Je zou wel gek moeten zijn om tegelijkertijd oorlogen uit te vechten met China en Rusland. Helaas voldoet de man in het Witte Huis aan die beschrijving. Joe Biden is gedurende zijn hele politieke carrière een heethoofd geweest, maar nu is hij een heethoofd die in een vergevorderde staat van geestelijk verval is, schrijft Michael Snyder.

En zoals ik al meer dan een jaar waarschuw, wordt hij omringd door het slechtste team voor buitenlands beleid in de geschiedenis van de V.S., en dat wil wat zeggen. Biden en zijn team blijven de ene kolossale fout na de andere maken, en nu zijn we op een pad dat er binnenkort toe kan leiden dat we grote oorlogen uitvechten met China en Rusland tegelijk.

Als er ooit een tijd was om het 25ste Amendement in te roepen, dan is het nu. Als we op de Chinezen en de Russen gaan schieten, zal het ondenkbare werkelijkheid worden. Er zullen geen “herkansingen” zijn, en er zal geen weg terug zijn naar hoe het leven vroeger was.

Tijdens een persconferentie in Japan werd Biden gevraagd of hij het Amerikaanse leger zou gebruiken om Taiwan te verdedigen als China binnenvalt. Dit is hoe hij antwoordde

“Heel snel, u wilde om voor de hand liggende redenen niet militair betrokken raken bij het Oekraïne conflict. Bent u bereid om militair betrokken te raken om Taiwan te verdedigen als het zover komt?” vroeg een verslaggever de president tijdens een nieuwsconferentie in Japan.

“Ja,” antwoordde Biden.

“Bent u dat?”, drukte de verslaggever.

“Dat is de toezegging die we hebben gedaan,” zei de president.

Toen hij deze opmerkingen maakte, leek Biden verdwaasd en verward, alsof hij op dat moment in een soort mentale mist zat.

Onmiddellijk na de persconferentie van Biden probeerden regeringsfunctionarissen zijn opmerkingen terug te draaien.

Zij zeiden dat hij “zich had vergist” en dat er geen beleidswijziging was geweest.

Maar het kwaad was al geschied, en de Chinezen waren woedend. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde door te verklaren dat “er geen ruimte is voor compromissen” als het gaat om Taiwan…

Over kwesties die China’s soevereiniteit en territoriale integriteit betreffen en andere kernbelangen, is er geen ruimte voor compromissen,’ zei Wang Wenbin, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wij hebben er bij de VS op aangedrongen zich serieus aan het één-China-beginsel te houden… voorzichtig te zijn met woorden en daden in de kwestie Taiwan, en geen verkeerd signaal af te geven aan de pro-Taiwanese onafhankelijkheids- en separatistische krachten – zodat er geen ernstige schade wordt toegebracht aan de situatie in de Straat van Taiwan en de betrekkingen tussen China en de VS.

China heeft Taiwan altijd als Chinees grondgebied beschouwd, en de laatste weken zijn er allerlei geruchten dat de Chinezen zich opmaken voor een invasie.

Laat me één voorbeeld met u delen

Ambtenaren van het Chinese ministerie van Financiën en de centrale bank hebben op 22 april vergaderd met vertegenwoordigers van tientallen banken, waaronder HSBC, om te bespreken wat Peking zou kunnen doen in het geval dat China strenge sancties opgelegd zouden krijgen. Het ministerie van Financiën merkte op, in de woorden van de Financial Times, dat “alle grote buitenlandse en binnenlandse banken die in China actief zijn” aanwezig waren.

De deelnemers concludeerden dat Beijing de buitenlandse tegoeden niet kon beschermen, maar het houden van de “spoedvergadering” is niettemin onheilspellend. Chinese functionarissen hebben het effect gezien van de sancties die aan Rusland werden opgelegd nadat dit land in februari zijn “speciale militaire operatie” in Oekraïne had gelanceerd, en zij zijn van plan om dergelijke maatregelen die op hun eigen land worden toegepast, te weerstaan.

Waarom zouden de Chinezen zo’n spoedvergadering houden?

Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand.

De enige reden waarom de VS China dezelfde soort sancties zouden opleggen als aan Rusland, zou zijn als China zou besluiten Taiwan binnen te vallen.

Zoals ik in eerdere artikelen heb beschreven, sturen de Chinezen al maandenlang voortdurend militaire vliegtuigen naar de luchtverdedigingsidentificatiezone van Taiwan. En er zijn allerlei rapporten en geruchten dat het Chinese leger actief voorbereidingen treft voor een invasie.

