Het ijzersterke fictieve “verhaal” dat overal in NAVO-verband wordt opgedrongen is dat Oekraïne “aan de winnende hand is”.

Dus waarom zou wapenhandelaar Lloyd “Raytheon” Austin, omgevormd tot hoofd van het Pentagon, sinds eind februari letterlijk smeken om zijn telefoontjes beantwoord te krijgen van de Russische minister van defensie Shoigu, alleen maar om zijn wens eindelijk ingewilligd te zien?

Het is nu bevestigd door een van mijn top Intel bronnen. Het telefoontje was een direct gevolg van paniek, schrijft Pepe Escobar. De regering van de Verenigde Staten wil met alle middelen het gedetailleerde Russische onderzoek – en de opeenstapeling van bewijsmateriaal – naar de biowapenlaboratoria van de VS in Oekraïne in de kiem smoren, zoals ik in een eerdere column heb geschetst.

Dit telefoontje vond plaats precies na een officiële Russische verklaring aan de VN-Veiligheidsraad op 13 mei: we zullen de artikelen 5 en 6 van het Verdrag inzake het Verbod op Biowapens gebruiken om de biologische “experimenten” van het Pentagon in Oekraïne te onderzoeken.

Dit werd herhaald door de ondersecretaris-generaal van de VN, belast met ontwapening, Thomas Markram, zelfs toen alle ambassadeurs van de NAVO-landen het verzamelde bewijsmateriaal voorspelbaar ontkenden als “Russische desinformatie”.

Shoigu zag de oproep al eeuwen aankomen. Reuters, die slechts de spreekwoordelijke “Pentagon official” citeerde, spon dat het vermeende één uur durende gesprek tot niets leidde. Onzin. Austin eiste, volgens de Amerikanen, een “staakt-het-vuren” – wat een Siberische kattengrijns op Shoigu’s gezicht moet hebben doen ontstaan.

Shoigu weet precies uit welke hoek de wind op de grond waait – zowel voor de Oekraïense strijdkrachten als voor de Oekraïense nazi’s. Het is niet alleen het Azovstal-debacle – en Kievs algehele instorting van het leger.

Na de val van Popasnaya – het cruciale, meest versterkte Oekraïense bolwerk in Donbass – hebben de Russen en de Donetsk/Luhansk strijdkrachten de verdediging doorbroken langs vier verschillende vectoren naar het noorden, noordwesten, westen en zuiden. Wat er nog over is van het Oekraïense front brokkelt af – snel, met een enorme ketel onderverdeeld in een doolhof van mini-ketels: een militaire ramp die de VS onmogelijk kan draaien.

Parallel daaraan kunnen we nu ook de volledige ontmaskering – in overdrive – verwachten van de biowapen-racket van het Pentagon. Het enige “aanbod dat je niet kunt weigeren” dat de regering van de VS nog kan doen, is de Russen iets tastbaars voorleggen om een volledig onderzoek te vermijden.

Dat zal niet gebeuren. Moskou is zich er volledig van bewust dat het openbaar maken van illegaal werk aan verboden biologische wapens een existentiële bedreiging is voor de Amerikaanse Diepe Staat. Vooral wanneer uit door de Russen in beslag genomen documenten blijkt dat Big Pharma – via Pfizer, Moderna, Merck en Gilead – betrokken was bij verschillende “experimenten”. Het volledig blootleggen van het hele doolhof, vanaf het begin, was een van de verklaarde doelstellingen van Poetin.

Oekraïne Biolab Update: Rusland beschuldigt Pfizer, Moderna, Merck, Obama, Soros, Clintons, Bidens, Rockefellers en Anderen

Meer “militair-technische maatregelen”?

Drie dagen na de VN-presentatie hield het bestuur van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale zitting om “de radicaal veranderde geopolitieke realiteiten te bespreken die zich hebben ontwikkeld als gevolg van de hybride oorlog tegen ons land die door het Westen – onder het voorwendsel van de situatie in Oekraïne – is ontketend en die ongekend grootschalig en woest is, met inbegrip van de heropleving in Europa van een racistisch wereldbeeld in de vorm van Russofobie, een open koers voor de ‘afschaffing’ van Rusland en alles wat Russisch is.”

Het is dus geen wonder dat “de agressieve revisionistische koers van het Westen een radicale herziening vereist van de betrekkingen van Rusland met onvriendelijke staten.”

We kunnen binnenkort “een nieuwe editie van het concept buitenlands beleid van de Russische Federatie” verwachten.

In dit nieuwe concept voor het buitenlands beleid zal worden uitgewerkt wat minister van Buitenlandse Zaken Lavrov tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 30e bijeenkomst van de Raad voor het buitenlands en defensiebeleid nog eens heeft benadrukt: de VS hebben Rusland de algehele hybride oorlog verklaard. Het enige wat nu nog ontbreekt, is een formele oorlogsverklaring.

Afgezien van de desinformatiemist die de aanvraag van Finland en Zweden – noem ze de Dumb and Dumber Nordics – om lid te worden van de NAVO versluiert, gaat het echt om een ander geval van oorlogsverklaring: het vooruitzicht van raketten met kernkoppen die heel dicht bij de Russische grenzen worden gestationeerd. Moskou heeft de Finnen en Zweden al beleefd gewaarschuwd dat dit zou worden aangepakt met “militair-technische maatregelen”. Dat is precies wat Washington – en de NAVO-vazallen – voor het begin van Operatie Z te horen kregen.

