De Duitse regering vreest dat de voedselsituatie in delen van de wereld deze zomer zal verslechteren, maar houdt vast aan het EU-plan om de tarweteelt in Duitsland te verminderen. Daarom is deze verklaring niets meer dan pure hypocrisie.

“In Oost-Afrika, de Sahel en het Midden-Oosten dreigt in de zomer hongersnood als de oogsten ter plaatse en in Oekraïne mislukken omdat niet is gezaaid of meststoffen schaars zijn”, schrijft het Bondsministerie van Landbouw in antwoord op een vraag van de CDU/CSU-parlementsfractie, aldus de “Neue Osnabrücker Zeitung”. De voorraden in de importerende landen zouden slechts tot ongeveer de zomer duren, meldt Jouwatch.

“Bovendien zijn er oogstverliezen als gevolg van aanhoudende droogte. Dit vormt ook een bedreiging voor de politieke stabiliteit,” aldus staatssecretaris Ophelia Nick. De achtergrond van de vrees is natuurlijk de oorlog in Oekraïne. Het land is een belangrijke exporteur van graan. De aanval van Rusland heeft het zaaien op veel plaatsen echter vertraagd. Bovendien kan opgeslagen graan niet via Zwarte Zeehavens worden geëxporteerd, omdat die ondermijnd zijn door het regime in Kiev.

Verwijzend naar schattingen van de Voedsel- en Landbouworganisatie zouden “de gevolgen van de oorlog op korte termijn kunnen leiden tot een extra toename van het aantal ondervoede mensen met acht tot dertien miljoen”, aldus het ministerie. Albert Stegemann, woordvoerder landbouwbeleid van de CDU/CSU, herhaalde de eis om de geplande braaklegging van vier procent van de landbouwgrond in Duitsland vanaf 2023 uit te stellen. De CDU-politicus verklaarde tegenover het dagblad NOZ dat de grond dringend nodig was voor de graanteelt.

Indien de federale regering de braakleggingsplannen niet zou opgeven, zou de voedselsituatie alleen maar verslechteren. In zijn antwoord verwijst het ministerie naar een raming van federale deskundigen volgens welke in Duitsland ongeveer 360.000 hectare zou kunnen worden braakgelegd. Volgens het ministerie zou op deze grond theoretisch een graanproductie van twee miljoen ton kunnen worden gerealiseerd.

Maar de regering houdt voet bij stuk: “De EU-wetgeving voorziet niet in de mogelijkheid om deze verordening op te schorten […]”.

Maar waarom houdt de regering zich eraan? Welk belang heeft zij bij de dreiging van een hongersnoodramp, niet alleen in Duitsland?

Past tarweteelt niet in de zelfbenoemde klimaatdoelstellingen? Moet de mensheid echt op deze manier worden gereduceerd?

Van boerderij tot tafel: hoe de EU en de Davos-kliek de landbouw willen controleren

Boeren: Voedsel zal extreem duur worden

Volgens de Duitse boerenbond in Hessen zullen de voedselprijzen in Duitsland in een “ongekende mate” stijgen. Op de landbouwdag in Alsfeld zei voorzitter Karsten Schmal van de vereniging dat de kostenstijgingen in de afzetketen aan de consumenten zullen moeten worden doorberekend. Ze worden veroorzaakt door de exploderende prijzen voor energie, brandstof, meststoffen en logistiek, meldt Free West Media.

Volgens de laatste cijfers van de statistische instantie Eurostat zijn de voedselprijzen in Duitsland in april met 8,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Maar dit is nog maar het begin van een massale inflatie.

Schmal maakt zich ook zorgen over een mogelijk gasembargo tegen Rusland. Mocht dit gebeuren, dan eist hij dat er voldoende productiecapaciteit voor stikstofmeststoffen wordt gecreëerd. Zonder deze meststoffen kan de landbouwproductie nauwelijks op peil worden gehouden. Hij riep op tot het aanleggen van een “nationale meststoffenreserve”. Zonder deze reserve zouden bij een onderbreking van de gasvoorziening vanaf volgend jaar aanzienlijk lagere oogsten moeten worden verwacht.

Ook varkens- en rundveehouders hebben te lijden onder de stijgende energiekosten. Veel bedrijven hebben gewoon hun deuren gesloten. Maar het vertrek van veehouders betekent ook dat ze nooit meer zullen terugkeren. Om de regionale vleesvoorziening veilig te stellen, moeten deze bedrijven behouden blijven, aldus Schmal.

De stijgende kosten van levensonderhoud veroorzaken nu al problemen voor werknemers. Volgens een onderzoek kan een op de drie werknemers niet meer rondkomen van zijn eigen salaris. Vooral werknemers met een netto-inkomen van minder dan 2000 euro worden getroffen, zo maakte de jobsite Indeed bekend. De resultaten van de enquête onder 1000 werknemers werden ter beschikking gesteld van AFP.

Daaruit blijkt dat een overstap naar een beter betaalde functie voor 47 procent van de ondervraagden een optie is. Een andere optie is salarisonderhandeling: meer dan de helft van de deelnemers aan de enquête (55 procent) wil een loonsverhoging eisen vanwege de hoge inflatie. Vijf procent heeft deze stap al gezet, slechts iets minder dan een derde van de ondervraagden wil ondanks de hoge inflatie niet over een hoger loon onderhandelen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De EU wil hongersnood creëren op het continent door de landbouw te vernietigen

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eelke Piers
Eelke Piers
8 maanden geleden

Grind uit de tuin, aardappelen erin.

Maarten
Maarten
7 maanden geleden

Zoals we al weten zijn de regeringen van de EU stapel gek geworden met het idee dat zij (ook door het WEF) de mensheid zover kunnen krijgen dat zij zich als debiele en hersenloze indiviuen laten omturnen. Het idee alleen al…