Dat is dus de reden waarom Biden gevraagd wordt naar een mogelijke invasie. Iedereen beseft dat een dergelijk scenario een uitgesproken mogelijkheid is.

En zodra China binnenvalt, zullen de VS en China onmiddellijk in staat van oorlog verkeren.

In een artikel dat onlangs op Fox News werd geplaatst, wordt zelfs gesuggereerd dat de Chinezen een “eerste aanval” kunnen uitvoeren op militaire activa van de VS als ze besluiten een invasie van Taiwan te beginnen…

Als China Taiwan wil innemen, moet het eerst luchtoverwicht krijgen en dan de Taiwanese marine uitschakelen. En in tegenstelling tot de invasie van Rusland in Oekraïne, een niet-NAVO-bondgenoot, moet China er vanaf het begin van uitgaan dat Amerika en Japan Taiwan snel te hulp zullen schieten, wat betekent dat China als eerste de Amerikaanse en Japanse marine- en luchtmacht zal aanvallen. Dus, tenzij met succes afgeschrikt, zal een Chinese invasie van Taiwan waarschijnlijk vanaf het eerste uur een zeer intensieve aangelegenheid zijn, waarbij Amerikaanse schepen, onderzeeërs en luchtbases het doelwit zijn van honderden Chinese raketten – ongeacht of Amerika formeel terugkeert naar strategische ambiguïteit of zelfs Taiwan verlaat, zoals sommigen suggereren.

Persoonlijk denk ik niet dat de Chinezen zo’n aanval zouden riskeren.

In plaats daarvan denk ik dat ze Taiwan met overweldigende kracht zouden treffen en hopen dat Biden alleen met sancties zou reageren.

Maar ik kan het mis hebben.

Overschakelen naar een andere versnelling, beide partijen blijven de oorlog in Oekraïne escaleren.

Zondag hoorden we dat de VS overweegt troepen naar Oekraïne te sturen om de Amerikaanse ambassade in Kiev te bewaken...

Plannen om Amerikaanse troepen terug te sturen naar Oekraïne om de onlangs heropende Amerikaanse ambassade in Kiev te bewaken zijn “aan de gang op een relatief laag niveau,” zei Gen. Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, maandag.

De Wall Street Journal meldde zondag dat functionarissen plannen overwegen om special forces naar Kiev te sturen om de Amerikaanse ambassade te bewaken. Dit is een delicate opdracht, omdat er een evenwicht moet worden gevonden tussen de veiligheid van de Amerikaanse diplomaten en het vermijden van wat Rusland zou kunnen zien als een escalatie.

Dat is geen goed idee, maar rationele mensen voeren op dit moment niet ons buitenlands beleid.

Als rationele mensen deze beslissingen in Washington zouden nemen, zouden we niet al 54 miljard dollar aan dit conflict hebben besteed. Dat is een bedrag dat negen keer hoger ligt dan wat Oekraïne normaal gesproken een heel jaar aan zijn leger uitgeeft.

In de oorlog in Oekraïne zijn het de VS die het meeste geld uitgeven, het zijn de VS die het meeste materieel leveren, het zijn de VS die de meeste inlichtingen verschaffen, en de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft toegegeven dat wij zelfs leden van het Oekraïense leger naar de Verenigde Staten laten vliegen om hen te trainen.

Dit is al een regelrechte proxy-oorlog geworden tussen de Verenigde Staten en Rusland, en we zijn gevaarlijk dicht bij het uitgroeien tot een echte oorlog tussen onze twee naties.

En dat is een scenario dat we koste wat kost moeten proberen te vermijden.

Deze week wordt ook gemeld dat Vladimir Poetin “een moordaanslag overleefde” kort nadat de oorlog in Oekraïne begon…

Vladimir Poetin overleefde een moordaanslag niet lang na het begin van zijn oorlog in Oekraïne, heeft de chef van de inlichtingendienst van het land beweerd.

Kyrylo Budanov zei dat Poetin ongeveer twee maanden geleden werd “aangevallen… door vertegenwoordigers van de Kaukasus” – een regio die Armenië, Azerbeidzjan, Georgië en delen van Zuid-Rusland omvat.

Het was een absoluut mislukte poging, maar het is echt gebeurd. Het was ongeveer twee maanden geleden,’ zei Boedanov. “Ik herhaal, deze poging was niet succesvol. Er was geen publiciteit over deze gebeurtenis, maar hij vond plaats.

