Noorwegen verplicht supermarkten en een betalingsdienstaanbieder om alle kaartbetalingen aan het bureau voor de statistiek door te geven. Dus de staat zal snel weten wat zijn burgers eten voor de lunch. Want dat is precies wat het wil weten.

Noorwegen verandert snel in een digitale bewakingsstaat en een totale controlemaatschappij. Nu wil de staat weten wat mensen eten en welk voedsel ze kopen, meldt TKP.

Noorwegen heeft honger, honger naar gegevens

De Zweedse journalist Peter Imanuelsen bericht over een nieuwe maatregel van de Scandinavische staat. Noorwegen is geen EU-land, ter herinnering. Het “Centraal Staatsbureau voor de Statistiek” (SSB) eist nu bijvoorbeeld dat de voedselaankopen van de burgers worden geregistreerd. Daartoe moeten alle betalingen die met een geldautomaat of een kredietkaart worden verricht, worden gevolgd en geregistreerd.

De SSB heeft reeds na de Tweede Wereldoorlog een rol gespeeld bij de registratie van de bevolking en het opzetten van een “volksregister”. Het register gaf elke persoon een “geboortenummer”, d.w.z. een ID. Voorloper van de “digitale identiteit” dus.

Inmiddels, schrijft Imanuelsen, “weet de SSB waar mensen wonen en hoeveel inkomen ze hebben, maar nu willen ze ook alles bijhouden wat je in de supermarkt koopt. Ze willen elk voedsel weten dat je koopt.” Wat klinkt als een slechte grap wordt werkelijkheid: Noorwegen wil weten wat je voor lunch had.

Noorwegen heeft alle grote kruideniersketens reeds verplicht betalingsgegevens uit te wisselen. De grootste aanbieder van transactiediensten in Noorwegen, “Nets”, is ook verplicht gedetailleerde informatie over alle transacties te verstrekken. 80 procent van de kruideniers in Noorwegen gebruiken “Nets”.

Dankzij de koppeling tussen het betalingsverkeer met de betaalkaart en de kassabonnen van de kruidenierswinkel kan SSB [het bureau voor overheidsstatistieken] de betalingstransacties en de kassabonnen van meer dan 70% van de dagelijkse aankopen in de kruidenierswinkel met elkaar in verband brengen“, aldus het overheidsbureau in een verklaring op zijn website.

Imanuelsen is zeer gealarmeerd: “Stel je voor! Noorwegen zal betaalkaartgegevens koppelen aan kassabonnen van kruidenierswinkels om precies te weten te komen welk soort voedsel mensen kopen en wie het koopt. Met andere woorden: Noorwegen zal precies bijhouden wat voor voedsel burgers kopen. We hebben het hier over een nieuw niveau van staatscontrole.”

“Wat we nu zien is heel beangstigend. De staat probeert totale controle over het leven van mensen te krijgen en regelt elk klein detail van hun leven.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Voorzitter Alibaba schept op over de ontwikkeling van een “individuele koolstofvoetafdruk tracker” om bij te houden wat je koopt, wat je eet, en waar/hoe je reist

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vilseledd
Vilseledd
8 maanden geleden

Een statistisch bureau heeft niets aan persoonlijke gegevens; ze zijn alleen geïnteresseerd in totalen en gedifferentieerde aantallen.

dirk
dirk
8 maanden geleden

Pay cash!