonderlijke productiefaciliteit voor de producten in Noord-Amerika.

5 tekenen dat ze een voedselcrisis aan het creëren zijn

Alleen de torenhoge prijzen voor voedsel, energie en andere grondstoffen zijn niet het gevolg van Russische acties, maar van de beslissingen van Washington Green Energy om olie en gas geleidelijk af te bouwen. De inflatie van de energieprijzen staat de komende maanden ook op het punt veel hoger te worden als gevolg van economische sancties van de VS en de EU op de export van Russische olie en waarschijnlijk gas. Het centrale punt is echter dat elke hectare Amerikaanse landbouwgrond die bestemd is voor het verbouwen van maïs voor biobrandstoffen, voedselproductie uit de voedselketen verwijdert om het als brandstof te verbranden. Sinds de goedkeuring van de Amerikaanse Renewable Fuel Standards Act uit 2007, die jaarlijks stijgende doelstellingen oplegt voor de productie van maïs voor mengsels van ethanolbrandstof, hebben biobrandstoffen een groot deel van het totale maïsareaal veroverd, meer dan 40% in 2015. Die verschuiving, verplicht gesteld door de wet, het verbranden van maïs als brandstof had een grote prijsinflatie voor voedsel veroorzaakt lang voordat de covid-inflatiecrisis begon. De VS is verreweg de grootste maïsproducent en -exporteur ter wereld. Om nu een aanzienlijke verhoging van maïs-ethanol voor brandstof op te leggen in een tijd van astronomische kunstmestprijzen, en de verzending van kunstmest per spoor wordt geblokkeerd door orders van het Witte Huis, zal de maïsprijzen de hoogte in jagen. Washington weet dit heel goed. Het is opzettelijk.

Vogelgriep: Weer een valse pandemie...deze keer voor kippen

Wereldwijd wordt de situatie dramatisch verergerd door de eis van de USDA aan kippenboeren om miljoenen kippen te doden, naar verluidt vanwege tekenen van vogelgriepinfectie. Het H5N1-vogelgriep-“virus” werd in 2015 als een complete hoax aan het licht gebracht. De tests die door de inspecteurs van de Amerikaanse regering worden gebruikt om de vogelgriep vast te stellen, zijn nu dezelfde onbetrouwbare PCR-tests die worden gebruikt voor COVID bij mensen. Daarom is de test waardeloos. Alleen al in de VS zijn ten minste 23 miljoen kippen en kalkoenen geruimd, en nog eens tientallen miljoenen over de hele wereld.

Het resultaat zijn scherpe prijsstijgingen van eieren met zo’n 300% sinds november en een ernstig verlies van eiwitbronnen voor kippen voor Amerikaanse consumenten in een tijd waarin de totale inflatie van de kosten van levensonderhoud op 40 jarig hoogtepunt is. Om de zaken nog erger te maken, verklaren Californië en Oregon opnieuw de waternoodtoestand tijdens een meerjarige droogte en verminderen ze het irrigatiewater sterk voor boeren in Californië, die het grootste deel van de Amerikaanse verse groenten en fruit produceren. Die droogte heeft zich sindsdien verspreid over het grootste deel van de landbouwgrond ten westen van de rivier de Mississippi, wat een groot deel van de Amerikaanse landbouwgrond betekent. De voedselzekerheid in de VS wordt als nooit tevoren bedreigd en Washington doet er alles aan om de impact voor zijn burgers te verergeren.

EU plant hongersnood - Verbiedt de invoer van kunstmest

Wereldwijde ramp

Deze opzettelijke acties door Washington vinden plaats op een moment dat een wereldwijde reeks voedselrampen de slechtste voedselvoorzieningssituatie in decennia creëert, misschien sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Rusland is de grootste graanexporteur. En nu de graanexport wordt geblokkeerd door de sancties, is de vraag: wat gaan Noord-Afrika en het Nabije Oosten doen dat grotendeels afhankelijk was van de Russische graanexport? Hun voedselprijzen gaan omhoog. In de EU, die sterk afhankelijk is van Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne voor graan, meststoffen en energie, maken sancties de door covid veroorzaakte voedseltekorten dramatisch erger. De EU gebruikt haar dwaze Groene Agenda als excuus om de Italiaanse regering te verbieden de EU-regels te negeren die staatssteun aan boeren beperken. In Duitsland heeft de nieuwe minister van Landbouw van de Groene Partij, Cem Özdemir, die de traditionele landbouw, zogenaamd vanwege de uitstoot van broeikasgassen, wil uitfaseren, boeren die meer voedsel willen verbouwen een koude reactie gegeven. De EU wordt geconfronteerd met veel van dezelfde rampzalige bedreigingen voor de voedselzekerheid als de VS door de suïcidale sancties. De kunstmestbedrijven in Duitsland zijn al gesloten omdat ze zeggen dat ze zonder Russisch gas geen kunstmest kunnen produceren. De prijzen van kunstmest op de wereld gaan dus flink omhoog.

David M. Beasley, uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN, verklaarde onlangs over de mondiale voedselvooruitzichten: “Er is sinds de Tweede Wereldoorlog zelfs geen precedent dat in de buurt komt.”

