Het sterftecijfer als gevolg van alle oorzaken stijgt – precies op schema, ruim drie maanden na de mRNA-boosterinjecties – en vooral bij ouderen, de groep die het meest is gevaccineerd. Het wordt moeilijk om dit als toeval te zien, schrijft Alex Berenson.

Slechts enkele maanden na een enorme en onverklaarbare stijging van het aantal sterfgevallen in de herfst van 2021, zien veel West-Europese landen een nieuwe piek.

De stijging omvat enkele Covid-doden, maar blijft daar niet toe beperkt. In verschillende landen ligt het sterftecijfer nu meer dan 15% boven het normale niveau, een uiterst ongebruikelijke gebeurtenis – vooral omdat demografen verwachtten dat het sterftecijfer zou dalen naarmate Covid afnam.

De piek van afgelopen herfst kwam een paar maanden na bijna-universele Covid-vaccinaties. De stijging van dit voorjaar komt na derde vaccinaties die in Europa veel vaker werden toegediend dan in de Verenigde Staten.

Opmerkelijk is dat, terwijl de stijging van afgelopen najaar volwassenen van alle leeftijden betrof, deze stijging zich vooral voordoet bij ouderen, die het middelpunt van de boostercampagne vormden.

De overmatige sterfte doet zich voor in landen die momenteel grote golven van Covid hebben, zoals Portugal, en in landen die dat niet hebben, zoals Engeland.

Engeland en Wales hebben 45.950 sterfgevallen gehad in de laatste vier weken (tot 20 mei), vergeleken met het vijfjarig gemiddelde van 39.716, volgens het Britse Office of National Statistics. Dat zijn meer dan 6.000 extra sterfgevallen, een stijging van 16 procent. (bron)

Groot-Brittannië, – dat zijn burgers vroegtijdig en agressief vaccineerde met zowel de mRNA- als de DNA/AAV Covid-prikken, kende ook een enorme toename van het aantal sterfgevallen tijdens de late zomer en herfst van 2021. Het aantal sterfgevallen was begin 2022 eigenlijk weer normaal, ondanks een grote Covid-golf in heel Groot-Brittannië. Nu is de Covid-golf afgenomen, maar het sterftecijfer door alle oorzaken stijgt.

Portugal meldde vorige maand 10.315 sterfgevallen, het hoogste totaal voor mei in 40 jaar en 16,3 procent boven het vijfjarig gemiddelde.

Bron

Een deel van de Portugese toename is het gevolg van een grote recente piek in Covid-sterfgevallen; Portugal ziet nu het equivalent van ongeveer 1.200 Covid-sterfgevallen per dag in de Verenigde Staten. Maar zelfs als deze buiten beschouwing worden gelaten, zijn de sterfgevallen in Portugal hoger dan normaal.

In Nederland lag het aantal sterfgevallen door alle oorzaken in april ook ongeveer 15 procent boven normaal. In dit geval is de piek echter niet gerelateerd aan Covid – in Nederland stierven in april gemiddeld slechts een handvol mensen per dag aan Covid.

De Nederlanders splitsen het aantal sterfgevallen uit naar verpleeghuis- en niet-verpleeghuisbewoners – en uit hun cijfers blijkt dat het aantal sterfgevallen onder verpleeghuisbewoners in april ongeveer 25 procent boven normaal lag, een enorme stijging.

Ondertussen lag het sterftecijfer in Spanje in mei 12% boven normaal – na drie maanden van relatieve normaliteit. In Duitsland, het grootste land van Europa, lag het sterftecijfer in april en mei 7 procent boven normaal.

Gedetailleerde gegevens over de doodsoorzaken zijn nog niet beschikbaar, dus het is nog niet duidelijk wat precies de oorzaak is van deze stijgingen. Het in verband brengen van individuele sterfgevallen met mRNA-prikken die maanden eerder zijn toegediend, zou uiterst gecompliceerd zijn, zelfs als de gezondheidsautoriteiten en artsen daartoe geneigd zouden zijn – en dat zijn ze niet.

Maar in medische termen zijn deze landen nu “uitgedaagd”, “gediskwalificeerd” en “opnieuw uitgedaagd” met deze mRNA-vaccins. Ze zijn begonnen, gestopt en opnieuw begonnen met het gebruik ervan. En het algemene patroon van de overmatige sterfte in het afgelopen jaar kon niet duidelijker zijn – massale Covid-vaccinatiecampagnes beginnen, en maanden later volgt de sterfte door alle oorzaken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Begrafenisondernemer: Geen opvallende oversterfte – tot de Covid-vaccinatie kwam

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
6 maanden geleden

Nog niet zolang geleden was de mainstreammedia laaiend enthousiast over Portugal, vooral omdat daar zo’n beetje iedereen gevaccineerd zou zijn en corona tot 0 gereduceerd zou zijn als gevolg van de vaccinaties.
Conclusie: de vaccinaties werken niet en de mainstreammedia houdt nu stijf z’n waffel dicht over Portugal en vooral het verschijnsel van enorme coronagolven na vaccinatie in de sterk gevaccineerde landen.
Mainstreammedia begint zichzelf aardig ongeloofwaardig te maken.

Diaan
Diaan
6 maanden geleden

Mainstream media begint zich wat mij betreft niet ongeloofwaardig te maken, dat zijn ze al. Een hele poos.

Wanneer beginnen Soros, Biden, Fauci, schouten, Schwab etc etc eens om te vallen? Behoren tot de genoemde leeftijdscategorie die nu met bosjes schijnen te vallen.