De Poolse premier Morawiecki roept in een interview op tot de vernietiging van Rusland

In een interview met de Daily Telegraph op 11/5/2022 heeft de Poolse premier Mateusz Morawiecki het Westen “opgeroepen” om de Russische wereld te vernietigen, meldt Unser Mittel Europa. “Russkiy Mir” ( De Russkiy Mir Foundation is een Russische organisatie die zich ten doel stelt de Russische taal in het buitenland te populariseren) is een kankergezwel dat niet alleen de meerderheid van de Russische samenleving treft, maar heel Europa bedreigt”, aldus Morawiecki.

“Het is dus niet voldoende Oekraïne te steunen in zijn militaire strijd tegen Rusland. We moeten deze monsterlijke ideologie volledig vernietigen,” vervolgde hij.

De gemeenschappelijke droom van Europa verwezenlijken

Morawiecki verklaarde in het interview dat “door Oekraïne te helpen, wij onze gemeenschappelijke droom van Europa van Lissabon tot Kiev zullen verwezenlijken.

Wat de verklaringen van Europese politici over een “verenigd Europa” betreft, is de Poolse eerste minister niet de eerste die dergelijke plannen “definieert”.

Zo verklaarde de Franse president Emmanuel Macron in 2019 dat “wij vast geloven in een Europa dat zich uitstrekt van Lissabon tot Vladivostok”.

“We moeten de ideologie achter de Russische aanval uitroeien, want die is even gevaarlijk als het nazisme en het communisme,” stelde de Poolse premier Mateusz Morawiecki tot slot.

20e eeuwse geschiedenis een macaber sprookje?

Morawiecki’s interview opmerkingen nu in een samenvatting.

“Als ik met jonge mensen praat, klinkt de geschiedenis van de 20e eeuw hen in de oren als een macaber sprookje. Het lijkt onmogelijk dat Hitler of Stalin in onze tijd kunnen terugkeren. Maar de illusie dat de geschiedenis zich niet kan herhalen, werd op 24 februari van dit jaar ontmaskerd“, aldus de premier. “Het onvoorstelbare werd een feit toen raketten vielen op Kiev, Kharkiv en andere steden van een soevereine, democratische staat in het hart van Europa.”

Hij wees erop dat op 9/5, tijdens een parade ter viering van Ruslands einde van de Tweede Wereldoorlog, de Russische sterke man Vladimir Poetin de wereld opnieuw de mythologie van Ruslands overwinning op het nazisme heeft voorgehouden.

Hoewel het Rode Leger nazi-Duitsland had verslagen, zou Poetin het “feit” negeren dat dit slavernij had gebracht in vele Midden- en Oost-Europese naties.

De buitenlandse inlichtingendienst van Rusland: Polen wil controle over een deel van Oekraïne

Poetin was gevaarlijker dan Hitler en Stalin samen

Volgens de heer Morawiecki is Vladimir Poetin Hitler noch Stalin, maar gevaarlijker dan beiden, omdat hij niet alleen over meer dodelijke wapens beschikt, maar ook over nieuwe media om zijn propaganda te verspreiden.

Zoals de premier in herinnering bracht, was Polen nog niet zo lang geleden in een informatieoorlog verwikkeld met Rusland over de oorsprong van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel “Polen” won, bereikte het Kremlin zijn doel om “het internet te besmetten met miljoenen nepberichten”.

“Poetins ideologie van de Russische Werelddoctrine is het equivalent van het communisme en nazisme van de 20e eeuw. Het is de ideologie die Rusland gebruikt om verzonnen rechten en privileges voor zijn land te rechtvaardigen. Het is ook de basis voor de geschiedenis van de “speciale historische missie” van het Russische volk,” verklaarde Mateusz Morawiecki.

“In naam van deze ideologie werden Mariupol en tientallen Oekraïense steden met de grond gelijk gemaakt. Deze ideologie zou dus Russische soldaten de oorlog in sturen, hen overtuigen van hun superioriteit en hen aanzetten tot het begaan van onmenselijke oorlogsmisdaden,” onderstreept Morawiecki zijn standpunt, evenals dat van het Westen.

De Russische werelddoctrine is een kankergezwel

De Eerste Minister benadrukt voorts met klem dat “wij ons geen illusies moeten maken, dit is geen waanzin, maar een doelbewuste strategie die de poorten naar genocide reeds heeft geopend”.

“De Russische werelddoctrine is een kankergezwel dat niet alleen het grootste deel van de Russische samenleving verslindt, maar ook een dodelijke bedreiging vormt voor heel Europa,” vervolgt Morawiecki in zijn “toelichting”.

“Als we deze taak niet onmiddellijk op ons nemen, zullen we niet alleen Oekraïne verliezen, maar ook onze ziel, vrijheid en soevereiniteit. Omdat Rusland niet zal stoppen bij Kiev. Zij zouden aan een lange mars naar het Westen zijn begonnen en het zou aan ons zijn waar hen te stoppen,” concludeerde de Poolse premier.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bezet Polen Lviv? NAVO oefening in Oost-Europa is begonnen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
Ravian
10 maanden geleden

“We moeten de ideologie achter de Russische aanval uitroeien, want die is even gevaarlijk als het nazisme en het communisme,” stelde de Poolse premier Mateusz Morawiecki tot slot.

Hij heeft het hier over hetgeen in het westen momenteel voor democratie door gaat…

Joep
Joep
10 maanden geleden

Het is jammer dat zijn vader niet meer leeft. In het verleden heeft zijn vader hem meerdere malen tot de orde geroepen, want een dergelijke houding getuigd alleen maar van een soort persoonlijke vendetta. Temeer daar de Ukraine Banderas ten tijden van WW2 100.000-den Polen hebben vermoord door met de Nazi’s samen te werken. Bizarre man.

Matt
10 maanden geleden

Als die ‘premier’ ook zijn spuitjes heeft gehad is hiermee bewezen dat het de hersencellen flink kan beschadigen.

Hagar
Hagar
10 maanden geleden

Ongelofelijk dat iemand die duidelijk knettergek is toch naar de politieke top kan opstijgen.

Dit kan alleen in een democratie.

Frans
Frans
10 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Waar denk jij dat de ‘politieke top’ dan uit bestaat?

Jerome
Jerome
10 maanden geleden

Mateusz Morawiecki, volgens The Times Of Israel een jood : vernietig de Russische wereld.
Theodore N. Kaufman, een jood, publiceerde in 1941 een boek getiteld Germany must perish!
Talmud abodah zara 26b : even the best of the gentiles should be killed.
Enzovoort, enzovoort.

Henkie
Henkie
10 maanden geleden

Deze opgeblazen ego imbeciel solliciteert naar een paddenstoelwolk op zijn behoorlijk agressieve klote landje. Hij mag wel oppassen want binnen een minuut heeft hij er een te pakken. Die dingen gaan zo verschrikkelijk snel tegenwoordig, vooral die Russische.

Wim
Wim
10 maanden geleden
Antwoord aan  Henkie

En dat zegt de premier van een land dat constant door de EU wordt bedreigd met sancties. Wat hebben ze hem beloofd? Knettergekke oorlogshitser.

alice
alice
10 maanden geleden

good !

jef
jef
8 maanden geleden

Kijk hier ,nog een nieuw wefgezwel