De Duitse inflatie bereikte opnieuw een recordhoogte na de Tweede Wereldoorlog, waardoor de ECB onder druk kwam te staan om de stimuleringsmaatregelen uit het crisistijdperk stop te zetten, nadat ook de cijfers van Spanje hoger uitvielen dan verwacht.

De consumentenprijzen in de grootste economie van Europa stegen met 8,7% jaar op jaar als gevolg van de stijgende energie- en voedselprijzen. Dat is veel hoger dan de verwachte +8,1% (het hoogste cijfer sinds het begin van de maandelijkse statistieken in 1963).

Volgens Bloomberg  komt het rapport slechts 10 dagen voor een cruciale vergadering van de ECB waar de ambtenaren de beëindiging van grootschalige activa-aankopen zullen aankondigen en plannen zullen bevestigen om de rente in juli voor de eerste keer in meer dan tien jaar te verhogen, meldt Zero Hedge.

De rente verhogen terwijl de inflatie ongecontroleerd oploopt. Geniaal. De ECB en de FED hebben zichzelf in een hoek geprint en kunnen geen kant meer op. Ze hebben (nep)geld in de zakken van het roofbankierskartel gepompt, dat daar echte goederen en macht mee gekocht heeft en nu mogen wij de rekening betalen. En nee het was niet per ongeluk en ook geen vergissing, het is de grootste roofoverval in de geschiedenis.

De prijsstijgingen betreffen basis levensbehoeften

Prijsstijgingen van 30 tot 40% voor eten, energie en onderdak. Voor veel mensen aan de financiële onderkant van de samenleving zijn dat al de enige dingen waar hun inkomen naar toe gaat.

Dat een restaurant of hotel niet duurder wordt, maakt voor hen niet uit want daar gingen ze toch al niet naar toe. Voor hen is de reële inflatie dus niet 8.7 procent maar eerder 40%. Komende winter wordt het dus kiezen tussen eten betalen of gas en elektra. Het lijkt me dat de meeste mensen voor eten zullen kiezen. De voedselprijs wordt echter rechtstreeks bepaald door de energieprijs. Kunstmest wordt gemaakt met gas en een boerenbedrijf, en de transportsector, kan niet werken zonder diesel. Als de prijs van energie met honderden procenten stijgt, en in navolging daarvan de prijs van voedsel, dan wordt het, terwijl men al in de kou zit, kiezen tussen voedsel en onderdak.

Prijs van ingevoerde energie stijgt honderden procenten 

Jouwatch meldt dat de geldontwaarding steeds dichterbij komt, en de federale regering kan zo slap doorgaan als ze wil. Massale armoede kan niet langer worden tegengehouden. Omdat de invoerprijzen in Duitsland steeds sneller stijgen. In april 2022 waren ze 31,7 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, meldde het Federaal Bureau voor de Statistiek maandag. De laatste keer dat er een grotere verandering op jaarbasis was, was in september 1974 tijdens de eerste oliecrisis (+32,6 procent in vergelijking met september 1973).

De invoer van energie was 157,4 procent duurder dan in april 2021 (-0,4 procent ten opzichte van maart 2022). De sterke stijging ten opzichte van vorig jaar is nog steeds vooral te wijten aan de sterke stijging van de aardgasprijzen. Deze waren in april 2022 vier keer zo hoog als in april 2021 (+301,2 procent).

De prijzen van ingevoerde steenkool lagen 322,0 procent hoger dan in april 2021 en bleven ook stijgen ten opzichte van maart, met een stijging van 7,9 procent. Bovendien waren aardolieproducten aanzienlijk duurder dan een jaar geleden met +106,6 procent en ruwe aardolie met +77,5 procent.

In vergelijking met april 2021 werden meststoffen en stikstofverbindingen ingevoerd tegen bijna driemaal hogere prijzen (+185,6 procent).


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“EU economie zal dit jaar instorten” – Sanctiechaos

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
8 maanden geleden

Het is allemaal opzet en zal leiden tot de door de globalisten zo gewenste ‘GREAT RESET’.

Johan P
Johan P
8 maanden geleden

Auteur lijkt nog optimistisch met het idee dat voedselprijzen 75% hoger komen te liggen.
Wie de goederenmarkten (commodities) in de gaten houdt en let op de landbouw weet dat er daar al wordt uitgegaan van 300%-400% stijging voor voedselprijzen komend najaar.
Dus maak je borst maar nat. En als je kunt, schaf nu bulkvoorraden houdbaar voedsel aan en kijk of je zelf wat kunt doen als een groentetuin, kippen of konijnen. (Konijnen maken minder herrie (en dus minder opvallend en daardoor minder kans op stelen) en produceren meer vlees, maar leveren uiteraard geen eieren.
Het enige dat een gigantische hongersnood misschien deels zou kunnen compenseren is als er massaal mensen zouden sterven aan de gevolgen van de gifinjecties. Ook niet bepaald een prettige uitkomst.

Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Jarenlang verspillen onze politici astronomische bedragen aan nutteloze en zelfs zeer destructieve projecten: de immigratie, de klimaathoax, de covidhoax, de oekieoorlog en de Rusland sancties, de Europese eenmaking, de Euro, internationalisme, multiculturalisme, egalitarisme, feminisme en de transgenderisme-hoax, enz…

En wat dit nog veel erger maakt, is dat deze projecten niet alleen nutteloos en destructief zijn, maar ook dat dit geld niet werd opgebracht door belastingen, maar door leningen.

Deze geldcreatie door leningen leidt onvermijdelijk tot inflatie, hyperinflatie, en economische instorting.
De rente verhogen lost niets op, want dit leidt alleen tot enorme interestbetalingen op de overheidsschuld.

De enige oplossing is het stopzetten van deze krankzinnige, destructieve en peperdure overheidsprojecten.

Maar daar verzetten de parasitaire samenzweerders zich met hand en tand tegen, want dit zijn juist hun lievelingsprojecten, waar zij bovendien stinkend rijk van worden.

mensje
mensje
8 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Is een gedeelte daarvan mischien ten dele een onvermijdelijke karma, wat wij als kapitalisten de arme mensen hebben aangedaan? Is het nog mogelijk,het tij tr keren?

Hagar
Hagar
8 maanden geleden
Antwoord aan  mensje

Het probleem is niet dat rijke mensen de armen hebben uitgebuit.

Het probleem is dat wij ons land en ons volk hebben later regeren door een bende leugenaars, bedriegers en praatjesmakers, die het goedgelovige en simpele deel van de bevolking voor de gek hebben gehouden met mooie verhaaltjes, en tegelijkertijd de rijkdom van het land hebben gestolen, en in hun eigen zakken en in de zakken van hun vriendjes hebben gestoken, met hun krankzinnige projecten.