Tijdens de zogenaamde “pandemie” was er een massale herverdeling van rijkdom. Er zijn 573 nieuwe miljardairs. Tegelijkertijd vervallen honderden miljoenen mensen tot extreme armoede, meldt TKP.

Sinds de WHO Covid-19 tot “pandemie” heeft uitgeroepen, zijn er wereldwijd 573 miljardairs bijgekomen. Tegelijkertijd zullen alleen al in 2022 honderden miljoenen mensen afglijden naar extreme armoede. Dat staat in het Oxfam-rapport dat maandag is gepubliceerd.

Corona herverdeling

De miljardairs van de wereld hebben een gecombineerd vermogen van 12,7 biljoen US dollar, dat is meer dan 12.000 miljard. Dat is nogal wat. Ter vergelijking: de staatsschuld van Oostenrijk bedraagt 334 miljard euro. De staatsschuld van de VS bedraagt echter al 30 biljoen dollar, meer dan tweemaal het vermogen van de rijkste mensen ter wereld.

De 12 biljoen dollar aan activa van de superrijken komt ook overeen met bijna 14 procent van het mondiale bruto binnenlands product. De tamelijk schokkende cijfers tonen één ding aan: Covid was (ook) een historisch gezien waarschijnlijk unieke herverdelingsactie van onder naar boven. Volgens Karl Marx zou “lockdown” ook omschreven kunnen worden als klassenstrijd van bovenaf.

Oxfam, een door de overheid gefinancierde NGO die ook in Davos was uitgenodigd voor het WEF, ziet het anders: “De pandemie en de sterke stijging van de voedsel- en energieprijzen zijn een echte meevaller voor hen (de rijken, nota),” merkt de uitvoerend directeur op.

40 nieuwe miljardairs in de farmaceutische industrie

Aan de andere kant zijn “tientallen jaren van vooruitgang in de strijd tegen extreme armoede tenietgedaan en worden miljoenen mensen geconfronteerd met onvoorstelbare prijsstijgingen alleen al om te overleven”.

In de farmaceutische sector zijn er volgens Oxfam sinds 2020 40 nieuwe miljardairs, voortgebracht “door de pandemie”. Zij hebben geprofiteerd van de “monopolies” van hun bedrijven op het gebied van vaccins, tests en beschermende uitrusting.

Een van de rijkste mensen ter wereld, Elon Musk, stelde zijn 95 miljoen volgers onlangs op Twitter een heel lastige vraag: wie vertrouw je minder, miljardairs of politici? Het resultaat: 75 procent vertrouwt politici nog minder dan miljardairs.

Oxfam is een wereldwijd georganiseerde “liefdadigheidsinstelling” die in Den Haag is gevestigd. Het wordt onder meer gefinancierd door de VN en verschillende regeringen. De Duitse regering doneert ook aan Oxfam. Het jaarlijkse verslag over de vermogensongelijkheid is echter een traditie geworden. Maar of het werkelijk mogelijk is om alle miljardairs van de wereld op te nemen, valt te betwijfelen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


We zijn beetgenomen. De Plandemie was een dekmantel voor de grootste roofoverval in de geschiedenis

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mensje
mensje
9 maanden geleden

Zij kunnen het geld niet meenemen naar de andere oever en zij kunnen het niet eten!

Freddy
Freddy
9 maanden geleden

Puliceer de namen en hun activiteit aub