Het was met name het ministerie van Financiën van Biden dat een lijst opstelde van de meest uitgebreide economische sancties tegen Rusland en Wit-Rusland, waarbij een conforme EU onder druk werd gezet om plichtsgetrouw de sancties na te volgen waarvan de impact op de wereldwijde graan- en kunstmest en de energievoorziening en -prijzen volkomen voorspelbaar was. Het was in feite een sanctie voor de VS en de wereldeconomie.

Dit zijn slechts de laatste voorbeelden van opzettelijke sabotage door de Amerikaanse regering van de voedselketen als onderdeel van de Bidens Groene Agenda, van Davos WEF, Bill Gates en de Rockefeller Foundation, als onderdeel van hun dystopische Great Reset eugenetica-agenda. Traditionele landbouw moet worden vervangen door een synthetisch, in een laboratorium gekweekt dieet van nepvlees en eiwitten van sprinkhanen en wormen, wereldwijd, allemaal voor de vermeende glorie van het beheersen van het wereldwijde klimaat. Dit is echt te gek.

Hunger Games - Grote voedselverwerkings- en distributiefabrieken zijn onlangs geëxplodeerd of afgebrand

Zeer grote voedselverwerkings- en distributiefabrieken zijn onlangs geëxplodeerd of afgebrand

Omdat voedsel onzeker blijft dankzij de Amerikaanse sancties en de decimering van de economie door de overheid in de afgelopen twee jaar, is er nog een andere factor die bijdraagt ​​aan het probleem. Sinds het begin van het jaar zijn er verschillende zeer grote voedselverwerkingsfaciliteiten geweest die in de VS zijn geëxplodeerd of tot de grond toe afgebrand

Deze maand ging een groente- en notenverwerkingsfaciliteit in Darfur, Oregon om onbekende redenen in vlammen op. De onafhankelijke distributeur van natuurlijke, biologische en niet-GGO-voedingsmiddelen die ongeveer 150 mensen in dienst hebben, tot de grond afbranden.

Een week voor die brand in Oregon heeft een enorme brand een vleesverwerkingsfabriek in Conway, New Hampshire, verwoest. Na 16 uur branden hebben meerdere brandweermannen uiteindelijk het vuur bij East Conway Beef and Pork geblust, maar de faciliteit is volledig verwoest.

Diezelfde week, in Salinas, Californië, leidde een enorme brand in de Taylor Farms Processing Facility tot de evacuatie van bewoners, aangezien deze meer dan 17 uur brandde. Taylor Farms is een groot landbouwbedrijf dat veel van de saladepakketten die in supermarkten te zien zijn, verwerkt en levert. De oorzaak van deze brand wordt momenteel onderzocht.

Feit is dat sinds vorig jaar meer dan een dozijn van deze branden en explosies hebben plaatsgevonden in voedselverwerkings- en distributiecentra. De belangrijkste oorzaak van deze branden is echter brandstichting. Bovendien komen branden in voedselverwerkingsinstallaties niet zo vaak voor. Beweren dat al deze incidenten met elkaar te maken hebben, zou pure speculatie zijn. Maar gezien de huidige situatie in de toeleveringsketen en dreigende voedseltekorten, is het idee alleen al dat kritieke infrastructuur om welke reden dan ook afbrandt, op zijn zachtst gezegd verontrustend.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Europese voedselvoorraden naar verwachting binnenkort uitgeput

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
8 maanden geleden

Toch jammer dat de auteur veel zaken lijkt te vergeten.
Hier in de VS is er nog heel veel geld in zilveren en zelfs gouden munten bij particulieren in bezit. Tot in de jaren 60 of zo werden ze nog geslagen voor dagelijks gebruik. Er worden er nog steeds geslagen, maar niemand gebruikt ze nu om te betalen. Een zilveren dollar is 1 dollar waard als je ermee betaalt, maar er zit voor iets van 28 dollar aan zilver in (ligt uiteraard aan de zilverprijs, ik heb de mijne regelmatig gekocht terwijl zilver ruwweg 15 dollar per ounce was, nu staat het op ruwweg 28 dollar per ounce).
Die zijn dus verzamelobjecten, maar voornamelijk de mint versies.
Maar de meeste oude munten zijn uiteraard gebruikt. En in het bezit van mensen als ik die ze kopen voor het zilver. Vooral de zilveren dubbeltjes en kwartjes zijn populair omdat ze makkelijk in grote aantallen te krijgen zijn. Die munten kunnen altijd worden gebruikt door mensen die geen digitale munt wensen.

En hier zijn heel veel mensen met meer ruimte dan in Nederland. En ik zie steeds meer mensen die een eigen groentetuin hebben en/of kippen en/of geiten houden want heel veel mensen zien de voedselprijzen stijgen en het aanbod minder worden en die branden zijn ook niet onopgemerkt gebleven.

De grote steden, die voornamelijk links zijn, zijn uiteraard in voor een probleem, maar het achterland is een ander verhaal. Veel meer zelfvoorzienend, en over het algemeen ook flink bewapend.

pipo
pipo
8 maanden geleden

de meststoffen die dit jaar gebruikt worden geven pas volgend jaar hun werking , vanwaar komt nu het voedsel probleem, zeker niet door de mestofprijzen