“Als Amerika besluit om wapens die doelen in Rusland kunnen bereiken over te dragen aan Oekraïne, zal het land gedwongen worden om toe te slaan om de levering te voorkomen.”

“Elke overdracht van wapens aan Kiev verhoogt het risico van een directe botsing tussen de Russische Federatie en de Verenigde Staten”, benadrukte Ryabkov, aldus ASB Military News op Telegram.

De diplomaat reageerde op het nieuws dat de VS heeft besloten HIMARS meervoudige raketwerpers aan Oekraïne te leveren. Washington heeft erop aangedrongen dat het wapensysteem de Oekraïense strijdkrachten niet in staat zal stellen Rusland aan te vallen en stelt dat het een scenario voorkomt waarin Moskou de VS als een partij in het conflict zou beschouwen.

“We leveren geen wapens waarmee de Oekraïners Rusland van binnenuit kunnen aanvallen, en president Joe Biden is daar heel duidelijk over geweest,” zei de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de VN Linda Thomas-Greenfield over de leveringen. “We gaan geen partij worden in de oorlog.”

Ryabkov was het niet eens met de redenering en zei dat de VS het conflict gevaarlijker maakt, meldt RT.

“Elke wapenlevering, die doorgaat en escaleert, verhoogt het risico op een dergelijke ontwikkeling,” vertelde Ryabkov aan journalisten, verwijzend naar de mogelijkheid van een directe confrontatie tussen Rusland en de VS.

De diplomaat voegde eraan toe dat de VS jarenlang niets heeft gedaan om een escalatie van de spanningen met Rusland over Oekraïne te voorkomen. Hij wees er op dat zij de laatste wanhopige pogingen van Moskou om te onderhandelen over een juridisch bindende overeenkomst die de Russische bezorgdheid over de uitbreiding van de NAVO in Europa zou hebben weggenomen, verijdeld. Na het uitbreken van de vijandelijkheden in februari werden “de overblijfselen van een gezonde houding tegenover de situatie verbrijzeld”, zei hij.

Washington “handhaaft zijn koers van wat wij vele malen hebben gekarakteriseerd als een voornemen om oorlog te voeren tot de laatste Oekraïner, hetgeen het doel weerspiegelt om – zoals zij zelf zeggen – Rusland een strategische nederlaag toe te brengen. Dit is ongekend. Dit is gevaarlijk,” zei Ryabkov.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


VS leveren lange-afstandsraketsystemen aan Oekraïne, teken van “onaanvaardbare escalatie”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a. scargo
17 dagen geleden

De Russische Federatie kan ook de havens uitschakelen waar de goederen binnen komen, als de goederen met schepen komen. Anders worden het vliegvelden of bases. Onderzeeboten kunnen ook ingezet worden.