Als dit gebeurd is, betwijfel ik ten zeerste dat het “representanten van de Kaukasus” waren die er uiteindelijk achter zaten.

Voor mij is het veel waarschijnlijker dat de westerse inlichtingendienst erbij betrokken was.

En dit zou kunnen verklaren waarom ik Vladimir Poetin in gevaar zag vlak voordat de Russen hun speciale militaire operatie lanceerden. In die ervaring zag ik dat Poetin was terneergeslagen, maar hij was niet gedood.

Maar, zoals ik verder uitlegde, had ik een andere ervaring die me deed geloven dat hij uiteindelijk dood zal eindigen. Interessant is dat het gerucht gaat dat Poetin vorige week een kankeroperatie onderging

Vladimir Poetin onderging vorige week een ‘succesvolle’ kankeroperatie en is herstellende, zo wordt beweerd in het meest recente gerucht over de gezondheid van de Russische leider.

De 69-jarige onderging afgelopen maandag een onbekende ingreep na advies van medici dat behandeling “essentieel” was, volgens Telegram-kanaal General SVR dat beweert informatie te krijgen van binnen het Kremlin.

Sommigen in de westerse media juichen de dood van Poetin toe, maar ik denk dat degene die hem vervangt zich nog vijandiger zal opstellen tegenover het westen.

Ik hoop dat er een manier kan worden gevonden om vrede te sluiten, maar op dit moment lijken de Amerikaanse functionarissen niet geneigd om vrede met Rusland na te streven.

Intussen heeft de regering Biden besloten het Amerikaanse leger te laten deelnemen aan “een Israëlische oefening waarbij een grootscheepse aanval op de nucleaire installaties van Iran wordt gesimuleerd“…

Alsof een intense proxy-oorlog met nucleaire grootmacht Rusland nog niet genoeg stof doet opwaaien, heeft het Witte Huis van Biden nu groen licht gegeven voor een ongekende Amerikaanse deelname aan een Israëlische oefening waarbij een massale aanval op de nucleaire installaties van Iran wordt gesimuleerd.

Volgens The Times of Israel, “zal de Amerikaanse luchtmacht dienen als een aanvullende kracht, met bijtank vliegtuigen die met Israëlische straaljagers bijvullen terwijl ze simuleren dat ze Iraans grondgebied binnendringen en herhaalde aanvallen uitvoeren.” De schijnaanval op Iran zal deze maand plaatsvinden, als onderdeel van een bredere Israëlische militaire oefening genaamd “Chariots of Fire.”

Dit is een andere toekomstige oorlog waar ik voor gewaarschuwd heb, en ik geloof dat die op elk moment in de komende maanden kan uitbarsten.

En wanneer de raketten heen en weer beginnen te vliegen, zal de hele wereld geschokt zijn door het bloedbad en de verwoesting.

Dit is een tijd van oorlogen en geruchten van oorlogen, en ik geloof dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is.

Maar voorlopig schieten de grootmachten nog steeds niet op elkaar, en daar moeten we erg dankbaar voor zijn.

Helaas blijft de regering Biden de ene flagrante fout na de andere maken, en op een gegeven moment zal ons geluk opraken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Waarschuwing: “Een derde van de wereldbevolking zal de volgende oorlog niet overleven” (Video)

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
6 maanden geleden

Oekraïense functionaris beweert dat VS “plannen opstellen” om de Russische Zwarte Zeevloot tot zinken te brengen

Er zijn mensen in de diepe staat van de VS die er alles aan doen om oorlog te voeren met Rusland, maar omdat ze weten dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen tegen die waanzin is, zoeken ze naar andere manieren om Moskou bij volmacht te bestrijden .

Dat is grotendeels gebeurd in de vorm van het verstrekken van tientallen miljarden dollars aan hulp en wapens aan Kiev, zelfs met het risico dat onze eigen militaire oorlogsvoorraden tot gevaarlijk lage niveaus worden teruggebracht.

Nu, volgens een nieuw rapport, lijkt het Pentagon plannen te hebben opgesteld om de hele Zwarte Zeevloot van de Russische marine tot zinken te brengen, een escalatie die ongetwijfeld een akelige reactie van president Vladimir Poetin zou opleveren.

Volgens Antiwar.com : https://news.antiwar.com/2022/05/20/us-drawing-up-plans-to-sink-the-russian-black-sea-fleet-ukrainian-official/