De data van de Anti-Defamation League, die beweert dat rechtsextremisten verantwoordelijk zijn voor de overgrote meerderheid van de “extremist-gerelateerde moorden”, zijn een totale fraude.

Zelfs de Washington Post moest vorige week toegeven dat hun data rotzooi zijn, meldt Chris Menahan.

Van de Washington Post:

In de nasleep van het bloedbad in Buffalo verscheen een stortvloed van artikelen over de dreiging van rechtse extremisten. David Leonhardt van de New York Times karakteriseerde het als “een geweldsprobleem dat geen equivalent heeft aan de linkerzijde”. Misschien heeft u zelfs wel eens een blik geworpen op de rapporten die in deze artikelen vaak worden aangehaald van de Anti-Defamation League. In de afgelopen tien jaar heeft de ADL ongeveer 450 moorden geteld, gepleegd door binnenlandse politieke extremisten, waarvan 29 in het afgelopen jaar. Volgens de ADL werd de overgrote meerderheid gepleegd door mensen die banden hebben met diverse rechtse groeperingen.

Lijkt eenvoudig, niet? Nou, ja – totdat je naar de onderliggende gegevens kijkt.

De mensen die deze rapporten aanhalen, schrijven erover alsof ze vooral politiek geweld documenteren – of “binnenlands terrorisme”, zoals mijn eigen collega’s het noemen. Dat wil zeggen, aanslagen die zijn ingegeven door iemands politieke overtuiging en ten minste zijdelings verband houden met een of ander politiek doel.

Dergelijke aanslagen komen zeker voor, en veel te vaak. Het afgelopen jaar nog doodde Nathan Allen, naar verluidt een blanke supremacist, twee zwarte mensen in Massachusetts voordat hij door de politie werd neergeschoten; Lyndon McLeod, een aanhanger van de “manosphere”, hield een schietpartij in Colorado; en Aidan Ingalls opende het vuur op de pier van South Haven, Michigan, met een pistool dat met hakenkruizen was versierd.

Maar als je beter kijkt, zijn sommige van die zaken niet zo duidelijk als ze klinken. McLeod lijkt mensen te hebben vermoord die hij kende van de lokale tatoeage gemeenschap voor mogelijk ongerelateerde persoonlijke grieven. De twee willekeurige slachtoffers van Ingalls waren blank.

Als je verder in de gegevens duikt, zul je zien dat andere gevallen nog minder duidelijk politiek zijn: bendeleden die zich bezighouden met crimineel geweld; blanke supremacisten die hun vrouwen vermoorden; mensen met een psychische aandoening die handelen naar uitgebreide waanvoorstellingen die soms verwijzingen bevatten naar rechtse samenzweringstheorieën; mensen die verwikkeld zijn in een strafproces of in een voogdijgeschil en die gecharmeerd zijn geraakt van “soevereine burgers”-theorieën die hen vertellen dat de staat niet het recht heeft om in te grijpen.

Ik kies niet voor een paar dubbelzinnige uitschieters; ik beschrijf aantoonbaar de meerderheid van de incidenten in het ADL-rapport van 2021. […]

“Een van de meest opvallende kenmerken van witte supremacistische moorden is de grote verhouding van niet-ideologische moorden tot ideologische moorden,” schreef de ADL in haar meest recente rapport. “In de afgelopen 10 jaar waren slechts 86 van de 244 moorden door blanke supremacisten (35%) ideologische moorden.”

Eén reden voor deze verwarring is dat alle gevangenisbendes de neiging hebben om georganiseerd te zijn langs raciale lijnen, om complexe sociologische redenen, maar toch worden alleen de blanke bendes gecodeerd als blanke-supremacistische groepen in plaats van criminele organisaties. […]

Na al die rapporten over de dreiging van rechts geweld, lijkt elke nieuwe zaak met een vage link naar extreem-rechts of de Arische Broederschap deel uit te maken van een trend die muur-tot-muur verslaggeving verdient. Ondertussen wordt een zwarte man die op een parade inreed nadat hij anti-blanke opmerkingen op Facebook had gemaakt, gezien als een ziek individu.

RealClearInvestigations heeft meer:

“De FBI heeft het officiële aantal moorden in de VS in 2021 niet bekendgemaakt, maar naar verwachting zal het het aantal moorden in 2020 overtreffen: 21.570 – waarvan er volgens de ADL 23 door extremisten zijn gepleegd,” vertelde Carl Moody, een econoom aan het College of William & Mary die misdaad bestudeert, aan RealClearInvestigations.

“De door de ADL gepresenteerde gegevens zouden ook als volgt gekarakteriseerd kunnen worden: het aantal moorden gepleegd door extremisten is zeer klein, slechts 29 in 2021, waarvan minder dan de helft gepleegd werd door blanke supremacisten,” zei Moody. “Het is ook 63% lager dan het maximale aantal (78) in 2016, dus het extremisme is gedaald sinds 2016. In 2020 kwamen volgens het CDC 1080 mensen om het leven door uit bed te vallen. Je hebt dus 47 keer meer kans om gedood te worden door een bed dan door een extremist.”

[…] Misdaaddeskundigen merken ook op dat veel van de moorden die de ADL aanhaalt – zoals de moord gepleegd door Shawn Lichtfuss, de man uit New Jersey die zijn vrouw vermoordde, of John Hilt en Justin Murphy, de naar verluidt dodelijke leden van de Family Values gevangenisbende – geen haatmisdrijven waren die gericht waren op het terroriseren van zwarten of andere minderheden.

Deze omvatten:

– Een blanke supremacist met een “hakenkruis en SS tatoeages op zijn gezicht” die een andere man doodde in een hotel “na een ruzie over een social media post.”

– Een vermeend lid van een blanke supremacistische straatbende in Fresno, Californië, die “naar verluidt een man neerschoot met wie hij al lang ruzie had.”

– Vier leden van de New Mexico Aryan Brotherhood die “betrokken waren bij een schietpartij in een voertuig.”

Terwijl de ADL voortdurend de vermeende dreiging van het neonazi-extremisme in Amerika aan de kaak stelt en aandringt op wetgeving inzake binnenlands terrorisme om hun politieke oppositie hard aan te pakken, steunen zij de neonazi-extremisten in Oekraïne en het tot de tanden bewapenen van deze extremisten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


ADL wijzigt definitie van racisme, zodat alleen blanken als racisten kunnen worden bestempeld

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
James
James
8 maanden geleden

Leugens, grote leugens en statistieken. In oplopende volgorde. Helaas gelden er blijkbaar andere regels voor de politiek correcte linkse ‘woke’-gemeenschap hier en in de USA.

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Kevin Alfred Strom maakte een reeks American Dissident Voices uitzendingen over de fameuze “ADL”, dit is de eerste:

https://nationalvanguard.org/2018/10/the-adl-born-in-blood-part-1/

En dit zijn nog meer artikelen over de “ADL”:

https://nationalvanguard.org/?s=adl