Alle grote supermarkten zullen zeer binnenkort geen contante betalingen of kaartbetalingen meer accepteren, en in plaats daarvan klanten dwingen hun gezicht of vingerafdrukken te gebruiken om te betalen voor essentiële artikelen, in wat nog een enorme sprong is in de richting van een dystopische cashloze samenleving, meldt The Expose.

Mastercard lanceerde onlangs een programma voor detailhandelaars om biometrische betalingsmethoden aan te bieden, zoals gezichtsherkenning en het scannen van vingerafdrukken. Bij de kassa worden gebruikers gedwongen hun betaling te verifiëren door hun gezicht of de palm van hun hand te laten zien, in plaats van te mogen betalen met een kaart of met contant geld.

Het programma is al live gegaan in vijf St Marche kruidenierswinkels in Sao Paulo, Brazilië, met meer proeven ook gepland voor Azië en het Midden-Oosten. Mastercard zegt van plan te zijn het later dit jaar wereldwijd uit te rollen.

Het betaalbedrijf wil het programma wereldwijd uitrollen voor kleine en grote retailers. Ajay Bhalla, de president van cyber en intelligence bij Mastercard, zei: “De manier waarop we betalen moet gelijke tred houden met de manier waarop we leven, werken en zakendoen, waarbij we consumenten keuze bieden met het hoogste niveau van veiligheid.

“Ons doel met dit nieuwe programma is om winkelen een geweldige ervaring te maken voor zowel consumenten als handelaren, door het beste van zowel veiligheid als gemak te bieden.

“Al het onderzoek dat we hebben gedaan heeft ons verteld dat consumenten dol zijn op biometrie”.

Heeft Mastercard zijn marktonderzoek alleen in China uitgevoerd? Het lijkt er in ieder geval wel op.

Bron

De huidige draai die wordt gebruikt om het gebruik van het biometrische betaalsysteem te rechtvaardigen en het publiek te dwingen in een dystopische cashloze maatschappij te leven, is dat het “zal leiden tot kortere wachtrijen, hygiënischer zal zijn dan het intikken van een pincode, en minder fraudegevoelig”.

Een woordvoerder van Mastercard zei: “Geen gezoek meer naar je telefoon of je portemonnee als je je handen vol hebt – de volgende generatie van in-person betalingen zal slechts een snelle glimlach of zwaai van je hand nodig hebben. De vertrouwde technologie die uw gezicht of vingerafdruk gebruikt om uw telefoon te ontgrendelen, kan nu worden gebruikt om consumenten te helpen sneller langs de kassa te gaan. Met het nieuwe biometrische afrekenprogramma van Mastercard heb je alleen jezelf nodig.”

Mastercard haalde een onderzoek aan dat beweert dat 74% van de wereldbevolking een “positieve houding” heeft ten opzichte van biometrie. Dat aantal is zeer twijfelachtig, maar is die 74% zich bewust van de gevaren van de invoering van dit soort technologie?

Alle systemen van digitale ID en het verzamelen van gegevens zijn kwetsbaar voor inbreuken op de beveiliging. Bij de inbraak bij Equifax, bijvoorbeeld, zijn maar liefst 145,5 miljoen socialezekerheidsnummers gecompromitteerd. Gezien het potentieel voor cyberinbreuken zouden hacks in de toekomst nog groter kunnen zijn en hele systemen in gevaar kunnen brengen.

De opkomst van kunstmatige intelligentie betekent ook dat, naarmate gegevens uit digitale ID-systemen worden verzameld, algoritmen worden gebouwd die grote gevolgen kunnen hebben voor mensen. Deze systemen zijn echter, net als de gegevens zelf, niet transparant in hun werking en het is zelfs niet duidelijk wie of wat ze bouwt, en voor welke doeleinden.

Het kan zijn dat mensen in de toekomst geen consumentenopties meer hebben, zoals goedkope bankleningen, als gevolg van de besluiten van algoritmen waarvan de werking niet transparant is voor het publiek.

De enige manier om de invoering van dit draconische systeem tegen te houden is om altijd met contant geld te betalen zolang het gebruik van deze nieuwe technologie optioneel blijft.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


We hebben de weg afgelegd naar een Digitale Identiteit zonder het zelfs te beseffen, en als we nu niet op de rem trappen dan is er geen weg meer terug

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet
9 maanden geleden

lol, er staat niets in dat supermarkten gewoon geld gaan verbieden. fake news verhaal.

Frans
Frans
9 maanden geleden
Antwoord aan  Piet

Hier in Alphen ad Rijn kan je al 2 dagen nergens geld pinnen. Het gaat dan ook niet om supermarkten.

Qvic
Qvic
9 maanden geleden

Dat wordt gewoon zelf mijn groentes e.d. verbouwen, als de supermarkten mijn contante geld niet meer accepteren. Ik ben geen eigendom van het systeem, wat ze samenleving noemen. Zo ook kunnen ze mij niet verplichten om met een commercieel bedrijf zaken te doen. Zoals masterkaart.

sjef
9 maanden geleden

Fijn toch de boeren zullen er blij mee zijn. Fijn op de fiets met een karretje erachter, anders kunnen ze m’n Co2 afdruk volgen als ik met de auto ga, is ook nog eens beter voor mijn conditie (70jaar) en alle boeren in de buurt af voor groente en fruit en verse rauwe melk. Ik verheug me er al op. Ze doen maar. Trouwens betaal al meer dan ene jaar alles contant. FF pinnen en dan overal cash, tadaaaah

BasV
BasV
9 maanden geleden

Geen idee of waar is, mocht het waar zijn; Dan gaan de kleine supermarkten record winsten tegemoet komende twee jaar.

P. Snot
P. Snot
9 maanden geleden

Bezopen om te stellen dat dit op zeer korte termijn wordt ingevoerd. Als het al ingevoerd gaat worden.