India koopt goedkope gesanctioneerde Russische olie op, raffineert het en verkoopt het vervolgens met enorme winsten aan de VS en de EU, volgens een bericht in de Wall Street Journal.

De VS heeft India met tegenzin toestemming gegeven om Russische olie te kopen, omdat India heeft gedreigd hun alliantie met Amerika te laten vallen en een bondgenootschap met China aan te gaan als de VS het waagt hen een sanctie op te leggen.

Terwijl Amerikanen en Europeanen gedwongen worden om recordprijzen voor gas te betalen als “de kosten van het opkomen voor vrijheid”, koopt de vrije natie India olie van Rusland voor maar liefst 35 dollar per vat en verkoopt het aan ons terug in een hilarisch arbitrageschema, meldt IL.

Van WSJ, “Russian Oil Producers Stay One Step Ahead of Sanctions”:

Europa heeft zojuist zijn strengste sancties tegen Russische ruwe olie afgekondigd, maar verladers en raffinaderijen brengen de olie op de markt door de herkomst ervan te verdoezelen. Een aantal brandstoffen die vermoedelijk gedeeltelijk van Russische ruwe olie zijn gemaakt, is vorige maand in New York en New Jersey aan land gekomen.

De ladingen werden door het Suezkanaal en over de Atlantische Oceaan aangevoerd vanuit Indiase raffinaderijen, die grote kopers van Russische olie zijn geweest, zo blijkt uit scheepvaartgegevens, gegevens van Refinitiv en analyses van de in Helsinki gevestigde denktank Centre for Research on Energy and Clean Air.

India’s invoer is omhooggeschoten naar 800.000 vaten per dag sinds de oorlog begon, vergeleken met 30.000 vaten per dag daarvoor, volgens grondstoffen-markt data bedrijf Kpler.

Een raffinaderij die eigendom is van de Indiase energiereus Reliance Industries Ltd. kocht in mei zeven keer meer Russische ruwe olie dan voor de oorlog, goed voor een vijfde van de totale inname, volgens Kpler.

Reliance charterde een olietanker voor het vervoer van een lading alkylaat, een bestanddeel van benzine, die op 21 april vertrok uit de nabijgelegen haven van Sikka zonder geplande bestemming. Drie dagen later werden de gegevens van de tanker bijgewerkt met een Amerikaanse haven en werd de lading op 22 mei in New York gelost.

“Wat er waarschijnlijk is gebeurd, is dat Reliance een afgeprijsde lading Russische ruwe olie heeft overgenomen, deze heeft geraffineerd en vervolgens het product op de kortetermijnmarkt heeft verkocht, waar het een Amerikaanse koper heeft gevonden”, aldus Lauri Myllyvirta, hoofdanalist bij het Centre for Research on Energy and Clean Air.

Reliance heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. De gezamenlijke financieel directeur, Srikanth Venkatachari, zei in een briefing op 6 mei dat het bedrijf de grondstofkosten heeft geminimaliseerd door “arbitragevaten” aan te kopen.

De Indiase export van geraffineerde olieproducten, gestimuleerd door goedkope Russische leveranties, is sterk gegroeid sinds het begin van de oorlog. De dagelijkse zendingen naar Europa zijn met een derde gestegen en naar de VS met 43% op kwartaalbasis.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Russische olie-export naar India stijgt maal 25 dankzij Westerse sancties

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
6 maanden geleden

VS en EU verdienen niet beter. Als je je laat regeren door globalistisch tuig zonder weerstand (en dmv fraude) verdien je het afgeslacht te worden op alle fronten.

Peter
Peter
6 maanden geleden

Heerlijk, laat dat linkse crapuul maar betalen voor hun stemkeuze, als je bio en klimaat zo nodig wilt veranderen moet je op de blaren zitten ,hopelijk gaan ze begrijpen dat figuren als Frans Timmermans alleen maar dikker worden net als hun bankrekening .