De mediapropaganda tegen de Russische regering en de Russische president Vladimir Poetin bereikt momenteel weer warpsnelheid. Oekraïne speelt hierin een beslissende rol. De proxy-oorlog die daar wordt gevoerd, dient het Westen als katalysator voor een regimeverandering in Moskou, schrijft Dr. Wolfgang Bittner.

In oktober 2014 pochte de toenmalige Amerikaanse vicepresident Joseph Biden in een lezing aan de Harvard Kennedy School in Cambridge, Massachusetts: “We hebben Poetin een eenvoudige keuze gegeven: “Respecteer de soevereiniteit van Oekraïne of je krijgt te maken met toenemende gevolgen.” Tegen die tijd was de staatsgreep in Kiev – lang voorbereid door de VS in weerwil van de Oekraïense soevereiniteit – uitgevoerd, was in Oost-Oekraïne een burgeroorlog uitgebroken en dwong de Amerikaanse president Barack Obama de Europese leiders om strenge sancties tegen Rusland op te leggen.

De gevolgen van deze sancties waren volgens Biden “een massale kapitaalvlucht uit Rusland, een feitelijke bevriezing van directe buitenlandse investeringen, de roebel op een historisch dieptepunt ten opzichte van de dollar, en de Russische economie op de rand van een recessie”. De bedoeling was Rusland te ruïneren als het zich niet zou openstellen voor de belangen van het westerse kapitaal. Omdat de Russische president Vladimir Poetin zich verzette, was het volgende doel een regimeverandering in Moskou. Daar werd en wordt sindsdien naar toegewerkt.

De sancties werden voortdurend aangescherpt met zwakke rechtvaardigingen, Oekraïne werd opnieuw bewapend en met medewerking van Europese, vooral Duitse politici en journalisten, begon een ware lastercampagne tegen Rusland, die in de onmiddellijke actualiteit onvoorstelbare proporties heeft aangenomen. In maart 2021 zei Joseph Biden dat Vladimir Poetin een moordenaar was. Maar deze blunder, tegen alle diplomatieke gewoonten in, was niet nieuw.

Reeds in 1983 had Ronald Reagan de Sovjet-Unie – tot afgrijzen van vele Amerikaanse politici in die tijd – onverbiddelijk uitgeroepen tot het “rijk van het kwaad”, waarmee alle agressie en sancties tegen de Sovjet-Unie en vervolgens tegen Rusland en zijn president, die zich verzetten tegen de machtsaanspraken van de VS, voor de ogen van het wereldpubliek konden worden gerechtvaardigd. Dit was nooit een probleem voor westerse politici en hun media. Evenmin het feit dat de VS het Midden-Oosten in brand hebben gestoken en dat Joseph Biden, die zich decennialang had ingezet voor regimeverandering in Rusland, als senator, deskundige op het gebied van buitenlands beleid en vice-president medeverantwoordelijk was voor bijna alle conflicten en oorlogen van de afgelopen decennia.

Rusland wordt al jaren omringd door een monsterlijke militaire macht. Als Zweden en Finland nu lid worden van de NAVO, is de cirkel rond. Een rode lijn die door Vladimir Poetin werd getrokken nadat zijn gerechtvaardigde vraag om veiligheidsgaranties niet werd ingewilligd, werd overschreden op het moment dat de VS en Groot-Brittannië Oekraïne voor de oorlog in de Donbass ultramoderne wapens leverden, die werden gebruikt tegen de separatisten, maar ook specifiek tegen burgers van de Russischtalige minderheid, en die een acute bedreiging vormden voor Rusland.

Sinds 24 februari 2022 heerst er in Oekraïne niet alleen burgeroorlog, maar is Rusland Oekraïne binnengevallen. Dit werd gevolgd door een verontwaardiging van al diegenen, en dat zijn ze bijna allemaal, die decennia lang hebben toegekeken hoe de VS de wereldvredeorde vernietigden en deden wat zij wilden. Wat oorspronkelijk een intern Oekraïens conflict was, is veranderd in een proxy-oorlog tussen de VS en Rusland waarin Oekraïne wordt verpulverd, en Duitsland speelt zijn rol. Op 25 februari 2022 sloot minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zich aan bij het destructieve beleid van Biden toen zij verklaarde dat Rusland ten gronde moest worden gericht.

