De nadelen en risico’s van vaccins zijn welbekend. Het doel van dit bericht is de doeltreffendheid van vaccinatiecampagnes aan de voorkant te onderzoeken, meldt Russ Winter.

De belangrijkste vooruitgang in de bestrijding van ziekten in de afgelopen 200 jaar was beter voedsel en schoon drinkwater. Verbeterde sanitaire voorzieningen, vermindering van overbevolking en betere leefomstandigheden dragen ook bij. Dit wordt ook bevestigd door gepubliceerd, collegiaal getoetst -peer reviewed- onderzoek:

Difterie en kinkhoest

Gegevens uit het VK laten zien dat de sterfte door difterie gestaag afnam totdat het landelijke vaccinatieprogramma in 1940-1941 van start ging. U zult tussen 1941 en 1946 een grote afname van de ziekte zien. Ook moet u opmerken dat de sterfte onder zuigelingen niet een vergelijkbare daling heeft gekend.

Bovendien waren de vaccinaties niet universeel en kwamen ze niet in de buurt van het niveau van 80-85% dat nodig was voor groepsimmuniteit. Tegen het einde van 1941 was 36% van de schoolgaande kinderen ingeënt, maar slechts ongeveer 19% van de jongere kinderen [British Journal of Nursing oktober 1948 blz. 121].

Tenminste de helft van de kinderen onder de 10 jaar was vóór 1946 niet ingeënt. Merk op dat het V.K. in 1944 een actief gezondheidsprogramma instelde met gratis medische controles, gratis schoolmelk (vitamine A) en gesubsidieerde maaltijden. In 1948 voerde het Verenigd Koninkrijk ook een grootschalige gezondheidshervorming door, die er mede toe zou hebben geleid dat difterie volledig werd uitgeroeid.

In 1946 was difterie onder de niet-kinderlijke bevolking verdwenen, maar de regering van het Verenigd Koninkrijk startte in 1946-47 een inhaalcampagne voor het inenten tegen difterie. In totaal werden 1,24 miljoen tot dan toe ongevaccineerde kinderen gevaccineerd, ook al was difterie toen al effectief uitgeroeid, behalve bij zuigelingen. En tot op de dag van vandaag worden oudere kinderen tegen difterie ingeënt.

Ook kinkhoest werd onderworpen aan vaccinatiecampagnes. De campagnes begonnen nadat de hoest al jaren een dalende trend had vertoond. Net als difterie werd het vaccin vanaf 1940-41 toegediend. Volledige groepsimmuniteit werd pas in 1951 bereikt. Tegen 1955 was kinkhoest effectief uitgeroeid. Was het het vaccin, of was het gewoon de trend van betere gezondheidsomstandigheden? Het lijkt erop dat de voorstanders van het vaccin overwinningsdansjes deden nadat het spel in wezen al gewonnen was. Tot op de dag van vandaag worden mensen ingeënt tegen kinkhoest.

Ongelooflijk genoeg werd in 1964 een vaccin voor mazelen geïntroduceerd, nadat de ziekte effectief was uitgeroeid.

De huidige rage op vaccingebied is rodehond. Een grafiek van de sterfte aan rodehond is niet opgenomen omdat de sterfte aan rodehond in de vorige eeuw zo zeldzaam was dat de cijfers ontoereikend zijn om in een grafiek uit te zetten.

Laten we tot slot twee aandoeningen bekijken die niet aan vaccinatieprogramma’s werden onderworpen: roodvonk en tyfus. Beide doofden op eigen kracht uit ongeveer op hetzelfde moment als difterie en kinkhoest.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


RIVM verwijdert feit dat er een anti-viraal middel is tegen apenpokken van website – Kamervragen FvD

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Diaan
Diaan
8 maanden geleden

Mijn jongste zoon krijgt nog n opriep voor zijn laatste prik uit het rijksvaccinatieprogramma, de DKTP prik. Die slaan we maar over..

Laatst bewerkt op 8 maanden geleden door Diaan
Liberté
Liberté
8 maanden geleden

Schoolmelk, wat een giller. Bekijk maar eens wat kalfjesvoeding met MDK doet.