En natuurlijk gaat dit veel dieper, en zijn ook Roemenië en Polen erbij betrokken. Boekarest heeft al Aegis Ashore-raketlanceerinrichtingen waarmee Tomahawks met kernkoppen naar Rusland kunnen worden gestuurd, terwijl Warschau dezelfde systemen krijgt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als er geen deëscalatie komt, zullen ze uiteindelijk allemaal het hypersonische visitekaartje van de heer Khinzal ontvangen.

NAVO-lid Turkije speelt ondertussen een behendig spel door zijn eigen lijst van eisen op te stellen voordat het zelfs maar de gok van de Noordse landen overweegt. Ankara wil geen sancties meer op de aankoop van S-400’s en bovendien wil het opnieuw worden opgenomen in het F-35 programma. Het zal fascinerend zijn om te zien wat de stem van zijn meester zal verzinnen om de Sultan te verleiden. De Noord-Europese landen die een zelfcorrigerend “duidelijk ondubbelzinnig standpunt” innemen tegen de PKK en de PYD is duidelijk niet genoeg voor de Sultan, die er plezier in schept om de wateren nog meer te vertroebelen door te benadrukken dat het kopen van Russische energie een “strategische” kwestie is voor Turkije.

De grote valutareset en waarom Europa in de val zit

Financiële Shock’n Awe tegengaan

Het is inmiddels duidelijk dat Operatie Z met een open einde gericht is tegen de unipolaire hegemoniale macht, de oneindige expansie van de NAVO en de financiële architectuur van de wereld – een verstrengeld geheel dat het strijdtoneel van Oekraïne ruimschoots overstijgt.

De seriële Westerse hysterie over sancties heeft uiteindelijk Ruslands tot dusver vrij succesvolle financiële tegenmaatregelen uitgelokt. De hybride oorlog wordt voornamelijk uitgevochten op het economisch-financiële strijdtoneel – en de pijnkaart voor het collectieve Westen zal alleen maar hoger worden: inflatie, hogere grondstofprijzen, ineenstorting van toeleveringsketens, exploderende kosten van levensonderhoud, verarming van de middenklasse, en helaas voor grote delen van het Zuiden, regelrechte armoede en hongersnood.

In de nabije toekomst, als er bewijsmateriaal van ingewijden boven water komt, zal overtuigend kunnen worden aangetoond dat de Russische leiders zelfs hebben gegokt op de Westerse financiële gok en de schaamteloze roof van meer dan 300 miljard dollar aan Russische reserves.

Dit impliceert dat het Kremlin al jaren geleden – laten we zeggen, in ieder geval vanaf 2016, op basis van analyses van Sergej Glazjev – wist dat dit onvermijdelijk zou gebeuren. Aangezien vertrouwen een star fundament van een monetair systeem blijft, kan het Russische leiderschap hebben ingecalculeerd dat de Amerikanen en hun vazallen, gedreven door blinde Russofobie, al hun kaarten in één keer zouden uitspelen als puntje bij paaltje kwam – waardoor het wereldwijde vertrouwen in “hun” systeem volledig zou worden gesloopt.

Omdat Rusland over oneindig veel natuurlijke hulpbronnen beschikt, heeft het Kremlin er wellicht rekening mee gehouden dat het land de financiële Shock’n Awe uiteindelijk zou overleven – en er zelfs van zou profiteren (inclusief de waardestijging van de roebel). De beloning is gewoon te zoet: de weg openen naar de ten dode opgeschreven dollar – zonder Mr. Sarmat te moeten vragen zijn nucleaire visitekaartje te tonen.

Rusland zou zelfs de hypothese kunnen koesteren van een machtig rendement op die gestolen fondsen. Een groot deel van de westerse activa – in totaal wel 500 miljard dollar – kan worden genationaliseerd als het Kremlin dat wil.

Rusland is dus niet alleen militair aan de winnende hand, maar ook in geopolitiek opzicht – 88% van de planeet schaart zich niet achter de NAVO-stan hysterie – en natuurlijk op economisch-financieel gebied.

Dit is in feite het belangrijkste strijdtoneel van de hybride oorlog, waar het collectieve Westen wordt tegengewerkt. Een van de volgende belangrijke stappen zal een uitgebreide BRICS zijn, die hun strategie om de dollar te omzeilen coördineert.

Geen van het bovenstaande mag de nog te meten onderling verbonden gevolgen van de massale overgave van Azov-neonazi’s in UkroNazistan Central in Azovstal overschaduwen.

Het mythische westerse “verhaal” over vrijheidsstrijdende helden dat sinds februari door de NAVO-staanse media werd opgedrongen, stortte in één klap in elkaar. Het was een donderende stilte over het hele Westerse infowar-front, waar geen mormel zelfs maar een poging deed om dat waardeloze, “winnende” Eurovisieliedje te zingen.

Wat er in essentie gebeurde, is dat de crème de la crème van door de NAVO opgeleide neonazi’s, “geadviseerd” door westerse topexperts, tot de dood bewapend, verschanst in diepe betonnen anti-nucleaire bunkers in de ingewanden van Azovstal, ofwel verpulverd werd ofwel gedwongen werd zich over te geven als in het nauw gedreven ratten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Is Rusland in de val van het Westen gelopen, of omgekeerd?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
M.Aret
10 maanden geleden

Heerlijk om dit artikel lezend mijn weekend te beginnen !

Hagar
Hagar
10 maanden geleden

Lees het uitstekende artikel van Thomas Dalton over de achtergronden van het Oekraïne conflict, en begrijp eindelijk hoe de vork aan de steel zit:

https://www.unz.com/article/the-jewish-hand-in-world-war-three/