Insecten zouden voedzaam zijn en een lagere koolstofvoetafdruk hebben dan gewoon vlees, zo hebben wetenschappers beweerd. Jonge kinderen zullen binnenkort insecten eten om een nieuwe generatie aan te moedigen over te schakelen van vlees op insecten – en om hun ouders ervan te overtuigen hun voorbeeld te volgen.

Leerlingen van vier basisscholen in Wales zullen “alternatieve eiwitten” te eten krijgen, zoals krekels, sprinkhanen, zijderupsen, sprinkhanen en meelwormen. Het project om het dieet van mensen te veranderen begint deze week, meldt Free West Media.

De onderzoekers hopen dat hun bevindingen informatie zullen opleveren over hoe Britse kinderen – en bij uitbreiding ook hun ouders – kunnen worden overtuigd van de milieu- en voedingsvoordelen van eetbare insecten.

Via enquêtes, workshops, interviews en focusgroepen zal feedback worden gegeven over de ervaringen met alternatieve eiwitten. De onderzoekers werken samen met leraren in de hoop de vijf- tot elfjarige deelnemers ervan te overtuigen vlees en zuivel op te geven.

“We willen dat kinderen alternatieve eiwitten gaan zien als echte dingen voor nu en niet alleen als voedsel voor de toekomst, dus het proeven van een aantal van deze voedingsmiddelen is een belangrijk onderdeel van het onderzoek,” zei Christopher Bear van de Universiteit van Cardiff.

“Hoewel eetbare insecten in het Verenigd Koninkrijk – nog – niet op grote schaal worden verkocht, maken zij deel uit van het dieet van ongeveer 2 miljard mensen wereldwijd. Een groot deel daarvan leeft in delen van de wereld waar ze deel uitmaken van een aloude culinaire traditie. En ook elders worden ze steeds populairder,” voegde hij eraan toe.

Een studie uit 2020 schatte dat ongeveer 9 miljoen Europese consumenten in 2019 insecten aten en voorspelde een stijging tot 390 miljoen in 2030, volgens het International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF), een producent van insecten.

Great Reset: Het World Economic Forum vertelt het publiek om te beginnen met het eten van onkruid, insecten en rioolwater

De Britse Food Standards Agency (FSA) zal naar verwachting toestaan dat insecten tijdelijk worden verkocht in supermarkten en andere detailhandelaren, en de volledige goedkeuring wordt volgend jaar verwacht.

Maar insecten kunnen de voedingswaarde van veel voedingsmiddelen aantasten, vooral die welke van planten zijn gemaakt (zoals rijst of meel). Enkele veel voorkomende anti-nutriënten die ze bevatten zijn fytinezuur, tannine en lectines. Het exoskelet, of “chitine”, van een insect blijkt deze anti-nutriënten te bevatten.

Insecten kunnen net zo goed allergische reacties opwekken als schaaldieren (zoals garnalen en kreeften). Bovendien voeden veel insecten zich met rottend materiaal: rottend voedsel, kadavers van dieren, menselijk afval, dat vol zit met bacteriën en een veel voorkomend gevaar vormt bij wilde insecten. Ze kunnen parasieten bij zich dragen die schadelijk of zelfs dodelijk zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Wordt er een opzettelijke voedselschaarste gecreëerd om mensen te dwingen insecten te eten?

Globalisten: De wereld zal doodhongeren over 6 maanden vanaf nu

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
9 maanden geleden

We zullen het zien als er veel van die kinderen met flinke buikpijn thuis zitten.
Wat gaan ze dan verzinnen wat daarvan de oorzaak zou kunnen zijn?
Een bijwerking van het “vaccin” kan niet want die zijn ‘veilig’.
Corona kan het ook niet zijn want dat is al 2 jaar weg. Een nieuwe variant ‘covidmierenzuur’ of zoiets?
Als het niet zo triestig was voor de kids zou dit de soep opera van dit decennia worden.

Walhalla
Walhalla
9 maanden geleden

Als een woke schooldirectie je bugs wil laten eten moet je onmiddellijk je kind daar weghalen. Vlees en zuivel zijn super gezond en noodzakelijk. Wij mensen zijn OMNIVOREN!!! Laat je niets wijs maken van de totale propaganda, vlees, vis en zuivel zijn de beste providers van een hele lange rij van noodzakelijke voedingsstoffen! Natuurlijk ook groenten en fruit.

Laatst bewerkt op 9 maanden geleden door Walhalla
Bezorgde nederlander
9 maanden geleden

Walhalla puik geschreven.
Totale waarheid.

Zouden deze woke onderwijzers zelf dat spul eten?
Bizar om opgroeiende kinderen zo te dwingen.

In Azië zijn ze het gewend bij gebrek aan beter vermoed ik.
Want men eet daar echt wel ongeveer hetzelfde voedsel als hier.
Dat weet ik uit ervaring.

Wat Walhalla benoemt is toch noodzakelijk voedsel om gezond te blijven.

De benoemde gezonde inhoud van de i n sekten in het artikel zit voldoende in onze normale voedselbronnen van oudsher.

Hier in het westen hebben we de nieuwe voedselbron niet nodig.
Ik ben er van overtuigd dat het een “verdienmodel” is zoals de milieuvervuilende zonnepanelen en windmolens.

Tegenwoordig is alles fake of bedrog, als er maar een verdienmodel achter zit.

Het heeft niets met redden van de aarde te maken.
Biomassa van versnipperde bomen gemaakt.
Groekenland gebruikt weer bruinkool.

Bedrog is van alle tijden, maar nu bakken ze het wel erg bruin.

M.i.z. brengt men de gezondheid v.d. jeugd, de hele mensheid in gevaar.

Zou het toch om ontvolken gaan?

Of omvolken?