Oekraïne is geen land. Tot 1994 heeft het nooit bestaan. Oekraïne is een verzinsel. Het was de bakermat van het huidige Rusland, Kiev-Rus, onderdeel van het Pools-Litouwse Gemenebest, of deel van Oostenrijk-Hongarije.

Een ‘land’ dat nooit bestaan heeft, kan geen stand houden dus zal het uiteenvallen, verdeeld worden. Een historische vergissing wordt rechtgezet en de voormalige eigenaren eisen nu hun deel op.

Het is duidelijk welk deel historisch gezien Russisch is, welk deel Pools, en er was ook een klein deel Hongaars en daar woont een Hongaars sprekende minderheid/meerderheid in dat deel. En het is logisch dat Orban die Hongaren wil kunnen beschermen nu Oekraïne uiteenvalt en ophoudt te bestaan.

Zero Hedge:

Uren nadat hij Hongarije volledig onder controle had gekregen door een grondwetswijziging door te drukken die zijn regering toestaat per decreet te regeren wanneer er oorlog uitbreekt in een buurland, heeft premier Viktor Orban de noodtoestand afgekondigd.

Volgens Bloomberg heeft het parlement eerder op dinsdag de noodtoestand goedgekeurd, die om middernacht van kracht wordt. Het geeft Orban’s regering “manoeuvreerruimte en de mogelijkheid om onmiddellijk te reageren” op de aanhoudende oorlog in buurland Oekraïne, zei Orban in een videoboodschap op Facebook.

Bloomberg schildert het natuurlijk af als een overwinning voor “de vaandeldrager voor nationalisten wereldwijd”.

De stap komt nadat Orban vorige week op een evenement in Boedapest, waar ook een videoboodschap van voormalig president Donald Trump te zien was, aan Amerikaanse rechtse beroemdheden vertelde dat het recept voor het uitoefenen van volledige macht over een natie vereist dat je je eigen media en instellingen opbouwt. En, bovenal, het achterwege laten van gevestigde politieke normen om “volgens onze eigen regels te spelen”.

“We hebben manoeuvreerruimte nodig en de mogelijkheid om onmiddellijk actie te ondernemen”, zei Orban nadat zijn ministers de ambtseed hadden afgelegd. De noodtoestand, die hij naar eigen zeggen heeft uitgeroepen vanwege de aanval van Rusland op buurland Oekraïne, zal hem in staat stellen “alle instrumenten” van de staat te gebruiken, zei hij.

Woensdag zal Hongarije de eerste maatregelen in het kader van de nieuwe noodtoestand aankondigen, waarvoor Orban al voor de beëdiging van zijn kabinet op dinsdag de basis begon te leggen. De 58-jarige leider wijzigde niet alleen de grondwet om zijn nieuwe noodbevoegdheden te kunnen gebruiken, maar gaf zijn chef-staf ook het toezicht over de inlichtingendiensten van het land.

Orban, de langstzittende regeringsleider in de EU, zit in zijn vierde opeenvolgende regeerperiode, na vorige maand opnieuw een verpletterende verkiezingsoverwinning te hebben behaald. Hij is met name in conflict geraakt met andere lidstaten over een reeks kwesties, waaronder zijn verzet tegen een EU-verbod op Russische olie.


Kun je je de ziedende woede voorstellen van Verhofstadt en zijn slavinnetje Sofie in ‘t Geld als Hongaarse troepen Oekraïne binnenmarcheren?

Ik kom nu al niet meer bij.

Oh wacht. Verhofstadt heeft het al gezien:

Het blijft gênant als dictatoriale EU-rofielen het woord ‘democratie’ gebruiken. Maar goed, binnenkort is het over met de EU, want zonder Russische energie kan de dictatuur niet overleven en dan is het eindelijk over met deze nachtmerrie waar we al veel te lang onder geleden hebben.

Met dank aan Poetin blazen deze incompetente VS-vazallen hun eigen project op.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Verpletterende overwinning Orban in Hongarije – Sofie in ’t Veld ZIEDEND

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
8 maanden geleden

Allee vooruit.

Ultra-Bolshewist Guy Verhofstadt laat ook nog eens zijn giftige en eeuwig liegende brulstem horen.

Wanneer gaat die eens berecht worden voor zijn verantwoordelijkheid in de Oekraïne catastrofe?

Hij denkt waarschijnlijk: “Als ik nu terugkrabbel, en toegeeft dat ik de oorlog heb opgestookt, zien ze dat als een teken van zwakheid, dus ik ga gewoon keihard door met mijn haatpropaganda.”