Na Bulgarije en Polen heeft Rusland ook de gasleveringen aan Finland en Nederland stopgezet omdat deze landen niet bereid waren de leveringen in roebels te betalen.

Ook Duitsland weigert in roebels te betalen, zodat de leveringen van de ene dag op de andere dreigen te worden stopgezet. Mocht dit gebeuren, dan wil minister van Economische Zaken Habeck de gasgestookte centrales sluiten om de hulpbronnen te sparen. In ruil daarvoor zullen meer kolengestookte elektriciteitscentrales uit de reserve opnieuw op het net worden aangesloten, meldt BlackOut-News.

Wat zal er gebeuren als Rusland de gasleveringen stopzet?

Rusland levert nog steeds gas aan Duitsland, maar niemand kan zeggen voor hoe lang nog. Maar het zou roekeloos zijn om erop te vertrouwen dat dat zo blijft. Daarom werkt het ministerie van Economische Zaken aan oplossingen voor dit scenario. Eén maatregel in geval van een gasstop is nu via ingewijden bekend geworden. De stopzetting van de elektriciteitsopwekking met gas. In plaats daarvan zullen elektriciteitscentrales die reeds voor sluiting zijn goedgekeurd, opnieuw elektriciteit opwekken uit aardolie, bruinkool en steenkool.

Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat dit een oorlog tegen ons allemaal is

Gasgestookte elektriciteitscentrales worden van het net gehaald in geval van bevriezing van de Russische bevoorrading

Hoewel het tot dusver mogelijk is geweest het aandeel van Russisch gas van de vroegere 55% terug te brengen tot 35%, zouden de gevolgen van een leveringsstop fataal zijn. De industrie zou grote delen van haar productie moeten stopzetten en in de winter zou er niet genoeg gas zijn voor verwarming. Daarom moeten de gasgestookte elektriciteitscentrales worden gesloten.

Habeck wil een decreet uitvaardigen dat de exploitanten van kolengestookte elektriciteitscentrales met een capaciteit van 4,3 gigawatt en oliegestookte elektriciteitscentrales met een capaciteit van 1,6 gigawatt ertoe verplicht in te grijpen om in dit geval de elektriciteitsvoorziening veilig te stellen.

Voor sluiting goedgekeurde kolengestookte centrales blijven operationeel

Volgens het plan van de Bundesnetzagentur zullen elektriciteitscentrales met een totale capaciteit van 2,6 gigawatt vanaf de herfst van dit jaar en in 2023 van het net worden gehaald. Deze centrales zijn nu bij verordening verplicht operationeel te zijn en voldoende brandstof achter de hand te houden voor het geval dat. In geval van nood, moeten zij ’s nachts kunnen ingrijpen.

Reserve-energiecentrales moeten langer in de veiligheidsreserve blijven en sneller weer bedrijfsklaar zijn

Maar ook reeds stilgelegde bruinkoolcentrales die zich in de veiligheidsreserve bevinden, moeten langer dan gepland in de veiligheidsreserve blijven. Bovendien moeten deze centrales sneller weer worden opgestart dan de eerder voorgeschreven tien dagen. Deze maatregel geeft toegang tot nog eens 1,9 GW. De verordening heeft gevolgen voor in totaal 21 olie- en kolengestookte elektriciteitscentrales en vijf bruinkoolgestookte elektriciteitscentrales met een totale capaciteit van 10 gigawatt. Dit wordt gecompenseerd door een vermindering van het gasverbruik met ongeveer 10 procent ten gevolge van de sluiting van de gasgestookte elektriciteitscentrales.

Krankzinnige Duitse inflatiecijfers en het ergste moet nog komen - De grote onteigening is begonnen

Maatregelen zullen elektriciteitsprijzen nog verder opdrijven

Kolengestookte centrales in bedrijf houden om van de ene dag op de andere stroom te kunnen leveren aan het net is echter een zeer dure aangelegenheid. Dit komt doordat deze centrales onder stoom staan en de generatoren op volle toeren draaien zonder elektriciteit op te wekken. Dit betekent dat de exploitant van een dergelijke centrale bijna alle exploitatiekosten draagt, maar geen inkomsten heeft. Uiteraard wordt de exploitant gecompenseerd voor de kosten, en dit gebeurt dan weer via de elektriciteitsprijs. Wanneer gasgestookte centrales worden stilgelegd, krijgen de exploitanten een vergoeding voor de elektriciteit die zij hadden kunnen opwekken indien zij niet verplicht waren geweest de centrales stil te leggen. Ook deze kosten worden uiteindelijk doorberekend in de elektriciteitsprijs.

Klimaatdoelstellingen niet langer haalbaar in geval van bevriezing van de voorziening

De strategie van Habeck is echter contraproductief voor het bereiken van de Duitse klimaatdoelstellingen, die zonder de kolengestookte elektriciteitscentrales al moeilijk te halen zijn. De gasgestookte centrales zijn juist voor dit doel gebouwd. Een strategie die na een half jaar al mislukt is.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Diederik Samsom, stafchef van Frans Timmermans, zegt dat mensen moeten accepteren dat voedsel en energie vanaf nu meer gaan kosten

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
marta
marta
2 maanden geleden

Rusia moet leidingen aanlegen richting Asia voor gas en olie en bye bye EU!

Matt
2 maanden geleden

Waar blijven de klimaatactivisten nu?
Kolen en olie waren toch de grootste CO2 uitstoters?
Zouden ze pas weer op straat komen als de ijspegels van hun neus afdruipen?

Verontruste
Verontruste
2 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

Wel nee, ze weten toch niet wat het allemaal inhoudt.
Dat dit alles deel is van de co sequenties van hun “gedrag” zullen niet kunnen verkroppen.