Na zeven bevestigde gevallen van apenpokken in het VK, heeft de besmettelijke huidziekte die haar oorsprong vindt in Afrika, zich nu verspreid naar Spanje en Portugal. Volgens de Spaanse gezondheidsautoriteiten zijn alleen al in Madrid acht mensen met het virus besmet. In Portugal zijn er in de maand mei 20 verdachte en 14 bevestigde gevallen, in Lissabon en de Taagvallei.

Afkomstig uit “Zwart Afrika”

Het virus wordt overgedragen door contact met dieren of door intensief contact met besmette personen of besmette materialen – hetzij door beten of schrammen van dieren, maar ook door druppelinfectie of uitwisseling van lichaamssecreties (waaronder zweet). Er zijn ook aanwijzingen voor overdracht door contact met dode dieren of door het eten van vlees van wild, het zogenaamde bushmeat, meldt Unser Mittel Europa.

Symptomen

Tot nu toe zijn er tamelijk milde symptomen zonder ernstige ziekte opgetreden. Deze omvatten koorts, koude rillingen, hoofdpijn, pijnlijke spieren, zwelling van de lymfeklieren of extreme vermoeidheid. Tussen één en vijf dagen na de koorts verspreidt de uitslag zich echter over het gezicht en het lichaam. Na een paar weken zouden de symptomen moeten verdwijnen.

Uitbraken in het verleden

De laatste grote uitbraak was in 2003 met 47 besmette mensen in de VS, afkomstig uit Ghana, Afrika, door geïmporteerde wilde dieren. In 2020 werden nog twee gevallen van APV in de VS geregistreerd, en in 2019 was er één geval in het VK.

Tot nu toe zijn de apenpokken echter vooral op het Afrikaanse continent voorgekomen.

Verontrustende nieuwe besmettingsroute: homoseksueel contact

In de gevallen in Madrid gaan de gezondheidsdeskundigen nu echter uit van een besmetting via lichaamsafscheidingen, omdat alle acht patiënten homoseksuele mannen waren. Ook in Portugal zouden vooral mannen met homoseksuele contacten worden getroffen.

Opvallend: de mainstream pers waarschuwt ook

Dat het apenpokkenvirus misschien toch niet zo ongevaarlijk is, blijkt uit de weerklank die de uitbraak heeft gevonden in de mainstream media (inclusief de naamgeving van het Afrikaanse land van oorsprong). Ook het Duitse medische tijdschrift Ärzteblatt waarschuwt: “Met het oog op de gevallen in Groot-Brittannië had het Robert Koch-Instituut (RKI) de artsen in Duitsland al vóór de nieuwe informatie uit Spanje en Portugal gesensibiliseerd voor de besmetting met het virus”.

Verband met Afrikaanse vluchtelingenmigratie wordt verzwegen

Wat inderdaad gemakkelijk te herkennen is aan logische conclusies..: Met name het verband met de Afrikaanse vluchtelingenstromen naar de EU, wordt echter door de mainstream gecensureerd: Spanje en Portugal zijn toegangspoorten voor de Afrikaanse vluchtelingenroutes. Groot-Brittannië is ook een belangrijk land van bestemming.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dokter: “Ze komen aan met allerlei besmettelijke ziektes en vluchten, we kunnen ze niet tegenhouden”

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HenryN
HenryN
8 maanden geleden

Afrikaanse vluchtelingen stroom!! Daar heb je het dus ze vertellen ons niet of het blanke dan wel donker gekleurde mensen zijn. Maar ja ze komen uit Afrika!!! Het lijkt mij al onwaarschijnlijk dat de nu “ontdekte” gevallen allemaal europeanen waren die naar Afrika geweest zijn. Verder is het bijna onmogelijk dat de gemelde gevallen in verschillende landen zijn ontstaan doordat deze mensen elkaar in die landen opzochten!!
Verder zou ik graag willen weten hoelang dit virus buiten het lichaam kan voortleven???