De westerse sancties tegen Rusland schaden alleen Europa. Is dat de bedoeling? Het lijkt er wel op.

Het Westen heeft India berispt voor zijn voortdurende aankoop van Russische olie. Het einde van India’s partnerschap met Rusland is echter nog niet in zicht nu de Russische olie-export naar India 25x is gestegen dankzij de westerse sancties.

Volgens Reuters, dat zich baseerde op gegevens van Refinitiv Eikon, heeft India sinds februari 34 miljoen vaten gesubsidieerde Russische olie aangekocht, wat meer dan tien keer de hoeveelheid is van de totale invoer van het land op jaarbasis, meldt Great Game India.

Volgens de gegevens werden deze maand meer dan 24 miljoen vaten Russische ruwe olie geleverd, tegenover 7,2 miljoen vaten in april en meer dan drie miljoen vaten in maart. Volgens berekeningen zal de Zuid-Aziatische natie in juni meer dan 28 miljoen vaten afnemen.

De Russische uitvoer van ruwe olie naar India bedroeg vorig jaar gemiddeld ongeveer 960.000 vaten per maand, ongeveer 25 maal minder dan deze maand.

Als gevolg van de westerse sancties tegen Moskou hebben de Indiase raffinaderijen hun invoer van Russische olie (hoofdzakelijk ruwe olie uit de Oeral) tegen lagere kosten kunnen opvoeren, omdat sommige Europese afnemers zich terughoudend hebben opgesteld ten aanzien van de aankoop van Russische ruwe olie.

Het Westen heeft India berispt voor zijn voortdurende aankoop van Russische olie. New Delhi daarentegen heeft de kritiek van de hand gewezen met het argument dat de invoer slechts een klein deel uitmaakt van de totale behoeften van het land. India zal volgens functionarissen “goedkope” Russische olie blijven kopen, omdat een plotselinge stopzetting de prijzen voor Indiase klanten zou doen stijgen.

Volgens eerdere berichten in de media was ‘s werelds op twee na grootste olie-importeur op zoek naar Russische ruwe olie voor minder dan 70 dollar per vat om bijkomende sanctie-gerelateerde uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna
Anna
8 maanden geleden

Het westen BERISPT India……
ha Ha Ha de regering daar heeft wel VISIE.
Zij begrijpen wat er aan de hand is.

Europa is inderdaad van van Wijk zegt. “ ECONOMISCH AAN HET MODDER GOOIEN.
En wij de “ gewone burger” zijn het slachtoffer van dit WANBELEID.
Niemand in Brussel heeft nagedacht wat het betekend om het gas niet in roebels te betalen….. waar zijn de echte mensen met visie❗️