Maandenlang zijn we overspoeld met verhalen van vluchtelingen en foto’s van huilende moeders met hun kinderen met een ongekende intensiteit, die ons medelijden opwekken. Op 26 februari vond in Berlijn een goed georganiseerde, toegestane demonstratie plaats met meer dan 100.000 deelnemers, van wie de meesten eerlijk tegen de oorlog en voor de vrede waren. Op borden stond “Geen oorlog!” of “Red Oekraïne”, maar ook “Stop Poetin!” en “Moordenaar Poetin”. Een geopolitieke gebeurtenis werd steeds persoonlijker, haat werd gekanaliseerd – de spindoctors van de CIA hadden goed werk verricht. En op hetzelfde ogenblik vergaderde de Duitse Bondsdag, die miljarden belastinggeld uittrok voor oorlog en herbewapening, blijkbaar onopgemerkt door de demonstranten.

Nu horen en lezen wij in de media dat Poetin biologische of chemische agentia of zelfs kernwapens zou kunnen gebruiken, dat hij onvoorspelbaar is, zo niet krankzinnig. Er deden geruchten de ronde dat Poetin ernstig ziek was van kanker. Dan weer werd er gezegd dat er een staatsgreep op handen was in Moskou. Veel insinuaties, kwaadwilligheid, laster. Het Russische leger werd beschuldigd van gruwelijke wreedheden, en na honderd herhalingen werden veronderstellingen feiten.

Maar de uitspraken van de Oekraïense regering en de westerse media zijn niet te vertrouwen. De werkelijkheid is anders, want wij vernemen dat in Kiev en elders jacht werd gemaakt op vermeende saboteurs, dat het Oekraïense leger, nationalistische vrijwilligersbataljons, huurlingen en fanatieke Bandera-aanhangers werden voorzien van de modernste wapens uit de VS, Groot-Brittannië en, last but not least, Duitsland.

De verslagen van het “oorlogsfront” worden met de dag gruwelijker. Honderden slachtoffers onder de burgerbevolking, miljoenen zijn gevlucht, verwoesting en lijden. Maar ook de regeringsverklaring van kanselier Olaf Scholz op 27 februari, die de facto een hatelijke oorlogsverklaring tegen Rusland en zijn president was, een Duitse kanselier onwaardig, is stuitend. Wat wordt bedoeld met “deze oorlog is de oorlog van Poetin”, dat hij “koelbloedig een aanvalsoorlog is begonnen”, dat de beelden uit Oekraïne “alle meedogenloosheid van Poetin” lieten zien, dat men grenzen moet stellen aan “oorlogszuchtigen zoals Poetin”.

Door zoiets aan de wereld mee te delen, laat men zien dat men niet in staat is om de oorlogssituatie in Oekraïne op een nuchtere manier aan te pakken. Papegaait de Duitse bondskanselier na wat hem wordt verteld door de Amerikaanse diensten, het Witte Huis en de NAVO? En in de Bondsdag is er een ovatie voor de Oekraïense ambassadeur, die de Duitse regering beledigde vanwege het vermeende gebrek aan steun en al lang geleden had moeten worden uitgezet. Zelfverloochening en een gebrek aan soevereiniteit zijn hier duidelijk zichtbaar. Niet alleen in de afgelopen maanden hebben onbekwame, ideologische of corrupte politici beslissingen genomen die het bestaan van het land bedreigen, in plaats van het welzijn van het volk te dienen overeenkomstig hun ambtseed.

Waar zijn we terechtgekomen? Honderd miljard euro meer voor bewapening! Er zal een nog grotere inflatie zijn dan voorheen, geld voor sociale voorzieningen, onderwijs, wetenschap en kunst zal nog schaarser worden, de armen zullen nog armer worden, veel bedrijven zullen te gronde gaan. Daarentegen zal de Amerikaanse economie in de gescheurde gaten springen en Duitsland van duur, milieuonvriendelijk fracking-gas voorzien. De VS en hun vazallen zullen alles in het werk stellen om Rusland te wurgen en een regimeverandering in Moskou te bewerkstelligen. Joe Biden en zijn oorlogsstokers zijn er bijna – met de hulp van de Duitse regering en haar media. Hopelijk blijft de wereld een kernoorlog bespaard.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Is Rusland in de val van het Westen gelopen, of omgekeerd?

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

4 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Illias
Illias
9 maanden geleden
Rusland heeft historisch geen propaganda of 'active measures' en er is geen verschil met hoe de US dat deed? Er bestaan geen internet agency of 50 cent clubs in China? Dit zijn praktijken die daar gangbaar zijn, kritische burgers hebben daar geen stem door 'foreign agent' wetten. In het westen, kan je bijna alles zeggen, het enige zou kunnen zijn sociale represailles, iets dat je in Rusland of China of alle andere landen zal hebben. Sommige meningen of posities zijn tabboe, het verschil is hier kan je die uiten, wordt je niet opgepakt en kan je organiseren. 

Vergeet niet dat Rusland noem(de) het geen oorlog. Indien. je het wel zo noemt wordt je opgepakt. Zou dit je enige aanleiding geven om misschien iets te relativeren?