Imran Khan op de rug gezien bij een van de vele massale protesten sinds de staatsgreep

De Pakistaanse premier Imran Khan werd omvergeworpen in een door de VS gesteunde staatsgreep die tot doel had zijn onafhankelijk buitenlands beleid – zoals zijn een nauwe alliantie met China, verbeterde betrekkingen met Rusland en Iran terug te draaien.

Pakistan heeft het IMF om een financiële injectie gevraagd om een dreigende ineenstorting te voorkomen. In tegenstelling tot veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen, kan een ineenstorting van Pakistan wereldwijde gevolgen hebben, meldt Great Game India.

Pakistan, een nucleaire staat met ten minste 165 kernkoppen, variërend van korte tot middellange afstand, staat volgens Miftah Ismail, de minister van Financiën van het land, op de rand van een economische catastrofe.

Pakistan heeft verzocht om verlichting van de internationale schuldverplichtingen en een reddingsakkoord met het IMF, met een officieel inflatiecijfer van meer dan 13,37 procent (tweemaal de officiële CPI om een realistischer beeld van de echte prijsinflatie te krijgen), het op één na snelst stijgende cijfer in Azië.

De eerste onderhandelingen met het IMF voor een driejarig pact begonnen in 2019, maar Pakistan beweert dat de deal, die oorspronkelijk 6 miljard dollar waard was, nu “achterhaald” is als gevolg van de covid-pandemie en nieuwe wereldwijde financiële uitdagingen. Het land beweert nu dat het minstens 36 miljard dollar nodig heeft om overeind te blijven.

Verwacht wordt dat Pakistan in het komende begrotingsjaar meer dan 21 miljard dollar aan buitenlandse schuld zal moeten terugbetalen. Het land wordt ook geconfronteerd met aanzienlijke voedselinflatie en verstoringen van de toeleveringsketen, aangezien de regering ten minste 3 miljoen ton tarwe en 4 miljoen ton bakolie probeert in te voeren om tekorten aan te pakken.


“De zachte staatsgreep van de VS in Pakistan is het zoveelste voorbeeld van de CIA die haar vuile vingers overal ter wereld in alle uithoeken steekt,” vertelde Daniel Patrick Welch tegen Press TV vorige maand.

“Je moet niet vergeten dat dit een wereldoorlog is. Ze zijn overal actief. En Khan zou onafhankelijk optreden. Vergeet niet dat corruptie destabiliserend werkt en daar kunnen ze goed gebruik van maken. Het biedt ook een achterdeur of wormgat voor hen om de ontluikende relatie met China te verstoren en te vertragen,” zei hij.

“En Imran Khan is heel duidelijk geweest dat hij niet van plan is om grensoverschrijdende trainingsoefeningen toe te staan voor de CIA, die nergens anders heen kunnen om hun vuile werk te doen nu ze uit Afghanistan zijn gezet,” zei de analist.

“Het houdt allemaal verband met de vuile oorlog in Oekraïne, waarbij nazi’s als proxies worden gebruikt, en de al lang sluimerende oorlog tegen Rusland en China,” zei hij.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Waarschuwing: “Een derde van de wereldbevolking zal de volgende oorlog niet overleven” (Video)

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
9 maanden geleden

Één van die landen die het beste volledig zou kunnen verdwijnen.

marta
marta
9 maanden geleden

Failliet laten verklaren als land. Geen geld terug te betalen. Zij lenen geld om landen te houden met een ketting voor zijn monopolie, onderdrukking en welzijn. Niets betalen. Dan instort bepaalde internationale banken en versneld de globale crisis, en amerika laten vallen!