Het Oekraïense front in Donbass staat op het punt om volledig opgerold te worden. In de Westerse leugenmedia zult u het niet vernemen, die berichten alleen over de glorieuze overwinningen van de dappere nazi’s van Zelenski.

Als u de Westerse leugenpers gelooft, denkt u waarschijnlijk dat de Oekraïners binnenkort in Moskou staan. Oekraïne heeft wat gebieden rond Kharkov terugveroverd en dat wordt als een overwinning gepresenteerd, maar dat is alleen maar omdat de Russen zich daar teruggetrokken hebben, omdat het namelijk om de Donbass gaat.

Het is hier al vaker gemeld dat na Marioepol Donbass aan de beurt zou zijn, en daarna komt Odessa en tegen die tijd is er feitelijk geen Oekraïens leger meer over omdat het opgekauwd is. In Donbass stond de elite van het Oekraïense leger, zo’n 60.000 tot 100.000 troepen, klaar om de semi-autonome republieken Luhansk en Donetsk binnen te vallen nadat ze daar de afgelopen 8 jaar 14.000 doden en 1.5 miljoen vluchtelingen veroorzaakt hadden en dat was de reden voor Rusland om in te grijpen.

Als die legermacht verslagen is, is het over voor Oekraïne. De Oekraïense soldaten in Donbass zijn volledig gedemoraliseerd. Commandotroepen slaan op de vlucht, gewone soldaten die zich over willen geven mogen in de rug geschoten worden en hele eenheden deserteren omdat ze niet langer als kanonnenvoer willen dienen.

Hier is een infografiek van 24 mei van Le Monde, gebaseerd op gegevens van de krant, het ISW en Oekraïne War Map, waar bij vermeld moet worden dat geen van deze bronnen pro-Russisch is en de kaart dus waarschijnlijk vrij conservatief is, maar het geeft minstens een idee en laat zien wat waar ligt.

Na de verovering van Popasna 4 gaat het hard nu. Popasna was een van de zwaarst verdedigde bolwerken. Gisteren is de grote industriestad Lyman gevallen.

Hier heb je een interactieve kaart waar je op in en uit kan zoomen.

Hier een dynamische detailkaart van de opmars van de Geallieerden gedurende de afgelopen twee weken na de bevrijding van Popasna.

De situatie in de regio Luhansk is kritiek, -Nazi gouverneur Gaidai vergeleek het met Marioepol. Het Russische leger “rukt in alle richtingen tegelijk op.”

Het Russische leger “rukt op in alle richtingen op hetzelfde moment. Ze vallen aan in de richting van Severodonetsk, de stedelijke agglomeratie Gorskoye van de kant van Zolotoye en Jekaterinovka, in de buurt van Popasnaya van de kant van Kamyshevakhi, en Belogorovka,” zei Gaidai.

Ik vroeg me af wat die hoernalisten van de apenpokkenpers zouden zeggen als Oekraïne verslagen is, nadat ze maanden geroepen hebben dat Rusland aan de verliezende hand is, maar dat dus. ‘Apenpokken’ zullen ze roepen en geen woord meer besteden aan de onzin die ze al die tijd uitgekraamd hebben. En het erge is dat het hun geïnfantiliseerde lezers niet eens op zal vallen. Die gaan gewoon weer mee met de volgende hype, terwijl wat er hier gebeurt wereldschokkend is.

Het is over met de Westerse hegemonie. Dat was al duidelijk na het Afghanistan debacle, maar dit is een rechtstreekse oorlog tussen Rusland en de NAVO en de NAVO delft het onderspit. Acht jaar lang heeft de NAVO het Oekraïense leger getraind, tientallen miljarden heeft het Westen naar de bodemloos corrupte put Oekraïne gestuurd, en het wordt in een paar weken in de pan gehakt. Genadeloos. Gigantische hoeveelheden wapens heeft het Westen naar Oekraïne gestuurd en ze belanden op de schroothoop voor ze het front bereiken. Het Westen demilitariseert zichzelf. Het Russofobe Estland heeft een derde van al zijn legermateriaal naar Oek gestuurd en het is foetsie. De VS heeft 10 jaar nodig om zijn hoeveelheid Javelins, die nutteloos gebleken zijn, weer aan te vullen.

De hele wereld heeft kunnen zien dat het Westen niet te vertrouwen is nadat het 300 miljard aan Russische deviezenreserves gestolen heeft en dat het militair gezien een tandeloze tijger is. Een blaffende hond op zijn best, waar niemand meer mee samen wil werken.

De wereld wordt in tweeën gedeeld.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het einde van de Petrodollar – Rusland, China en India zullen een concept internationaal financieel systeem ontwikkelen

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

4.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
6 maanden geleden

Op veilige afstand roept de media ,houd stand ,net zoals die ophitsers in Brussel,wapens sturen ,maar zelf potverteren ,lekker veilig thuis zitten,en met een grote muil roepen dat ze Putin wel klein zullen krijgen .
Stuur lekker je eigen kinderen in die puinzooi die jullie zelf veroorzaakt hebben .

Doordenker-2
Doordenker-2
6 maanden geleden
Antwoord aan  Peter.

Als we zonder voedsel en verwarming vallen, moeten we niet twijfelen bij wie thuis we wel nog eten en verwarming zullen aantreffen.

Hagar
Hagar
6 maanden geleden

Dank zij de Belgische machinegeweren van Sofie Wilmes kunnen de Oekies elkaar nog beter in de rug schieten.

Want met een Javelin was dat nogal omslachtig